Ξεκίνησε η Ναυτική Εβδομάδα Δήμου Καλαμάτας 2015

Με στόχο να αναδειχθεί και ενισχυθεί ο σύνδεσμος των Καλαματιανών με τη θάλασσα και τις δραστηριότητες που συναρτώνται προς αυτή, ξεκίνησε η 1η Ναυτική Εβδομάδα του Δήμου Καλαμάτας, το βράδυ της Κυριακής 30 Αυγούστου 2015, στην κεντρική προκυμαία του λιμένα.

Ο Δήμαρχος, σε χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στην οκταετή προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής ώστε το Λιμενικό Ταμείο να γίνει Δημοτικό και τόνισε τη σημασία της παραλιακής ζώνης για την οικονομία της πόλης. Επίσης, ανέφερε ότι η αναβίωση της Ναυτικής Εβδομάδος σημαίνει: ανάπτυξη της περιβαλλοντικής συνείδησης, προώθηση της μεσογειακής διατροφής, σκέψεις για ανάπλαση χώρων γύρω από το λιμάνι, πολιτιστικές δραστηριότητες σχετικές με τη θάλασσα. Υποσχέθηκε δε ότι του χρόνου θα έχουν προχωρήσει ζητήματα, τα οποία θα αλλάξουν την παραλιακή ζώνη.

nikasne1

Ο Π. Νίκας ευχήθηκε να είναι πετυχημένη η πρώτη Ναυτική Εβδομάδα του Δήμου Καλαμάτας, να γίνεται κάθε χρόνο καλύτερη και εξέφρασε ευχαριστίες προς τον Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου για τις προσπάθειές τους, προκειμένου να διενεργηθεί αυτό το σύνολο εκδηλώσεων.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο εκπρόσωπος Μητροπολίτη Μεσσηνίας Αρχιμανδρίτης Φίλιππος Χαμαργιάς και η Αντιπεριφερειάρχης Ελένη Αλειφέρη, ενώ ακολούθησε συναυλία, στη διάρκεια της οποίας αερόστατα ελευθερώθηκαν στον ουρανό.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΕΣ

– ΠΑΡΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ
Καθ’ όλη τη διάρκεια της Ναυτικής Εβδομάδος θα λειτουργεί καθημερινά (17:00 – 23:00) έκθεση μοντέλων σκαφών του κ. Σοφικίτη Παναγιώτη και του κ. Καπρούλια Γεώργιου, ενημερωτικό περίπτερο Σχολείου Εκπαίδευσης Θαλάσσιας Επιβίωσης 120 ΠΕΑ και περίπτερο Συστημάτων Ναυτοπροσκόπων.

ΗΜΕΡΗΣΙΕΣ
– Κυριακή 30/08/2015 ώρα 20:00
Τελετή έναρξης – συναυλία με την παραδοσιακή ορχήστρα του κ. Σταθέα (κεντρική προκυμαία)

– Δευτέρα 31/08/2015
ώρα 16:00: Διαγωνισμός «Κτίσματα στην άμμο» (αμμουδιά ανατολικά Ναυτικού Ομίλου)
ώρα 20:00: Συναυλία ρεμπέτικου τραγουδιού με το μουσικό σχήμα «Λαϊκό Συνεργείο» (Πάρκο Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου)

– Τρίτη 01/09/2015
ώρα 18:00: Έκθεση μαγειρικής τέχνης με αλιεύματα σε συνεργασία με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος (χείμαρρος Καλαμίτσι)
ώρα 21:00: Προβολή ντοκιμαντέρ ναυτικού περιεχομένου σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ (περιοχή νότια Πανελληνίου)

– Τετάρτη 02/09/2015
ώρα 17:00: Παιχνίδια στην άμμο σε συνεργασία με το Καλαματιανό Καρναβάλι (χείμαρρος Καλαμίτσι)
ώρα 18:30: Σκάκι. Αγώνας σιμουλτανέ (κεντρική προκυμαία)

ώρα 19:00: Επίδειξη διάσωσης ναυαγών από αέρος (ελικόπτερο) σε συνεργασία με το Σχολείο Εκπαίδευσης Θαλάσσιας Επιβίωσης 120 ΠΕΑ

– Πέμπτη 03/09/2015
ώρα 18:00: Ναυτικό εργαστήρι κατασκευής αλιευτικών εργαλείων σε συνεργασία με το Σύλλογο Επαγγελματιών Αλιέων Καλαμάτας (Πάρκο Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου).
ώρα 19:00: Σκάκι. Γνωριμία με το σκάκι (κεντρική προκυμαία)

ώρα 21:00: Προβολή ντοκιμαντέρ «Αφιέρωμα στον Νίκο Καββαδία» σε συνεργασία με το Καλλιτεχνικό Στέκι – Μουσική Βραδιά με την ορχήστρα από το Καλλιτεχνικό Στέκι (κεντρική προκυμαία)

– Παρασκευή 04/09/2015
ώρα 19:00: Παρουσίαση εναέριων ακροβατικών από την ομάδα επιδείξεων της 120 ΠΕΑ “Δαίδαλος” (κεντρική προκυμαία)

ώρα 20:30: Παράσταση Καραγκιόζη σε συνεργασία με το Σύλλογο Τριτέκνων Μεσσηνίας από τον νεαρό καραγκιοζοπαίχτη Κωνσταντίνο Δημητρακόπουλο (Πάρκο Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου)

– Σάββατο 05/09/2015
ώρα 11:00: Αγώνες Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θαλάσσης και Ιστιοπλοΐας Τριγώνου για μικρούς αθλητές (θαλάσσια περιοχή έμπροσθεν Ναυαρίνου)
ώρα 15:00: Αγώνας ψαρέματος με καλάμι σε συνεργασία με το Σύλλογο Αθλητικής Αλιείας «Νηρέας» (ανατολικός πρόβολος προλιμένα)
ώρα 20:00: Διάλεξη εκπροσώπου Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας με θέμα «Άγιος Νικόλαος, ο προστάτης των ναυτικών» (κεντρική προκυμαία)
ώρα 21:00: Απονομές αγώνα ψαρέματος (κεντρική προκυμαία)
ώρα 22:00: Προβολή ντοκιμαντέρ ναυτικού περιεχομένου σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ (προβλήτα 7, περιοχή γερανού)

– Κυριακή 06/09/2015
ώρα 11:00: Αγώνες Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θαλάσσης και Ιστιοπλοΐας Τριγώνου για μικρούς αθλητές (θαλάσσια περιοχή έμπροσθεν Ναυαρίνου)

ώρα 20:00: Τελετή Λήξης (κεντρική προκυμαία)
– Απονομές αγώνων ιστιοπλοΐας.
– Βαρκαρόλα.
– Συναυλία με τους “Juke Box”.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Προμήθεια φρέσκου γάλακτος

Διακήρυξη ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την προμήθεια φρέσκου γάλακτος από τον Δήμο Τρίπολης. Διαβάστε τα σχετικά αρχεία, εδώ.

Η Rita Habermann εκθέτει στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας

Η γνωστή Γερμανίδα γλύπτρια έρχεται στην Ύδρα για μία...

Live – Βουλή: Σε εξέλιξη οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών για την πρόταση δυσπιστίας

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, αυτή την ώρα,...

Η Ολυμπιακή φλόγα στην Πελοπόννησο – Πρόγραμμα λαμπαδηδρομίας

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, στην Ελλάδα, εν’...
Μετάβαση στο περιεχόμενο