Διαβάσαμε: «Τα φώτα του Άλμπερτ Αϊνστάιν» των Anne-Margot Ramstein και Frederic Morlot

Μόναχο, Οκτώβριος 1986

Η μεγάλη γιορτή της μπύρας, που περιμένουν πάντα με ανυπομονησία οι Βαυαροί, έχει φτάσει! Νέοι και λιγότερο νέοι μαζεύονται από κάθε γωνιά τη πόλης για ν’ απολαύσουν παρέα με την αγαπημένη τους μπύρα διάφορες παραδοσιακές λιχουδιές. Τα παιδιά ουρλιάζουν από χαρά στο καρουσέλ, οι γονείς ουρλιάζουν από ενθουσιασμό επάνω στα τρενάκια του λούνα πάρκ. Οι έμποροι της πόλης έχουν εγκαταστήσει μεγάλες πτυσσόμενες κατασκευές για τους εκστασιασμένους πελάτες.

Μέσα σε αυτόν τον ευχάριστο γιορτινό αναβρασμό, ο νεαρός Άλμπερτ Αϊνστάιν και η αδερφή τoυ Μάγια έχουν μια ιδιαίτερη αποστολή. Πρέπει να φωταγωγήσουν ακριβώς στις 10 ένα ξύλινο σαλέ με μυθικό μέγεθος που φτάνει τα 300.000 χιλιόμετρα σε μήκος! Ο Άλμπερτ και η Μάγια κάνουν τα πάντα ώστε κάθε γλόμπος να είναι βιδωμένος στη γιρλάντα και όλα να έχουν ολοκληρωθεί πριν τη προκαθορισμένη ώρα.

Η μεγάλη στιγμή έφτασε! Η μεγάλη αίθουσα φωταγωγείται! Οι θαμώνες ενθουσιάζονται όμως ο ιδιοκτήτης, ο τρομερός κύριος Σοτενχάμελ, είναι έξαλλος γιατί η αίθουσα δεν φωταγωγήθηκε στις 10 ακριβώς αλλά στις 10 και 1 δευτερόλεπτο! Τα δύο αδέρφια θα έχουν μια δεύτερη ευκαιρία, σε μια ώρα, στις 11 ακριβώς πρέπει να φωταγωγήσουν εκ νέου την αίθουσα! Όμως, ο Άλμπερτ και η Μάγια έρχονται αντιμέτωποι με μεγάλα ερωτήματα! Πόση είναι η ταχύτητα του φωτός; Μπορούν να πάνε πιο γρήγορα από αυτό; Ποιος είναι ο ρόλος του χρόνου στη ταχύτητα του φωτός;

Οι Εκδόσεις Κάκτος συστήνουν για πρώτη φορά στο ελληνικό αναγνωστικό κοινό τη παιδική σειρά «Μικροί Πλάτωνες». Στο πρώτο μυθιστόρημα της σειράς, οι μικροί αναγνώστες θα γνωρίσουν τον Άλμπερτ και τη Μάγια Αϊνστάιν όπου είναι υπεύθυνοι για την φωταγώγηση ενός σαλέ, μόνο που η επιχείρηση δε στέφεται με επιτυχία και έτσι τα δυο αδέρφια πραγματοποιούν διάφορα πειράματα στα παιχνίδια του λούνα παρκ για να ανακαλύψουν τις δυνατότητες της ταχύτητας του φωτός. Η ιστορία είναι πρωτότυπα γραμμένη συνδυάζοντας ευχάριστα τη φιλοσοφία της επιστήμης με τη μυθοπλασία. Η εικονογράφηση του Frederic Morlot είναι ζωηρόχρωμη καθώς κεντρίζει το ενδιαφέρον ενώ παράλληλα θυμίζει τον κυβισμό που χαρακτήριζε τα έργα Pablo Picasso! Κλείνοντας, «Τα φώτα του Άλμπερτ Αϊνστάιν» της σειράς «Μικροί Πλάτωνες» είναι ένα βιβλίο το οποίο πρόκειται να ενθουσιάσει τόσο μικρούς αλλά και μεγάλους αναγνώστες.

Το μυθιστόρημα των Anne – Morgot Ramstein και Frederic Morlot «Τα φώτα του Άλμπερ Αϊνστάιν» είναι το πρώτο βιβλίο της παιδικής σειράς «Μικροί Πλάτωνες» των Εκδόσεων Κάκτος.  

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αναζητούνται νέοι και νέες για εργασία ως διανομείς φυλλαδίων

Αναζητούνται νέοι και νέες για εργασία ως διανομείς φυλλαδίων...

Ζητούνται από Εταιρία για εργοταξιακή ή και γραφείου απασχόληση σε διάφορες περιοχές

Ζητούνται από Εταιρία για εργοταξιακή ή και γραφείου απασχόληση...

Κ. Τζιούμης: “Άριστη Συνεργασία με την Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδας”

Σε κλίμα άριστης συνεργασίας και καλής διάθεσης πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 15 Απριλίου 2024, συνάντηση μεταξύ του Δημάρχου Τρίπολης κ. Κωσταντίνου Τζιούμη και του Πρόεδρου της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Ελλάδος κ. Μπένου Παναγιώτη και του Γενικού Γραμματέα κ. Παγιώτα Παναγιώτη, στο γραφείο Δημάρχου. Προς συζήτηση τέθηκαν θέματα που αφορούν την Παναρκαδική Ομοσπονδία, καθώς επίσης δράσεις και παρεμβάσεις
Μετάβαση στο περιεχόμενο