Crime Time: «Ίντριγκες στον Λούσιο» από τον Γιώργο Κουντουράκη

Μια εκδρομή εκτυλίσσεται σε τραγωδία.

Μια παρέα διαλύεται.

Δόλος ή ατύχημα;

Μια οκταμελής παρέα νέων, με στενούς για αρκετά χρόνια δεσμούς, αποφασίζει να πάει για ράφτινγκ στο ποταμό Λούσιο στην Αρκαδία. Όμως το κλίμα παρά μόνο ευχάριστο δεν είναι, πλέον κυριαρχούν εγωισμοί και αντιζηλίες ανάμεσά τους, ενώ πιστεύουν πως αυτή η εκδρομή ίσως επαναφέρει τις ισορροπίες. Η μέρα της εκδρομής έχει φτάσει και όλα είναι έτοιμα για την κατάβαση στο ποταμό. Όμως, όσο προχωρά η μέρα τόσο αυξάνονται και σοβαρεύουν οι εντάσεις ανάμεσα στη παρέα. Ώσπου, ένας πυροβολισμός από το χέρι του Μανώλη σκίζει τον αέρα και ο Άρης πέφτει στο ποτάμι. Η παρέα μένει σοκαρισμένη, ανήμπορη να αντιδράσει στο συμβάν.

Επιτόπου καλείται η Αστυνομία να λάβει δράση και στο τόπο του εγκλήματος καταφθάνει ο Αστυνόμος Νικολάου της Ασφάλειας Τρίπολης συνοδευόμενος από τον απόστρατο αξιωματικό Σεραφείμ Παπαγιάννη, γνωστός και ως «Αρχιεπίσκοπος». Δίχως να χάνουν χρόνο από την έρευνα, μεταφέρουν τη παρέα σε τουριστικό κατάλυμα στη Καρύταινα ενώ οι έρευνες της ΕΜΑΚ για την ανεύρεση του αδικοχαμένου Άρη συνεχίζουν με αμείωτους ρυθμούς. Οι δύο αστυνομικοί θα ξεκινήσουν τη διαδικασία των ανακρίσεων μόνο που θα αποδειχθεί πως θα είναι μια μαραθώνια διαδικασία, καθώς η παρέα κρύβει πολλά μυστικά και κάθε στοιχείο που προκύπτει περιπλέκει την υπόθεση. Τελικά είναι ο Μανώλης ένοχος; Ήταν ατύχημα ή δόλος;

Ετοιμαζόταν για την τελική μάχη με τον γρίφο και οπλίστηκε με ψυχραιμία κι αυτοπεποίθηση. Έπρεπε όχι μόνο να δείχνει αλλά και να είναι απόλυτα σίγουρος σ’ αυτά που θα ανέλυε, ώστε να φέρει στην επιφάνεια όλες τις πτυχές του εγκλήματος.

Ο Γιώργος Κουντουράκης μετά το «1352μ. Έγκλημα στη Κατάρα», επιστρέφει δύο χρόνια μετά με το «Ίντριγκες στον Λούσιο» και μας μεταφέρει στην ορεινή Αρκαδία. Εκεί, ο απόστρατος αξιωματικός της Αστυνομίας Σεραφείμ Παπαγιάννης, γνωστός και ως «Αρχιεπίσκοπος» καλείται να βοηθήσει τον Αστυνόμο Νικολάου της Ασφάλειας Τρίπολης. Η υπόθεση είναι φαινομενικά απλή όμως η συμπεριφορά της εμπλεκόμενης παρέας κρύβει πολλά αινίγματα και περιπλέκει την εξέλιξη της υπόθεσης. Ο κ. Κουντουράκης για άλλη μια φορά ακολουθεί το ίδιο επιτυχημένο μοτίβο, ο τόπος του εγκλήματος είναι η ύπαιθρος και όχι το αστικό περιβάλλον όπως έχουμε συνηθίσει στα περισσότερα μυθιστορήματα του συγκεκριμένου είδους. Επιπλέον, δεν υπεραναλύει τους χαρακτήρες του παρά μόνο δίνει τα στοιχεία που πρέπει γνωρίζει ο αναγνώστης, ενώ σημαντικό είναι το γεγονός ότι δεν τον κουράζει με περιττές πληροφορίες, παρά εστιάζει μόνο στο έγκλημα και δίνει τον απαραίτητο χώρο στον ερευνητή του να αποκαλύψει βήμα – βήμα την οριστική λύση της υπόθεσης. Εν ολίγοις, αν θέλετε να διαβάσετε ένα αστυνομικό μυθιστόρημα που πρόκειται να σας κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον αλλά και να σας κάνει να αναρωτιέστε μέχρι και τη τελευταία σελίδα για τον πραγματικό δράστη, τότε οι «Ίντριγκες στον Λούσιο» του Γιώργου Κουντουράκη είναι το κατάλληλο!

Το αστυνομικό μυθιστόρημα του Γιώργου Κουντουράκη «Ίντριγκες στον Λούσιο» κυκλοφορεί από τις Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αναζητούνται νέοι και νέες για εργασία ως διανομείς φυλλαδίων

Αναζητούνται νέοι και νέες για εργασία ως διανομείς φυλλαδίων...

Ζητούνται από Εταιρία για εργοταξιακή ή και γραφείου απασχόληση σε διάφορες περιοχές

Ζητούνται από Εταιρία για εργοταξιακή ή και γραφείου απασχόληση...

Κ. Τζιούμης: “Άριστη Συνεργασία με την Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδας”

Σε κλίμα άριστης συνεργασίας και καλής διάθεσης πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 15 Απριλίου 2024, συνάντηση μεταξύ του Δημάρχου Τρίπολης κ. Κωσταντίνου Τζιούμη και του Πρόεδρου της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Ελλάδος κ. Μπένου Παναγιώτη και του Γενικού Γραμματέα κ. Παγιώτα Παναγιώτη, στο γραφείο Δημάρχου. Προς συζήτηση τέθηκαν θέματα που αφορούν την Παναρκαδική Ομοσπονδία, καθώς επίσης δράσεις και παρεμβάσεις
Μετάβαση στο περιεχόμενο