Πλεύρης: Δεν έχει νόημα η επαναφορά μέτρων - Το κύμα έχει κορυφωθεί

Ιουλίου 29, 2022
Στο ενδεχόμενο επαναφοράς περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, αποκλείοντάς το εκ νέου, καθώς όπως είπε, το κύμα της πανδημίας έχει ήδη κορυφωθεί και ήδη παρατηρείται μια πτωτική τάση στα κρούσματα, η οποία όπως είπε θα επεκταθεί και στους σκληρούς δείκτες.

«Δεν έχει νόημα η επαναφορά μέτρων», δήλωσε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι το γεγονός ότι το ΕΣΥ δεν πιέζεται στον τομέα των κλινών ΜΕΘ, δείχνει ότι δεν υπάρχει νόημα παρθούν μέτρα.

Αναφορικά με τα εμβόλια δήλωσε, ότι γίνονται δοκιμές σε δύο επίπεδα από την Pfizer και τη Moderna, για προστασία από τη μόλυνση από την Όμικρον και για προστασία από την Ομικρον 4-5.

Ο υπουργός εκτίμησε πως προς τα τέλη του καλοκαιριού ή στις αρχές Σεπτεμβρίου οι δύο εταιρίες θα υποβάλουν αίτημα για έγκριση, ενώ ερωτηθείς για την περίπτωση χορήγησης ενισχυτικής δόσης στο γενικό πληθυσμό, σημείωσε, ότι ακόμα δεν είναι γνωστό αν θα χρειαστεί, διότι σχετίζεται με την πορεία της πανδημίας.

Ο υπουργός αναφέρθηκε επίσης στο φαινόμενο με τα «φακελάκια» στα νοσοκομεία, τονίζοντας ότι σε συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, γίνεται επεξεργασία ενός μέτρου, ώστε να προγραμματίζονται ηλεκτρονικά τα ραντεβού στα χειρουργεία, όπως γίνεται με τα ραντεβού για εμβολιασμό.

Ακόμη, όσον αφορά στις δηλώσεις του περί μη τήρησης του υγειονομικού πρωτοκόλλου από τον Αλέξη Τσίπρα κατά την προσέλευσή του στο Προεδρικό Μέγαρο, διευκρίνισε τα εξής:

«Αναφέρομαι στις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Εάν κάποιος νοσήσει η μέρα της νόσησης είναι η μέρα 0 και ακολουθεί 5 ημέρες καραντίνα και μετά από 5 ημέρες πρέπει να φοράει μάσκα. Με βάση τους χρόνους, που ο κ. Τσίπρας έχει δώσει έπρεπε να είναι σε καραντίνα και να φοράει μάσκα. Δε γίνεται εξαίρεση σε περίπτωση που το pcr είναι αρνητικό. Η καραντίνα έχει αποσυνδεθεί από το τεστ».

Στη συνέχεια, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο το τεστ του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να ήταν ψευδώς αρνητικό. «Αυτός είναι ο λόγος των 5 ημερών», είπε χαρακτηριστικά.

Προσθήκη σχολίου

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia