Ο αγώνας «ΚΡΟΝΙΟΝ ΠΕΡΑΣΜΑ» ένωσε για 2η συνεχόμενη χρονιά τα χωριά του Πάρνωνα!

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο αγώνας υπεραπόστασης «Κρόνιον Πέρασμα» που πραγματοποιήθηκε στον Πάρνωνα, με 252 εγγεγραμμένους δρομείς από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ο αγώνας διεξήχθη το Σάββατο 18 Ιουλίου 2015 με αφετηρία και τερματισμό στον Αγ. Πέτρο Αρκαδίας, καλύπτοντας μια κυκλική απόσταση 70 χλμ. μέσα από τα χωριά Βαμβακού, Βαρβίτσα, Καρυές και Βούρβουρα.

Κατά την εκδήλωση έναρξης του αγώνα, τα δύο βουνά του Πάρνωνα και του Παρνασσού ενώθηκαν συμβολικά με το άναμμα ενός μικρού αυτοσχέδιου βωμού με την ιερή φλόγα των Δελφών. Στη συνέχεια, οι δρομείς ξεκίνησαν υπό τις επευφημίες και τα χειροκροτήματα κατοίκων και επισκεπτών του Αγίου Πέτρου. Ο αγώνας ολοκληρώθηκε ύστερα από περίπου έντεκα ώρες, με μια συγκινητική τελετή για τους 12 πρώτους αθλητές στις κατηγορίες ανδρών και γυναικών, καθώς και την απονομή βραβείων και αναμνηστικών σε όλους τους συμμετέχοντες. Ο Φορέας Διαχείρισης έλαβε τιμητική διάκριση από την Οργανωτική Επιτροπή του αγώνα για τη συνδρομή του στη διοργάνωση.

Kronion20155

Η ημέρα του αγώνα ολοκληρώθηκε με μια μικρή δεξίωση για όλους τους αθλητές, από τους κατοίκους του Αγίου Πέτρου, ενώ προηγήθηκε αγώνας για τα παιδιά μήκους περίπου 1 ½ χλμ. εντός του χωριού.

Το «Κρόνιον Πέρασμα -Τρέξιμο στο ιερό βουνό του Κρόνου, του πατέρα των θεών» διοργανώθηκε για 2η συνεχόμενη χρονιά από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, το Δήμο Βόρειας Κυνουρίας, το Φορέα Διαχείρισης όρους Πάρνωνα και υγροτόπου Μουστού, την Τοπική Κοινότητα Αγίου Πέτρου Αρκαδίας και Τοπικούς Φορείς , με την ευγενική συμμετοχή του Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου Απόλλων Δυτ. Αττικής ως τεχνικός σύμβουλος του αγώνα. Χορηγός επικοινωνίας του αγώνα ήταν και φέτος ο ιστότοπος www.ultrarunning.gr.

Kronion20156

Ο Φορέας Διαχείρισης ευχαρίστησε θερμά, όλους τους εθελοντές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για την οργάνωση και τη στελέχωση των σταθμών ανεφοδιασμού των αθλητών, καθώς και την ομάδα Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (Παράρτημα Τρίπολης) για την υγειονομική κάλυψη του αγώνα.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, 28 Μαρτίου

Του Αποστόλου και Μάρτυρος Ηρωδίωνος επισκόπου Πατρών και του...

Κατώτατος μισθός: Αυξάνεται από 1η Απριλίου

Ζήτημα ημερών είναι πλέον η ανακοίνωση της αύξησης απολαβών που θα...

Διακοπή Ηλεκτροδότησης στην Γορτυνία

Την Παρασκευή 29/03/2024 λόγω εργασιών συντήρησης του Δικτύου του...

Συνελήφθησαν 62 άτομα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σε εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης...
Μετάβαση στο περιεχόμενο