Νίκος Τσιαμούλος: Μαζί κάνουμε τη Λευχαιμία παρελθόν

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η «εκδήλωση ζωής», για την προσέλκυση εθελοντών δοτών μυελού των οστών, που διοργανώθηκε για πρώτη φορά στην Τρίπολη από την Δημοτική Παράταξη «Τρίπολη – Αλλάζουμε τα δεδομένα» του Νίκου Τσιαμούλου.

Ήταν μία σεμνή και παράλληλα τόσο ουσιαστική εκδήλωση με έντονη την εναλλαγή των συναισθημάτων και με συγκινητικές στιγμές που καθήλωσαν τους παρευρισκομένους. Αξίζει να σημειωθεί ότι περισσότερα από 650 άτομα κατέκλυσαν την Τετάρτη 16/12/15, το αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου της Τρίπολης.
Τόσο οι διακεκριμένοι ιατροί – ομιλητές, όσο και οι εθελοντές δράσης του ΚΕΔΜΟΠ και της παράταξης, έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, με αποτέλεσμα όλοι οι παρευρισκόμενοι να φύγουν από την εκδήλωση πιο ενημερωμένοι για το φλέγον θέμα της εύρεσης δοτών μυελού των οστών και πιο ευαισθητοποιημένοι για τις ανάγκες που έχει σήμερα η χώρα μας.
Την κεντρική ομιλία της ξεχωριστής αυτής εκδήλωσης, έκανε ο καθηγητής Αιματολογίας και ιδρυτής του Κέντρου Ενημέρωσης και Προσέλκυσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών ( ΚΕΔΜΠΟΠ ) κ. Αλέξανδρος Σπυριδωνίδης, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε η ομιλία του Διευθυντή του Τμήματος Μεσογειακής Αναιμίας του Νοσοκομείου Καλαμάτας κ. Ιωάννη Αδαμόπουλου.
Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Τρίπολη – Αλλάζουμε τα δεδομένα» Νίκος Τσιαμούλος, στο ξεκίνημα της εκδήλωσης τόνισε τη σπουδαιότητα ύπαρξης νέων εθελοντών δοτών μυελού των οστών για να κάνουμε τη λευχαιμία παρελθόν και εξέφρασε την αγωνία που είχε, προκειμένου τα μηνύματα της «εκδήλωσης ζωής» που διοργάνωσε, να περάσουν στην τοπική κοινωνία και να υπάρξει η ανάλογη ανταπόκριση.
Το σημαντικότερο όλων ήταν ότι τα μηνύματα αυτά πέρασαν αυτόματα στην κοινωνία τη Τρίπολης με αποτέλεσμα πάνω από 111 συμπολίτες μας να εγγραφούν εθελοντές δότες μυελού των οστών αμέσως μετά το τέλος της εκδήλωσης στη γραμματεία του ΚΕΔΜΟΠ που είχε «στηθεί» στον προθάλαμο του αμφιθεάτρου γι’ αυτό το λόγο.
Καταλυτική ήταν και η παρουσία του Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρου, ο οποίος στον χαιρετισμό του συνεχάρη τους διοργανωτές και προσωπικά το Νίκο Τσιαμούλο για την πρωτοβουλία που ανέλαβε και υπογράμμισε ότι η τοπική εκκλησία ενισχύει και υποστηρίζει ενεργά τέτοιες προσπάθειες που έχουν στόχο την προσφορά ζωής στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.
Η πιο συγκινητική στιγμή της βραδιάς ήταν όταν μία δότρια, η κ. Ελένη Λιάκου, συναντήθηκε στη σκηνή του αμφιθεάτρου με τη λήπτρια μυελού των οστών κ. Χριστίνα Καρακωνσταντή. Δότρια και λήπτρια έγιναν μία αγκαλιά, γεγονός που έκανε όλο το ακροατήριο να κλαίει από τη μοναδική στιγμή που αντίκρυσε.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρος τίμησε με αναμνηστική πλακέτα τη δότρια για την προσφορά ζωής που έκανε ενώ τη λήπτρια βράβευσε για το παράδειγμα ζωής που σηματοδοτεί η παρουσία της, ο καθηγητής Αιματολογίας και ιδρυτής του ΚΕΔΜΟΠ κ. Αλέξανδρος Σπυριδωνίδης.
Οι βραβεύσεις συνεχίστηκαν από το Δημοτικό Σύμβουλο Τρίπολης και ιατρό κ. Παρασκευά Νίκου (ως εκπρόσωπο της ομάδας εργασίας πρόνοιας και ποιότητας ζωής της παράταξης «Τρίπολη – αλλάζουμε τα δεδομένα») ο οποίος παρέδωσε αναμνηστική πλακέτα στο Διευθυντή του τμήματος Μεσογειακής Αναιμίας του Νοσοκομείου Καλαμάτας κ. Ιωάννη Αδαμόπουλο για τη μέχρι σήμερα προσφορά του.
Στο τέλος της εκδήλωσης ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Τρίπολη – αλλάζουμε τα δεδομένα» Νίκος Τσιαμούλος, βράβευσε τον ιδρυτή του ΚΕΔΜΟΠ, καθηγητή αιματολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Αλέξανδρο Σπυριδωνίδη, τόσο για το έργο ζωής που προσφέρει στους συνανθρώπους μας με τις μεταμοσχεύσεις μυελού των οστών που κάνει, όσο και για τη μεγάλη προσπάθεια προσέλκυσης εθελοντών δοτών σε ολόκληρη την Ελλάδα.
Όπως έγινε γνωστό από το ΚΕΔΜΟΠ την επόμενη μέρα της «εκδήλωσης ζωής», ο αριθμός εθελοντών δοτών μυελού των οστών που συγκεντρώθηκε στην Τρίπολη αποτελεί νέο πανελλήνιο ρεκόρ και για αυτό το νέο σπουδαίο αριθμό εθελοντών δοτών ο κ. Αλέξανδρος Σπυριδωνίδης συνεχάρη προσωπικά τον Νίκο Τσιαμούλο για τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε η εκδήλωση της Τρίπολης.
Σχολιάζοντας αυτή την εξέλιξη, ο Νίκος Τσιαμούλος υπογράμμισε την απόλυτη ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα που είχε η «εκδήλωση ζωής» που διοργάνωσε η παράταξή του, ευχαρίστησε θερμά τον κόσμο που κατέκλυσε το Πνευματικό Κέντρο και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους εθελοντές δράσης και στους συνεργάτες του, λέγοντας ότι χωρίς αυτούς δεν θα υπήρχε αυτό το θεαματικό αποτέλεσμα.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Χορηγός η Παγκρήτια Τράπεζα στην έκθεση «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO»

Η «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO», έχει κερδίσει πλέον τη θέση της...

Καιρός: Ο πιο ζεστός Μάρτιος των τελευταίων 14 ετών

Καλοκαίρι θυμίζει ο καιρός σε συνδυασμό με την αφρικανική...

Ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου αντιπρόεδρος των Δημοκρατών του Λοβέρδου

Ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου είναι από σήμερα ο αντιπρόεδρος του...

Με ρεκόρ συμμετοχών το Ράλλυ Σπριντ «Μολών Λαβέ» στις Καρυές

Η αγωνιστική χρονιά για τους χωμάτινους αγώνες του 2024...
Μετάβαση στο περιεχόμενο