ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΆλλα σπόρOι Ευρωπαϊκοί Αγώνες άρχισαν με την Ελλάδα να μπαίνει πρώτη στην Τελετή...

Oι Ευρωπαϊκοί Αγώνες άρχισαν με την Ελλάδα να μπαίνει πρώτη στην Τελετή Εναρξης

Η Ελλάδα μπήκε πρώτη στο Στάδιο της Κρακοβίας Henryk Reyman στην Τελετή Εναρξης των 3ων Ευρωπαϊκών Αγώνων με την πρωταθλήτρια του ακοντισμού Ελίνα Τζένγκο να είναι Σημαιοφόρος, ακολουθώντας το παραδοσιακό τελετουργικό των Ολυμπιακών Αγώνων.

[iframe width=”1180″ height=”664″ src=”https://www.youtube.com/embed/nd_39JCdBzk” title=”Τελετή Εναρξης των Ευρωπαϊκών Αγώνων με την Ελλάδα να μπαίνει πρώτη στο Στάδιο #TeamHellas” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share” allowfullscreen ]

Την Τζένγκο ακολούθησε το μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής αποστολής με 170 αθλητές και αθλήτριες που θα συμμετάσχουν σε 19 αθλήματα.

Η 21χρονη πρωταθλήτρια του ακοντισμού δήλωσε για την τιμή που της έγινε από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή η οποία και την επέλεξε: «Είναι μεγάλη η χαρά που είχα την τιμή να παρελάσω με την ελληνική σημαία στα χέρια μου. Ηταν μία αξέχαστη τιμή, πολύ συγκινητική κι εύχομαι να έρθουν πολλές ακόμα τέτοιες στιγμές στο μέλλον κι εύχομαι επίσης σε όλους τους αθλητές να ζήσουν αυτό που έζησα και εγώ. Γελάω συνεχώς, δεν έχω αφήσει λεπτό τη σημαία από τα χέρια μου και το απολαμβάνω όσο περισσότερο μπορώ», είπε η Ελίνα Τζένγκο.

20230621 215010 768x1024

Στην Τελετή Εναρξης παρέλασαν 48 χώρες καθώς και μία ομάδα προσφύγων για πρώτη φορά στην ιστορία των Αγώνων στέλνοντας μήνυμα αλληλεγγύης και ισότητας.

Την εντυπωσιακή Τελετή Έναρξης παρακολούθησαν επίσης ο Πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος με την ιδιότητα του Προέδρου των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών και ο Γενικός Γραμματέας της ΕΟΕ Μανώλης Κολυμπάδης.

O κ. Καπράλος απηύθυνε και χαιρετισμό καλωσορίζοντας την αθλητική νεολαία της Ευρώπης και τόνισε ότι αυτοί θα είναι οι καλύτεροι Ευρωπαϊκοί Αγώνες στην ιστορία.

20230621 215030 1024x768

Στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες που θα διαρκέσουν έως τις 2 Ιουλίου, λαμβάνουν μέρος περισσότεροι από 6.500 αθλητές και αθλήτριες από 48 χώρες της Ευρώπης. Θα πάρουν μέρος σε 26 αθλήματα εκ των οποίων τα 18 είναι Ολυμπιακά και στα οποία θα κριθούν πολλές προκρίσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Μετάβαση στο περιεχόμενο