Άνοιξε ο δρόμος για την ένταξη των ιδιωτικών γυμναστηρίων στη συναρμοδιότητα του Υφυπουργείου Αθλητισμού

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Τηλεδιάσκεψη Αυγενάκη με εκπροσώπους των Συλλόγων Ιδιοκτητών Γυμναστηρίων από όλη τη χώρα,

δρομολογείται άμεσα νέο πλαίσιο λειτουργίας τους σε πλήρη συμφωνία με το Υπουργείο Ανάπτυξης

 

Σε εξαιρετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, με 14 εκπροσώπους Συλλόγων Ιδιοκτητών Γυμναστηρίων από όλη τη χώρα, τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Γυμναστηρίων και τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Σωτήρη Αναγνωστόπουλου, εκ μέρους του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη.

Ο κ. Αυγενάκης ανακοίνωσε την άμεση δημιουργία ενός σύγχρονου και κοινά αποδεκτού νομοθετικού πλαισίου, που θα προσδώσει στο Υφυπουργείο Αθλητισμού αρμοδιότητες στα προγράμματα εκγύμνασης, στις άδειες λειτουργίας και σε ό,τι άλλο αφορά στο αθλητικό σκέλος των γυμναστηρίων, τα οποία θα εξακολουθούν να υπάγονται ως επιχειρήσεις στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Οι εκπρόσωποι των συλλόγων Ιδιοκτητών Γυμναστηρίων έμειναν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι και ευχαρίστησαν τον κ. Αυγενάκη, διότι αφουγκράστηκε από την πρώτη περίοδο της πανδημίας τα προβλήματά τους και ανταποκρίθηκε αποτελεσματικά στην αναγκαιότητα της ένταξής τους στην «ομπρέλα» του Υφυπουργείου Αθλητισμού.

Επιπλέον, τον συνεχάρησαν για την τάξη και το νοικοκύρεμα, που έχει επέλθει στο χώρο των ερασιτεχνικών σωματείων, με την εγγραφή τους στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Αθλητικών Σωματείων και ζήτησαν από τον Υφυπουργό αντίστοιχες αποτελεσματικές πολιτικές, με την ενεργοποίηση ενός Ηλεκτρονικού Μητρώου για τα γυμναστήρια, εξαιτίας της ύπαρξης πολλών μη αδειοδοτημένων χώρων που λειτουργούν ανεξέλεγκτα,

Ο κ. Αυγενάκης ευχαρίστησε τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, για τη συνεννόηση στην προσέγγιση των ζητημάτων και του πλαισίου των γυμναστηρίων και μεταξύ άλλων, τους υπογράμμισε:

«Σας καλωσορίζω στον φυσικό σας χώρο. Η πανδημία ανέδειξε περισσότερο από ποτέ την ανάγκη να είστε πιο κοντά στην αθλητική οικογένεια. Αναπόσπαστο κομμάτι της είστε εσείς και όλοι όσοι αφιερώνουν χρόνο από την καθημερινότητά τους, αθλούμενοι στα γυμναστήριά σας. Μέχρι σήμερα λειτουργούσατε ως επιχειρήσεις και ορθά, αλλά στο αθλητικό σκέλος οφείλει να έχει λόγο το Υφυπουργείο Αθλητισμού.

Όσο πιο άμεσα συνεργαστούμε όλοι μας, τόσο πιο γρήγορα θα έχει ολοκληρωθεί το νομοθετικό πλαίσιο. Είναι αναγκαίο ωστόσο, εκτός από τα Πρωτοβάθμια όργανα, να δημιουργηθεί και ένα Δευτεροβάθμιο όργανο, ώστε να υπάρχει ακόμα πιο αποτελεσματική και δομημένη εκπροσώπηση.

Με την εφαρμογή του νέου πλαισίου, θα δημιουργηθεί και το Μητρώο για τα γυμναστήρια. Θα εφαρμόσουμε τάξη, με κανόνες και ποινές και στον δικό σας χώρο. Το χάος με τα αθλητικά σωματεία, που λειτουργούν παράτυπα γυμναστήρια, κάτω από την ταμπέλα του «σωματείου» θα τελειώσει».

Ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Σωτήρης Αναγνωστόπουλος τόνισε:
«Το Υφυπουργείο Αθλητισμού οφείλει να έχει λόγο και ρόλο στη λειτουργία των γυμναστηρίων. Σωστά μεν το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων έχει λόγο για το επιχειρηματικό σκέλος, προέχει όμως και το αθλητικό στοιχείο.
Η αθλητική οργάνωση των γυμναστηρίων πρέπει να είναι αρμοδιότητα του Υφυπουργείου Αθλητισμού. Οφείλουμε να συνεργαστούμε όλοι μας, ώστε να ετοιμάσουμε όσο πιο άμεσα ένα ρυθμιστικό πλαίσιο, που θα καλύπτει όλες τις ανάγκες».

Δημήτρης Δακανάλης (Πρόεδρος Συλλόγου Ιδιοκτητών Γυμναστηρίων Ηρακλείου):
«Ευχαριστούμε θερμά το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων και το Υφυπουργείο Αθλητισμού για την κατανόηση των προβλημάτων μας. Είμαστε χαρούμενοι που θα συνεργαστούμε με τον Υφυπουργό Αθλητισμού για ένα νέο, σύγχρονο πλαίσιο λειτουργίας, με σκοπό να προάγουμε με τον καλύτερο τρόπο την υγεία και την ευεξία».

Δώρος Κλεοβούλου (Πρόεδρος Πανελληνίου Συνδέσμου Γυμναστηρίων):
«Είμαστε όλοι μέλη της ίδιας αθλητικής οικογένειας. Ευχαριστούμε πολύ για αυτήν την ευχάριστη εξέλιξη. Θα είμαστε έμπρακτα κοντά στο Υφυπουργείο Αθλητισμού και θα επανέλθουμε άμεσα με σχετικά υπομνήματα, που θα βοηθήσουν στη δημιουργία ενός νέου πλαισίου».

Γιάννης Γκόβας (Γραμματέας Πανελληνίου Συνδέσμου Γυμναστηρίων):
«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι με την ανακοίνωση αυτή γιατί εδώ ανήκουμε, στο Υφυπουργείο Αθλητισμού. Θέλουμε να μπει τάξη στον επαγγελματικό μας κλάδο. Σήμερα ξεκινάμε με το δεξί».

Κλεάνθης Βαρελάς (Πρόεδρος Συλλόγου Ιδιοκτητών Γυμναστηρίων Αττικής):
«Θέλω να σας ευχαριστήσω για την πολύτιμη βοήθεια, που μας δώσατε και να σας συγχαρώ για την απόφασή σας να είμαστε και επίσημα μέλη της αθλητικής οικογένειας. Οφείλουμε να συνεργαστούμε όλοι μας για ένα νέο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας, που θα προστατεύει τους νόμιμους επαγγελματίες».

Αλέξανδρος Αλεξιάδης (Πρόεδρος Συλλόγου Ιδιοκτητών Γυμναστηρίων Θεσσαλονίκης):
«Εύχομαι η σημερινή τηλεδιάσκεψη να είναι η αρχή για μια καλή συνεργασία για τη βιομηχανία της άσκησης και του αθλητισμού».

Απόστολος Κοσμάς (Πρόεδρος Συλλόγου Ιδιοκτητών Γυμναστηρίων Μαγνησίας):
«Τα γυμναστήρια έχουν σχέση ζωής με τους ανθρώπους που εξασκούνται σε αυτά. Πρέπει να προάγουμε μηνύματα για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας. Είναι αναγκαίο επίσης να μπει τάξη στις επιχειρήσεις μας με το Μητρώο».

Χάρης Λιόντος (Αντιπρόεδρος Συλλόγου Ιδιοκτητών Γυμναστηρίων Αττικής):
«Ελπίζουμε μετά από τη σημερινή ημέρα να προχωρήσουμε ενωμένοι στην ανάπτυξη του κλάδου μας. Είμαστε χαρούμενοι, που το Υφυπουργείο Αθλητισμού θα έχει ουσιαστικό ρόλο στη λειτουργία των γυμναστηρίων».

Στην τηλεδιάσκεψη ήταν επίσης παρόντες οι:
* Αντώνης Βουρδουμπάκης – Πρόεδρος Συλλόγου Ιδιοκτητών Γυμναστηρίων Χανίων
* Σπύρος Γκουργκούλιας – Πρόεδρος Συλλόγου Ιδιοκτητών Γυμναστηρίων Λάρισας
* Ιωάννης Κουλιεράκης – Πρόεδρος Συλλόγου Γυμναστηρίων Τρικάλων
* Ηρακλής Σκουλούδης – Πρόεδρος Συλλόγου Ιδιοκτητών Γυμναστηρίων Ρεθύμνου
* Θάνος Κονδύλης – Αντιπρόεδρος Συλλόγου Ιδιοκτητών Γυμναστηρίων Αχαΐας
* Σάκης Κουλαξίδης – Αντιπρόεδρος Συλλόγου Ιδιοκτητών Γυμναστηρίων Έβρου
* Σάκης Λιάκος – Αντιπρόεδρος Συλλόγου Ιδιοκτητών Γυμναστηρίων Δυτικής Μακεδονίας

gym1 prop

gym prop

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Προμήθεια φρέσκου γάλακτος

Διακήρυξη ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την προμήθεια φρέσκου γάλακτος από τον Δήμο Τρίπολης. Διαβάστε τα σχετικά αρχεία, εδώ.

Η Rita Habermann εκθέτει στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας

Η γνωστή Γερμανίδα γλύπτρια έρχεται στην Ύδρα για μία...

Live – Βουλή: Σε εξέλιξη οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών για την πρόταση δυσπιστίας

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, αυτή την ώρα,...

Η Ολυμπιακή φλόγα στην Πελοπόννησο – Πρόγραμμα λαμπαδηδρομίας

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, στην Ελλάδα, εν’...
Μετάβαση στο περιεχόμενο