Το νέο βιβλίο της Βίκης Κοσμοπούλου “Εκτη”

Εγώ,  η Εκτη η ευρωπαία κόρη, φτιαγμένη από μάρμαρο πεντελικό, θέλω να αφηγηθώ την ιστορία, όπως την καταλάβαινα και την καταλαβαίνω με τη χάρη που μου προσφέρει η θεά προστάτιδα της πόλης μου.

Η τρέλα είναι καλός αγωγός της αλήθειας. Όταν η αντοχή εγκαταλείπει το τελευταίο ξέφτι και το περίγραμμα των ορίων χάσκει επικίνδυνα, δεν απομένει τίποτε άλλο παρά η φωνή μας.

Μια διαφορετική γυναίκα, η Έκτη, η ευρωπαία Καρυάτιδα, βρίσκει τη φωνή της. Αφηγείται τα παθήματα και τα κατορθώματα των θνητών μες στα χρόνια που στέκει μόνη. Και το δικό της πένθος, γαντζωμένο στο υφαντό της, παλινδρομεί και μπλέκεται στα λόγια της. Συνοδοιπόροι της στην αφήγηση, σαν χορός τραγωδίας, γυναίκες και άντρες που πάλεψαν, επέζησαν, έζησαν και δημιούργησαν.

Μαζί της κι άλλα Υφαντά που στέκουν μακριά από τον τόπο τους. Όλα επιζητούν την επιστροφή τους. Ή μια επανάσταση.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

H Βίκη Κοσμοπούλου γεννήθηκε στο Μόντρεαλ. Φοίτησε στο τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών «Ψυχολογία και Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας» του Παντείου Πανεπιστημίου. Εργάζεται ως ψυχολόγος στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.

Γράφει στίχους, ποιήματα, παραμύθια και πεζά.

Το πρώτο της βιβλίο με τίτλο Το τσόφλι κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Κέδρος το 2018.

Διηγήματά της περιλαμβάνονται στα συλλογικά έργα 200 χρόνια τώρα (Μεταίχμιο, ebook, 2021), Συνομιλίες με πρόσωπα του 1821 (24γράμματα, 2021), Με μία σχεδία (Παρατηρητής, 2020), Μεσσηνιακές δημιουργίες (24γράμματα, 2020), Αν δεν είμεθα τρελοί, δεν εκάναμεν την επανάστασιν (Ιστορική και Εθνολογική Εταιρεία της Ελλάδος και Εθνικό Ιστορικό μουσείο, 2019), Μια εικόνα, χίλιες λέξεις (τόμος α΄ και β΄, τοβιβλίο, 2014, 2016), Καλλιτεχνικό ημερολόγιο (τοβιβλίο, 2015, 2016, 2019, 2020), Απίθανες ιστορίες της πόλης μας (Iwrite, 2015).

Το διήγημά της «Μια απίθανη πόλη» δραματοποιήθηκε από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος. Διηγήματα, ποιήματα και βιβλιοπαρουσιάσεις της έχουν δημοσιευτεί στις λογοτεχνικές ιστοσελίδες oanagnostis.gr, cultrurebook.gr, τοβιβλίο.net και greekpoetics.gr. Συνεργάζεται με το περιοδικό ΙΣΤΟΡΙΑ.

Στοιχεία έκδοσης: σχήμα 14χ21, σελίδες 120, τιμή 10 ευρώ με ΦΠΑ

Περισσότερες πληροφορίες: Εκδόσεις Εύμαρος, Eλευθερίας 2, Ταύρος, Αθήνα

Πέτρος Κακολύρης, τηλ.:210 97 08 811 / 6984 91 16 22

fbpage:  Εκδόσεις Εύμαρος

EMAIL: evmarosart@gmail.com

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Περί Πρωτοκόλλου και Εθιμοτυπίας στο Λεβίδι στον Παναρκαδικό και στην Expo

Παρατηρώντας τις διάφορες εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στον τόπο...

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Βασίλη Κικίλια η συνεδρίαση της ΕΝΠΕ

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια, πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, την Δευτέρα 15 Απριλίου. Η προετοιμασία για την επικείμενη αντιπυρική περίοδο ήταν το βασικό ζήτημα που απασχόλησε τη συνεδρίαση, με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας να αναλύει

Ο Αποστόλης Στρέμπας πρώτος σκόρερ στην Α’ κατηγορία Αρκαδίας

Ο Αποστόλης Στρέμπας είναι ο πρώτος σκόρερ με 27...

Κώστας Τζιούμης: «Απρέπεια και απρεπείς»

Σε δήλωση του Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης αναφέρεται...
Μετάβαση στο περιεχόμενο