Έως και το 94% των ενεργών ερασιτεχνικών σωματείων των Ομοσπονδιών στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων του Υφυπουργείου Αθλητισμού

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Αθήνα, 28 Ιουνίου 2022

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

Μικρά πλέον τα ποσοστά των σωματείων ανά άθλημα που δεν έχουν εγγραφεί και περιθώριο μέχρι 31 Ιουλίου για να το πράξουν

-Σύσκεψη του Λ. Αυγενάκη με τους επικεφαλής των Ομοσπονδιών ομαδικών αθλημάτων, πλήρης ικανοποίηση για την πορεία του Μητρώου

 

Σύσκεψη με τους επικεφαλής των Ομοσπονδιών Ολυμπιακών ομαδικών αθλημάτων πραγματοποίησε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης. Συμμετείχαν -δια ζώσης ή και μέσω τηλεδιάσκεψης- οι Βαγγέλης Λιόλιος (Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης), Γιώργος Καραμπέτσος (Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης), Κυριάκος Γιαννόπουλος (Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας) και Κώστας Γκαντής (Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης Ελλάδας), ενώ η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία απείχε αν και προσκλήθηκε.

Συζητήθηκε η εξαιρετική ανταπόκριση εγγραφής των ερασιτεχνικών σωματείων στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων (https://somateia.gga.gov.gr) και παρουσιάστηκαν τα έως τώρα στοιχεία και δεδομένα, τα οποία έχουν ως εξής:

* Τα εγγεγραμμένα σωματεία στο Μητρώο 2022 –α’ εξάμηνο- ανέρχονται έως σήμερα στα 5.333, έναντι 4.882 (Μητρώο 2021 έως 31/12) και 4.043 (Μητρώο 2020 έως 31/12).

* Επιπλέον, 709 σωματεία βρίσκονται εν αναμονή εγγραφής, καθώς δεν έχουν ακόμα ολοκληρώσει την υποβολή της αίτησής τους ή τη «θεραπεία» της.

* Ανά Ομοσπονδία ομαδικού αθλήματος έχουμε:

> ΕΠΟ (1.682 εγγεγραμμένα σωματεία και 298 αιτήσεις σωματείων που εκκρεμούν, σε σύνολο 2.599 ενεργών σωματείων, άρα 76% πρόσβαση στο Μητρώο)

> ΕΟΚ (709 εγγεγραμμένα σωματεία και 71 αιτήσεις σωματείων που εκκρεμούν, σε σύνολο 828 ενεργών σωματείων, άρα 94% πρόσβαση στο Μητρώο)

> ΕΟΠΕ (373 εγγεγραμμένα σωματεία και 30 αιτήσεις σωματείων που εκκρεμούν, σε σύνολο 429 ενεργών σωματείων, άρα 94% πρόσβαση στο Μητρώο)

> ΚΟΕ (228 εγγεγραμμένα σωματεία και 23 αιτήσεις σωματείων που εκκρεμούν, σε σύνολο 275 ενεργών σωματείων, άρα 91% πρόσβαση στο Μητρώο )

> ΟΧΕ (83 εγγεγραμμένα σωματεία και 5 αιτήσεις σωματείων που εκκρεμούν, σε σύνολο 108 ενεργών σωματείων, άρα 82% πρόσβαση στο Μητρώο).

Διαπιστώθηκε ότι η συντριπτική πλειονότητα, συνολικά των ερασιτεχνικών σωματείων ομαδικών αθλημάτων (σε ποσοστά που προσεγγίζουν έως και το 94% των ενεργών αθλητικών σωματείων μελών των Ομοσπονδιών), έχει ήδη εγγραφεί στο Μητρώο ή ολοκληρώνουν τις διαδικασίες εγγραφής. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τα σωματεία των Ομοσπονδιών ατομικών αθλημάτων.

Μάλιστα, για τα 709 σωματεία που βρίσκονται εν αναμονή εγγραφής, καθώς δεν έχουν ακόμα ολοκληρώσει την υποβολή της αίτησής τους ή τη «θεραπεία» της, προβλέφθηκε η ακόμα πιο στενή συνεργασία των Ομοσπονδιών με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και τον επικεφαλής της Διεύθυνσης Αγωνιστικού Αθλητισμού, Βασίλη Κάκκο, ώστε να βοηθηθούν στη διεκπεραίωση των υποχρεώσεών τους εντός του Ιουλίου.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού εξέφρασε την τεράστια ικανοποίησή του για την πορεία του Μητρώου, που αγκαλιάζεται πλέον με θέρμη από την αθλητική οικογένεια. Υπογράμμισε και τη θετική στάση των Δήμων σε όλη τη χώρα, που αναμένουν τα αποτελέσματα εγγραφής έως τις 31 Ιουλίου, προκειμένου από 1ης Αυγούστου να έχουν δικαίωμα χρήσης των αθλητικών εγκαταστάσεών τους μόνο τα νόμιμα σωματεία, τα εγγεγραμμένα στο Μητρώο.

Και οι τέσσερις πρόεδροι των Ομοσπονδιών τόνισαν ότι –επιτέλους- τακτοποιείται το άναρχο τοπίο στο αθλητικό οικοδόμημα και ζήτησαν να εφαρμοστεί ο νόμος χωρίς παρέκκλιση ή άλλη παράταση, ως προς όλες τις συνέπειες των σωματείων που δεν θα εγγραφούν στο Μητρώο έως τις 31/7 (μη χρήση εθνικών και δημοτικών εγκαταστάσεων, μη χρηματοδότηση, μη συμμετοχή στις Γενικές Συνελεύσεις, μη συμμετοχή σε πάσης φύσεως αγώνες κλπ).

Ο κ. Αυγενάκης τους ευχαρίστησε για τη συνεργασία, τους ζήτησε να εντείνουν τις προσπάθειές τους και να προσφέρουν κάθε αρωγή ώστε κανένα σωματείο τους (από τα ελάχιστα που απέμειναν) να μην βρεθεί εκτός Μητρώου. 

Στόχος όλων (διοικήσεων Ομοσπονδιών, υπηρεσιακών παραγόντων του Υφυπουργείου και της πολιτικής ηγεσίας) είναι να εγγραφούν στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων όλα τα ενεργά ερασιτεχνικά σωματεία της χώρας και να απολαμβάνουν των δικαιωμάτων και των κινήτρων που παρέχει η Πολιτεία.

photo1a 28-6-22

 

photo2a 28-6-22

 

photo3a 28-6-22

 

photo4a 28-6-22

 

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Χορηγός η Παγκρήτια Τράπεζα στην έκθεση «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO»

Η «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO», έχει κερδίσει πλέον τη θέση της...

Καιρός: Ο πιο ζεστός Μάρτιος των τελευταίων 14 ετών

Καλοκαίρι θυμίζει ο καιρός σε συνδυασμό με την αφρικανική...

Ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου αντιπρόεδρος των Δημοκρατών του Λοβέρδου

Ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου είναι από σήμερα ο αντιπρόεδρος του...

Με ρεκόρ συμμετοχών το Ράλλυ Σπριντ «Μολών Λαβέ» στις Καρυές

Η αγωνιστική χρονιά για τους χωμάτινους αγώνες του 2024...
Μετάβαση στο περιεχόμενο