Δ. Ιμπραχήμ: “Όσοι διάβαζαν τις μικρές μου ιστορίες, με παρότρυναν να γίνω συγγραφέας”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το Πελοποννησιακό Πρακτορείο Ειδήσεων είχε την ιδιαίτερη χαρά να συνομιλήσει με τη συγγραφέα Δανάη Ιμπραχήμ, των Πρότυπων Εκδόσεων Πηγή. Η συγγραφέας μας μίλησε για “Το Παιχνίδι των Θεών” και “Το όνειρο της Ερήμου”, τα δυο βιβλία που αποτελούν μέρος της τριλογίας του “Θησαυρού της Δαμασκού” ενώ δεν έλειψαν mini spoilers για το τρίτο και τελευταίο μέρος της σειράς που θα φέρει τον τίτλο “Το Κάλεσμα της Μοίρας” και αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο.  

Ακολουθεί η συνέντευξη

Τον Οκτώβριο του 2018 κυκλοφόρησε από τις Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή το πρώτο σας μυθιστόρημα με τίτλο «Ο Θησαυρός της Δαμασκού – Το Παιχνίδι των Θεών» και τον Φεβρουάριο του 2021 ακολούθησε το 2ο μέρος της σειράς «Το Όνειρο της Ερήμου». Θα μπορούσατε να μας πείτε λίγα λόγια;

Το “Παιχνίδι των Θεών” εισάγει τον αναγνώστη στην ιστορία της τριλογίας. Γνωρίζει τους χαρακτήρες, την ιστορία τους και ως ένα βαθμό το σύστημα μαγείας. Περιέχει αρκετές ιστορικές πληροφορίες, ώστε ο αναγνώστης να εξοικειωθεί με το χωροχρόνο. Στη συνέχεια, πιστεύω ότι έχει τα κατάλληλα εφόδια για να γνωρίσει τη μαγεία του κόσμου. Στο πρώτο μέρος λοιπόν, βλέπουμε τους τρεις πρωταγωνιστές να ξεχύνονται στη Δαμασκό, αναζητώντας ένα θησαυρό. Ο καθένας θα ανακαλύψει τον εαυτό του στη διάρκεια του ταξιδιού και θα λάβουν πολύτιμα μαθήματα από τις δοκιμασίες που θα αντιμετωπίσουν. Στο δεύτερο βιβλίο πια, έχουν εξελιχθεί. Εξακολουθούν να κάνουν λάθη, αλλά πλέον έχει δημιουργηθεί ένας δυνατός δεσμός μεταξύ τους που καθορίζει τις πράξεις τους. Με άλλα λόγια, στη διάρκεια αυτού του ταξιδιού, οι χαρακτήρες – και ελπίζω και οι αναγνώστες – θα αγκαλιάσουν το διαφορετικό και θα προστατέψουν την αγάπη, κάθε μορφής.

Ποια ήταν η πηγή έμπνευση σας;

Πρώτα από όλα η ίδια μου η καταγωγή. Ο πατέρας μου είναι Σύριος, οπότε μεγαλώνοντας άρχισα να μελετώ την αραβική μου καταγωγή. Μαγεύτηκα από την ιστορία και τη μυθολογία της Μέσης Ανατολής και θέλησα να γράψω ένα παραμύθι για ενήλικες, που θα παρέπεμπε στις γνωστές και αγαπημένες, Χίλιες και μία Νύχτες.

Ποιο ήταν το έναυσμα για να ασχοληθείτε με τη συγγραφή;

Ασχολούμαι με τη συγγραφή από μικρή. Πάντα μου άρεσε να φτιάχνω φανταστικούς κόσμους στο μυαλό μου και πριν καν μπω στην εφηβεία, άπλωνα όλο μου τον εσωτερικό κόσμο στο χαρτί. Όσοι διάβαζαν τις μικρές μου ιστορίες, με παρότρυναν να γίνω συγγραφέας. Ίσως εκείνοι απλώς επαινούσαν ένα μικρό κορίτσι, αλλά αυτό μεγαλώνοντας ακολούθησε τη συμβουλή τους, γιατί βρήκε ένα καταφύγιο.

Ποιες προκλήσεις αντιμετωπίσατε στο «πάντρεμα» του χριστιανικού και του μουσουλμανικού στοιχείου;

Δε βρήκα καμία πρόκληση. Πρόκειται για δύο θρησκείες με πολλά κοινά, που δυστυχώς ο κόσμος το αγνοεί. Μέχρι και σήμερα μάλιστα οι δύο θρησκείες συνυπάρχουν σε αραβικά κράτη, όπως η Συρία.

