Οδ. Κωνσταντινόπουλος: Μειωμένη παραλαβή 2 εκατ. εμβολίων της Moderna από την χώρα μας

Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας κ. Β. Κικίλια  κατατέθηκε από τον βουλευτή Αρκαδίας, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο και τον βουλευτή Αργολίδας Α. Πουλά για το πόσες δόσεις είχαν κατανεμηθεί αρχικά για την χώρα μας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανά εταιρεία και πόσες δόσεις θα λάβει βάσει των μέχρι τώρα εγκρίσεων και συμφωνιών ανά εταιρεία καθώς και από ποιες εταιρείες και γιατί παρελήφθησαν λιγότερα εμβόλια από τη χώρα μας και για πιο λόγο.

Καταθέσαμε χθες στη Βουλή, μαζί με τον Βουλευτή Α. Πουλά, ερώτηση που αφορά στην πορεία του εμβολιασμού στη χώρα μας. Συγκεκριμένα σύμφωνα με στοιχεία που ανέδειξε ο Ευρωβουλευτής Ν. Ανδρουλάκης, η πρόοδος του εμβολιασμού θα ήταν ακόμη καλύτερη, εάν η χώρα μας πάρει και τα 3,8 εκατ. εμβόλια της Moderna που είχαν προϋπολογίσει και όχι μόνο τα 1,8 εκατ. που τελικά θα παραλάβει.

Στην ερώτηση που κατατέθηκε ρωτάμε τον Υπουργό πόσες δόσεις είχαν κατανεμηθεί αρχικά για την χώρα μας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανά εταιρεία και πόσες δόσεις θα λάβει βάσει των μέχρι τώρα εγκρίσεων και συμφωνιών ανά εταιρεία καθώς και από ποιες εταιρείες και γιατί παρελήφθησαν λιγότερα εμβόλια από τη χώρα μας και για πιο λόγο.

Ακολουθεί ολόκληρη η ερώτηση:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: Τον Υπουργό Υγείας κ. Β. Κικίλια  
Θέμα: Μειωμένη παραλαβή 2 εκατ. εμβολίων της Moderna από την χώρα μας.
 
Κύριε Υπουργέ,
 
Πρόσφατα είδαν το φως της δημοσιότητας στοιχεία, τα οποία ανέδειξε και ο Ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Ν. Ανδρουλάκης, που μεγαλώνουν την ανησυχία των πολιτών για τους σωστούς χειρισμούς της χώρας στην κατά το δυνατόν γρηγορότερη παραλαβή εμβολίων για τον COVID 19, ώστε να εμβολιασθεί μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού το συντομότερο δυνατόν.
Όπως σημείωσε ο Έλληνας Ευρωβουλευτής και επιβεβαιώνονται από δημοσιεύματα στο Politico, η χώρα μας  πήρε σχεδόν όσα εμβόλια Pfizer της αναλογούσαν, με βάση όσα είχαν συμφωνηθεί για τα ΚΜ της ΕΕ, όμως θα ήμασταν ακόμη καλύτερα, εάν η χώρα μας πάρει και τα 3,8 εκατ. εμβόλια της Moderna που είχαν προϋπολογίσει και όχι μόνο τα 1,8 εκατ. που τελικά θα παραλάβει.
Το στοιχείο αυτό είναι κρίσιμο, την στιγμή που οι μεγάλες αγορές του τουρισμού για την χώρα μας προχωράνε στην επίτευξη του στόχου της κάλυψης του 50% πληθυσμού όπου σε συνδυασμό με το πιστοποιητικό εμβολιασμού, θα κάνει πρακτικά εφικτό το στόχο για βελτίωση του τουριστικού ρεύματος για το 2021. Αυτά τα στοιχεία για να βοηθήσουν στην επίτευξη τουριστικού ρεύματος σε επίπεδα του 50% του 2019 προϋποθέτουν επίτευξη επίσης υψηλού επιπέδου εμβολιασμού στη χώρα.  Η μειωμένη παραλαβή 2 εκατ. εμβολίων από την Monderna είναι φανερό ότι δυσχεραίνει την επιτάχυνση του εμβολιασμού του πληθυσμού για προστασία της υγείας αλλά και εμποδίζει την επανέναρξη της κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας και συνακόλουθα του τουρισμού.
Με βάση τα παραπάνω ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός

  1. Πόσες δόσεις είχαν κατανεμηθεί αρχικά για την χώρα μας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανά εταιρεία και πόσες δόσεις θα λάβει βάσει των μέχρι τώρα εγκρίσεων και συμφωνιών ανά εταιρεία ;
  2. Από ποιες εταιρείες και γιατί παρελήφθησαν λιγότερα εμβόλια από τη χώρα μας και για πιο λόγο;

 

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Live – Βουλή: Σε εξέλιξη οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών για την πρόταση δυσπιστίας

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, αυτή την ώρα,...

Η Ολυμπιακή φλόγα στην Πελοπόννησο – Πρόγραμμα λαμπαδηδρομίας

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, στην Ελλάδα, εν’...

Δημήτρης Πτωχός: Aπολογισμός του πρώτου τριμήνου της θητείας του

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, παρουσία του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη...
Μετάβαση στο περιεχόμενο