Θ.Λειτουργία στην Ι.Μ.Γενναδίου στο Μετόχι Σινά

Σεπτεμβρίου 21, 2022
Την 25η Σεπτεμβρίου ημέρα Κυριακή θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία εις ανάμνηση των εγκαινίων της Ιεράς Μονής κατά την 25η Σεπτεμβρίου 2016. Εάν δεν προκύψει κάτι έκτακτο και χρειαστεί να είναι στο Όρος Σινά, θα παραστεί και ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Σινά, Φαράν και Ραϊθώ, κ.κ Δαμιανός.

Η Ιερά Μονή Αγίου Γενναδίου, αποτελεί Γυναικεία Μονή υπό την καθοδήγηση της Καθηγουμένης Γενναδίας Μονάχης και της συνοδείας αυτής.

Η Γερόντισσα Γενναδία, έζησε στην έρημο της Φαράν στο Όρος Σινά 43 χρόνια και εκτός της Ιεράς Μονής του Προφήτου Μωυσέως στην Φαράν ιδίοις κοποίς και προσωπικής παρουσίας ανήγειρε ναι την νέα αυτή Μονή που είναι αφιερωμένη στον Άγιο Γεννάδιο Σχολάριο.

Καλείται ο ευσεβής λαός να τιμήσει με την παρουσία του και να γνωρίσει την ιστορία της Ιεράς Μονής. Επίσης, η Ι.Μ θα είναι ανοιχτή και επισκέψιμη για το κοινό από τις 07:00 της ημέρας έως την δύση του ηλίου περί τις 20:00 ενώ μπορούν ελεύθερα να προγραμματιστούν και εκδρομές από ταξιδιωτικά γραφεία.

Η Ιερά Μονή Αγίου Γενναδίου Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως του Σχολαρίου (πρώτου Πατριάρχου μετά την Άλωση), εγκαινιάσθηκε κατά το έτος 2016 από τον Αρχιεπίσκοπο Σινά κ.κ Δαμιανό και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αργυροκάστρου κ.κ Δημήτριο υπό τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Γόρτυνος & Μεγαλουπόλεως κ.κ Ιερεμία.

Τελευταία τροποποίηση στις 21 Σεπτεμβρίου 2022 %12:%Σεπ

Προσθήκη σχολίου

logofootermedia