Η προστασία του περιβάλλοντος προτεραιότητα για το ΚΑΑ Παλλάδιον

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εθελοντική δενδροφύτευση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2022 στον πρώην σκουπιδότοπο ( ΧΑΔΑ ) της Κοινότητας Αφυσσού Λακωνίας.

 Με πρωτοβουλία της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας ( ΑΜΚΕ )  “The Tribe in Action” – που διοργανώνει δενδροφυτεύσεις σε όλη την χώρα – και τις  ευγενικές χορηγίες της γνωστής εταιρείας CocoMat  και του ΚΑΑ ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ η υποβαθμισμένη περιοχή του Δήμου Σπάρτης θα μετατραπεί σε ένα πανέμορφο δάσος και θα αποδοθεί στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.Το περασμένο Σάββατο φυτεύτηκαν εκεί 800  οπωροφόρα δέντρα μαζί με άλλα θαμνώδη φυτά που ευδοκιμούν στην περιοχή.

Όλοι ήταν εκεί. Ο Δήμος Σπάρτης με επικεφαλής το Δήμαρχο κ. Πέτρο Δούκα, τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος κ.Χρήστο Κανακάκο και πολλούς εργαζόμενους της Υπηρεσίας Περασίνου. Η εταιρεία Coco Mat εκπροσωπήθηκε από τον ίδιο τον Λάκωνα επιχειρηματία κ. Παύλο Ευμορφίδη και το ΚΑΑ ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ από τον Υπεύθυνο Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων κ. Τριαντάφυλλο Σωτηρόπουλο και από μία ομάδα εθελοντών – εργαζομένων  του Κέντρου Αποκατάστασης της Τρίπολης που βοήθησαν στη δενδροφύτευση. Ακόμα εκεί ήταν ομάδα ανδρών και γυναικών της Πυροσβεστικής, το Δασαρχείο Σπάρτης, Ομάδα διασωστών από τη Λακωνία, Πρόσκοποι από την πόλη της Σπάρτης καθώς και δεκάδες πολίτες από τις γύρω κοινότητες αλλά και τη Λακωνική πρωτεύουσα.

Τα στελέχη της ΑΜΚΕ “The Tribe in Action”  είχαν φροντίσει για όλα. Μαζί με τα δέντρα τοποθετήθηκαν υποστηρικτικοί πάσσαλοι, δόθηκαν σκαπτικά εργαλεία, μοιράστηκαν  αναμνηστικά μπλουζάκια σε όλους τους συμμετέχοντες και όλοι χάρηκαν την ημέρα της δενδροφύτευσης και της δημιουργίας ενός νέου οικοσυστήματος σε μια από τις πιο υποβαθμισμένες περιοχές της Λακωνίας.

Ο Δήμαρχος Σπάρτης κ.Πέτρος Δούκας ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες, τόνισε την χαρά του για το γεγονός της δενδροφύτευσης  και είπε ότι τέτοιες πρωτοβουλίες θα αναληφθούν και σε άλλα μέρη της Σπάρτης. Ο κ. Δούκας δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους δύο μεγάλους χορηγούς της δενδροφύτευσης ( CocoMat  και ΚΑΑ ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ ) και προσωπικά τους επιχειρηματίες των χορηγών εταιρειών κ. Παύλο Ευμορφίδη και κ. Κατερίνα Καρνιαδάκη.

Από την πλευρά της η Πρόεδρος του ΚΑΑ ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ κ. Κατερίνα Καρνιαδάκη εξέφρασε την ικανοποίησή της για το αποτέλεσμα και την επιτυχία που είχε η δενδροφύτευση στον πρώην ΧΑΔΑ Αφυσσού και τόνισε ότι η προστασία του περιβάλλοντος θα πρέπει να γίνει υπόθεση όλων μας αν θέλουμε να παραδώσουμε αναλλοίωτες στις νέες γενιές αυτές τις μοναδικές φυσικές ομορφιές που έχει η Πελοπόννησος αλλά και ολόκληρη η Ελλάδα. “Εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για ένα πιο υγιές και καθαρό ς περιβάλλον μαζί με όλους αυτούς που.έχουν μπει μπροστά σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια όπως η ΑΜΚΕ “The Tribe in Action”. Συγχαρητήρια σε όλους” δήλωσε η Πρόεδρος του ΚΑΑ ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ κ. Κατερίνα Καρνιαδάκη.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Προμήθεια φρέσκου γάλακτος

Διακήρυξη ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την προμήθεια φρέσκου γάλακτος από τον Δήμο Τρίπολης. Διαβάστε τα σχετικά αρχεία, εδώ.

Η Rita Habermann εκθέτει στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας

Η γνωστή Γερμανίδα γλύπτρια έρχεται στην Ύδρα για μία...

Live – Βουλή: Σε εξέλιξη οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών για την πρόταση δυσπιστίας

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, αυτή την ώρα,...

Η Ολυμπιακή φλόγα στην Πελοπόννησο – Πρόγραμμα λαμπαδηδρομίας

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, στην Ελλάδα, εν’...
Μετάβαση στο περιεχόμενο