Οδ. Κωνσταντινόπουλος: Για μένα «σωστή» κυβέρνηση είναι αυτή που δεν ξεπλένει τις ευθύνες της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ

Βασικά σημεία της συνέντευξής του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, στο Action24 και την εκπομπή «Πίσω από τις γραμμές»:

Για την τοποθέτηση του κ. Καραμανλή: Είχαμε μια τραγωδία με 57 νεκρούς, την οποία δεν μπορέσαμε να αποτρέψουμε. Κανένας από κάτω μέχρι πάνω δεν τήρησε τα πρωτόκολλα. Η κυβέρνηση λέει ότι ο σταθμάρχης δεν τήρησε τα πρωτόκολλα, αλλά δεν τα τήρησαν ούτε αυτοί που έπρεπε να ελέγξουν το σταθμάρχη. Επίσης, ο Υπουργός και η Κυβέρνηση δεν τήρησαν τα πρωτόκολλα ώστε το προσωπικό να είναι εκπαιδευμένο και να ελέγχεται. Υπάρχει διοίκηση για την οποία έχει διορίσει ο Υπουργός. Φυσικά ο Υπουργός δεν είναι εκεί καθημερινά. Αλλά όπως είπε και ο κ. Καστανίδης, είχε στα χέρια του ήδη από το 2021 εσωτερικό έγγραφο από την Ενιαία Αρχή Διαφάνειας, η οποία διορίστηκε κατά πλειοψηφία από την Κυβέρνηση, το οποίο έλεγε ότι υπάρχουν προβλήματα στους σιδηροδρόμους και μπορεί να συμβούν δυστυχήματα.

Από την υπογραφή της «σύμβαση 717» και έπειτα, ως Υπουργοί έχουν υπηρετήσει πρώτα ο κ. Σπίρτζης και μετά ο κ. Καραμανλής. Δεν μπορούσαν να έχουν βελτιώσει τους σιδηροδρόμους ούτε ο  κ. Καραμανλής, ούτε κ. Σπίρτζης, ούτε κ. Χρυσοχοϊδης (που είναι μέλος της κυβέρνησης του Μητσοτάκη σήμερα), ούτε ο κ. Ραγκούσης; Δεν γίνεται να φταίει ο κ. Ρέππας που ήταν Υπουργός πριν δεκαπέντε χρόνια. Ο κ. Μητσοτάκη και ο κ. Τσίπρας ανέλαβαν ευθύνες, γιατί έχουν και οι δύο ευθύνες. Εμείς δεν θέλουμε να διαχέονται οι ευθύνες για να μη βρεθεί κανείς υπεύθυνος. Εμείς, ως ΠΑΣΟΚ, έχουμε μια σταθερή άποψη για τις πολιτικές ευθύνες. Γι’ αυτό λέμε ότι ο κ. Καραμανλής δεν πρέπει να είναι υποψήφιος και μπορούμε να το λέμε γιατί αυτή είναι μια σταθερή μας άποψη. Δεν μπορεί, όμως, να  λέει το ίδιο ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί ο κ. Τόσκας μετά το Μάτι ήταν ξανά υποψήφιος. Στο ΠΑΣΟΚ λέμε με εντιμότητα λοιπόν, ότι έχουμε μια διαφορετική πολιτική πρόταση. Παράλληλα, καταθέσαμε μια νέα πρόταση για το μέλλον των σιδηροδρόμων.

Κανείς δεν στενοχωρήθηκε λιγότερο από την τραγωδία. Αλλά δε βοηθάει καθόλου αυτή η συζήτηση: ο κ. Τσίπρας πήγε στο κέντρο τηλεδιοίκησης που δεν υπάρχει και ο κ. Μητσοτάκης λέει ότι υπάρχει τηλεδιοίκηση.

Για τις δημοσκοπήσεις: Οι δημοσκοπήσεις έχουν μεγάλο ενδιαφέρον, βλέποντας τες διορθωνόμαστε. Βλέπουμε μια κυβέρνηση να χάνει δέκα μονάδες από τις τελευταίες εκλογές και μια αντιπολίτευση που χάνει 8 μονάδες. Αντίθετα, το ΠΑΣΟΚ είχε πάρει στις εκλογές 8,1% και παίρνει 9,3% στις πρόσφατες δημοσκοπήσεις. Το 36% των πολιτών που λέει «όχι Μητσοτάκης, όχι Τσίπρας» στις δημοσκοπήσεις είναι μια δεξαμενή – στόχος.  

Σέβομαι τις δημοκρατικές διαδικασίες του κόμματος, αλλά πάντα λέω την άποψή μου : για μένα σωστή κυβέρνηση είναι αυτή που δεν ξεπλένει τις ευθύνες της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ. Οι μισοί δημοσιογράφοι φτιάχνουν σενάρια που θέλουν το ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ και οι άλλοι μισοί φτιάχνουν σενάρια ΠΑΣΟΚ με ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί να μην ψηφίσουν οι πολίτες απευθείας ΠΑΣΟΚ;

Για την επιστροφή κ. Πολάκη στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ: Ο κ. Πολάκης έχει επιτεθεί πολλές φορές στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και στα στελέχη της παράταξης. Εμείς σε αυτή την φρασεολογία, δεν μπορούμε να απαντήσουμε, έχουμε διαφορετική κουλτούρα. Ο Πολακισμός δεν γεννήθηκε τώρα, είναι έκφραση εντός του ΣΥΡΙΖΑ και υπήρχε και τα χρόνια των μνημονίων. Δεν πέσαμε από τα σύννεφα που ξαναγύρισε στα ψηφοδέλτια γιατί δεν υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ χωρίς Τσίπρα και Τσίπρας χωρίς Πολάκη. Ο πολακισμός στον ΣΥΡΙΖΑ είναι η κυρίαρχη ιδεολογία, είναι η επίθεση στις ανεξάρτητες αρχές, η επίθεση στη δικαιοσύνη και η επίθεση σε ανθρώπους. Για μένα η επίθεση στη δικαιοσύνη και τις ανεξάρτητες αρχές, από τον κ. Πολάκη και από τη ΝΔ πολλές φορές, δεν είναι επιτρεπτή.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Περί Πρωτοκόλλου και Εθιμοτυπίας στο Λεβίδι στον Παναρκαδικό και στην Expo

Παρατηρώντας τις διάφορες εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στον τόπο...

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Βασίλη Κικίλια η συνεδρίαση της ΕΝΠΕ

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια, πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, την Δευτέρα 15 Απριλίου. Η προετοιμασία για την επικείμενη αντιπυρική περίοδο ήταν το βασικό ζήτημα που απασχόλησε τη συνεδρίαση, με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας να αναλύει

Ο Αποστόλης Στρέμπας πρώτος σκόρερ στην Α’ κατηγορία Αρκαδίας

Ο Αποστόλης Στρέμπας είναι ο πρώτος σκόρερ με 27...

Κώστας Τζιούμης: «Απρέπεια και απρεπείς»

Σε δήλωση του Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης αναφέρεται...
Μετάβαση στο περιεχόμενο