Αστέριος, Ααζίν, Σπανός. Ποιος χαρακτήρας σας παίδεψε, ποιόν αγαπήσατε και ποιόν αντιπαθήσατε κατά τη συγγραφή του;

Τους αγαπώ και τους τρεις, γιατί έχουν κάτι από μένα. Η μεγαλύτερη πρόκληση ήταν ο Αστέριος στην αρχή της ιστορίας, γιατί αντιπροσώπευε ό,τι απεχθάνομαι. Ήταν ένας άνθρωπος με παρωπίδες και μίσος για το άγνωστο. Αντίθετα, ο Σπανός από την αρχή ήταν ένας χαρακτήρας που με ανακούφιζε, γιατί πολύ απλά είχα επιλέξει να είναι το alter ego μου. Αν λοιπόν ενοχληθείτε με κάποιο ειρωνικό σχόλιο του, να ξέρετε ότι θα είχα την ίδια απάντηση σε αντίστοιχη περίπτωση.

Πείτε μας ένα αγαπημένο σας απόσπασμα από «Το Παιχνίδι των Θεών» και «Το Όνειρο της Ερήμου».

Θα επιλέξω δύο προτάσεις. Από το “Παιχνίδι των Θεών”: «Μου έδειξες πως δεν έχει σημασία το θρήσκευμα ή η καταγωγή, παρά μόνο η ανθρωπιά». Θέλω να πιστεύω ότι μεγάλο μέρος των αναγνωστών ασπάζεται αυτή την άποψη

Από το “Όνειρο της Ερήμου”: «Κανείς δεν μπορεί να μας στερήσει τα όνειρά μας, παρά μόνο εμείς όταν τα λησμονήσουμε». Και αυτή ελπίζω να είναι μία πρόταση που θα αγγίξει τους αναγνώστες και θα τους δώσει δύναμη να κυνηγήσουν τα όνειρα τους.

«Το Όνειρο της Ερήμου» κυκλοφόρησε εν μέσω κορονοϊού. Ποίες προκλήσεις αντιμετωπίσατε εκδοτικά;

Το βασικό όλων ήταν η καθυστέρηση. Η νέα πραγματικότητα επιβράδυνε τα πάντα. Το βιβλίο έκανε επτά μήνες να εκδοθεί. Έπειτα, ήταν και ο ψυχολογικός παράγοντας. Προσωπικά είχα κουραστεί με όσα συνέβαιναν και δεν είχα τον ενθουσιασμό της πρώτης φοράς. Γι’ αυτό και θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους εσάς που δείξατε μεγαλύτερο ενθουσιασμό από μένα και με βοηθήσατε να χαρώ για την έκδοση του δεύτερου μέρους.

Το τρίτο μέρος της σειράς «Το Κάλεσμα της Μοίρας» αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα από τις Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή. Θα μπορούσατε να μας αποκαλύψετε μερικά πράγματα για το τι να περιμένουμε;

Να περιμένετε αρκετή μαγεία, δράση και φυσικά εξέλιξη χαρακτήρων. Είμαι ιδιαίτερα περήφανη για την εξέλιξη της Ααζίν, που πλέον αγκαλιάζει το σκοτάδι της και παύει να είναι παιδί.

Σας ευχαριστούμε πολύ για αυτή τη συνέντευξη. Ευχόμαστε ο κόσμος να αγκαλιάσει «Το Κάλεσμα της Μοίρας» όπως αγκάλιασε «Το Παιχνίδι των Θεών» και «Το Όνειρο της Ερήμου». Πριν κλείσουμε, θα ήθελα να σας ρωτήσω το εξής, ποια θα είναι τα επόμενα συγγραφικά σας βήματα;

Εγώ σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία. Σίγουρα θα είναι βήματα που δε θα μας απομακρύνουν από το χώρο της Ασίας και τον κόσμο της τριλογίας. Έχουμε να δούμε πολλά ακόμα από τους χαρακτήρες που γνωρίζετε.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πρόσκληση Συμβουλίου Κοινότητας Τρίπολης (22/4/2024)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Σας καλούμε την 22α Απριλίου 2024, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:00, να προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Τρίπολης (1ος όροφος), Λαγοπάτη & Αταλάντης), σε τακτική συνεδρίαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης, για τη συζήτηση και λήψη απόφασης στα πιο κάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:Χορήγηση έγκρισης άδειας λειτουργίας μουσικής με παρατεταμένο ωράριο σε

Πρόσκληση συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου (22/4/2024)

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ H Σας καλούμε στις 22 Απριλίου 2024 ημέρα Δευτέρα και ώρα 20.30 να προσέλθετε στο κτίριο της ΟΕΒΕΑ επί της οδού Καλαμάτας 113 σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του αρ.67 του Ν. 3852/2010 όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 6 του Ν. 5056/23

Κόρινθος: Συναγερμός στις Αρχές – Άψυχο σώμα βρέθηκε να επιπλέει στη θάλασσα

Συναγερμός στις Αρχές νωρίς το πρωί της Πέμπτης 18/04,...
00:00:59

10 χρόνια Greek Maritime Golf Event στην Costa Navarino

Αθήνα, 18 Απριλίου 2024 – Το κορυφαίο τουρνουά γκολφ...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο