Δήμος Πύλου - Νέστορος

Τον Ιούλιο του 1827 φτάνει στην Ελλάδα, με σκοπό να πάρει μέρος στην Επανάσταση, ο Πολ Μαρί Βοναπάρτης, ανιψιός του Μεγάλου Ναπολέοντα, γιος του αδελφού του, Λουκιανού Βοναπάρτη.
Δύο συναυλίες στην Κορώνη και μία στην Καλαμάτα θα γίνουν το διάστημα 5 ­- 11 Οκτωβρίου με τίτλο “Στο σκοτάδι ας κατοικήσουμε”, από το Φεστιβάλ Τεχνών Κορώνης.
Οι εργασίες για τον απαραίτητο καθαρισμό (από την πυκνή άγρια βλάστηση) και την ανάδειξη της παλιάς δεξαμενής νερού της Πύλου άρχισαν εδώ και λίγες μέρες.
Εκδρομή στις Μονές Προυσσού και Αγάθωνος, στο Καρπενήσι και στη Λαμία αντίστοιχα διοργανώνει ο Πολιτιστικός – Εξωραϊστικός Σύλλογος Ασίνης στις 22 – 23 Οκτωβρίου.
Το έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη “Το μεγάλο μας τσίρκο” ανεβάζει η Θεατρική Ομάδα της “Οδύσσειας” αυτή τη σεζόν.
Συνεχίζονται τα έργα της ΔΕΥΑ Πύλου – Νεστορος, για τις συνδέσεις στο δίκτυο αποχέτευσης του βιολογικού καθαρισμού της Πύλου. Στόχος είναι η πόλη να έχει μηδενικά λύματα στο λιμάνι της.
Μαθήματα σε όλους τους ενδιαφερομένους, θα αρχίσουν τα Τμήματα Παραδοσιακών Χορών του Πολιτιστικού Συλλόγου Χαρακοπιού.
Το 50ο Διεθνές Ράλλυ ΦΙΛΠΑ (Φίλοι Παλιού Αυτοκινήτου), οργανώνεται στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας, από σήμερα μέχρι τις 2 Οκτωβρίου. Πρόκειται για την μεγαλύτερη εκδήλωση του χρόνου, ενώ φέτος γιορτάζονται και τα 50 χρόνια από την ίδρυση της Λέσχης.
Στο Γεωργακοπούλειο Δημοτικό Σχολείο Μεθώνης, θα διεξαχθεί αύριο Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου στις 5 μ.μ., ο Μαθητικός Διαγωνισμός “Scripta manent”, πάνω στο τυφλό σύστημα πληκτρολόγησης σε υπολογιστή.
Σύμβαση για την αποκατάσταση του Δημοτικού Σχολείου Μεσοχωρίου, υπέγραψε πριν από λίγες μέρες, ο Παναγιώτης Καρβέλας, δήμαρχος Πύλου – Νέστορος και ο Χρήστος Κωτσάκης από την τεχνική εταιρεία κατασκευών «Τσερπές – Κωτσάκης – Παπαδέας Ο.Ε.».
Σελίδα 1 από 49

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia