4η συνεδρίαση της εκτελεστικής ομάδας της Επιτροπής Παρακολούθησης της Σύμβασης Macolin

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ   Αθήνα, 4 Ιουλίου 2022   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Υπό την Προεδρία του γ.γ. Αθλητισμού και Προέδρου της ΕΠΑΘΛΑ Γιώργου Μαυρωτά πραγματοποιήθηκε σήμερα διαδικτυακά η 4η κατά σειρά Συνεδρίαση των μελών της εκτελεστικής ομάδας της Επιτροπής Παρακολούθησης της Σύμβασης Macolin για την αντιμετώπιση της χειραγώγησης των αγώνων στον αθλητισμό.
Το κοινό πλαίσιο προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα κατά την ανταλλαγή πληροφοριών εντός της Σύμβασης, οι διαδικασίες παρακολούθησης εφαρμογής της Σύμβασης, οι εξελίξεις αναφορικά με την προώθηση κύρωσης της Σύμβασης στην ΕΕ και οι επαφές με τη Μάλτα ήταν, μεταξύ άλλων, τα θέματα που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της Συνεδρίασης.
Η ατζέντα της διαδικτυακής συνάντησης των μελών περιλάμβανε ακόμη διεξοδική συζήτηση αναφορικά με τη δημιουργία Δικτύου Αθλητικών Εισαγγελέων καθώς και τη δραστηριότητα του Δικτύου Εθνικών Πλατφορμών (Group of Copenhagen), το οποίο έχει αναλάβει δράσεις, κυρίως σε επιχειρησιακό επίπεδο, υποβοηθώντας το έργο της Επιτροπής Παρακολούθησης της Σύμβασης Macolin. 
Στο πλαίσιο ενίσχυσης του πλαισίου συνεργασίας για την αντιμετώπιση της χειραγώγησης των αγώνων, τα μέλη της εκτελεστικής ομάδας αποφάσισαν ομόφωνα να σταλούν επιστολές του Προέδρου της Επιτροπής Παρακολούθησης Γιώργου Μαυρωτά προς τις χώρες που δεν έχουν υπογράψει ή δεν έχουν κυρώσει τη Σύμβαση Macolin, ενδυναμώνοντας τη συλλογική προσπάθεια για την υιοθέτηση των αρχών της Σύμβασης και την αντιμετώπιση του φαινομένου της χειραγώγησης σε διεθνές επίπεδο.
Στην εκτελεστική ομάδα συμμετείχαν οι εκπρόσωποι της Πορτογαλίας, της Ελβετίας, της Μολδαβίας και της Ουκρανίας με την εκπρόσωπο της τελευταίας Natalia Radchuk να αναφέρεται εκτενώς στην κατάσταση στη χώρα της. 
Η επόμενη (5η) σύνοδος της Επιτροπής παρακολούθησης της Σύμβασης Μacolin αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο του 2022.
 
PHOTO1a
 
 
 
PHOTO2a
 
 
 
 

Προσθήκη σχολίου

logofootermedia

Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 2653 guests και κανένα μέλος

© 2020 pna.gr. All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr