Τεράστια ανταπόκριση στο κάλεσμα ανθρωπιστικής βοήθειας για την Ουκρανία από το Υφυπουργείο Αθλητισμού, σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Τρίτη, 10 Ιουνίου 2022 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Λ. Αυγενάκης: «Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να προσφέρουμε ως αθλητική οικογένεια στον λαό που δέχεται βάρβαρη εισβολή» Το αμέσως επόμενο διάστημα θα ανακοινωθεί η ανθρωπιστική αποστολή από μέλη του Υφυπουργείου Αθλητισμού, με επικεφαλής τον Υφυπουργό Λευτέρη Αυγενάκη και εθελοντές του Ε.
Ε.Σ

Πέρα από κάθε αναμενόμενη προσδοκία ήταν η ανταπόκριση της αθλητικής οικογένειας στο κάλεσμα του Υφυπουργείου Αθλητισμού, σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, για την ανθρωπιστική δράση στήριξης του ουκρανικού λαού με τη  συγκέντρωση βασικών ειδών διατροφής.
Σωματεία, αθλητές, φίλαθλοι, αλλά και επιχειρήσεις και οι τοπικές κοινωνίες έσπευσαν στα 17 Εθνικά Αθλητικά Κέντρα ανά τη χώρα, όπου γινόταν η συγκομιδή των ειδών και προσέφεραν απλόχερα.


Συνολικά συγκεντρώθηκαν περίπου 4,5 τόνοι από τα εξής είδη:


* Γάλα εβαπορέ
* Σκόνη γάλακτος για μωρά
* Κονσέρβες παντός τύπου
* Δημητριακά
* Παξιμάδια
* Αλεύρι
* Ζυμαρικά
* Όσπρια


Κάθε Εθνικό Αθλητικό Κέντρο ξεκίνησε ήδη να αποστέλλει στην κεντρική αποθήκη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ό,τι συνέλεξε και εκεί οι έμπειροι εθελοντές του ΕΕΣ θα ταξινομήσουν και θα πακετοποιήσουν τα είδη που συγκεντρώθηκαν.
Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός βρίσκεται σε συστηματική επικοινωνία με τον αντίστοιχο ουκρανικό, απ’ όπου αντλεί πληροφορίες για τις επείγουσες ανάγκες, ώστε όλα τα είδη να παραδοθούν οργανωμένα και κατά προτεραιότητα.
Τις προσεχείς ημέρες θα ανακοινωθεί και η ανθρωπιστική αποστολή που θα μεταβεί στην Ουκρανία για την παράδοση των ειδών που συγκεντρώθηκαν, η οποία θα αποτελείται από στελέχη του Υφυπουργείου Αθλητισμού με επικεφαλής τον Υφυπουργό, Λευτέρη Αυγενάκη και από μέλη-εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.
Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, δήλωσε σχετικά με την ολοκλήρωσης της δράσης:
«Η συγκέντρωση βασικών ειδών διατροφής είναι -για την αθλητική οικογένεια- το ελάχιστο που μπορεί να προσφέρει στον ουκρανικό λαό που αυτή τη στιγμή δέχεται μία βάρβαρη εισβολή και υπερασπίζει τα εδάφη του με πείσμα και αγωνιστικότητα.
Είμαστε ευτυχείς που ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός βρίσκεται στο πλευρό μας και συνεργαζόμαστε άριστα σε πρωτοβουλίες με αθλητικό και κοινωνικό πρόσημο. Το κάλεσμα που κάναμε μαζί με τον πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Dr Αντώνιο Αυγερινό, βρήκε τεράστια ανταπόκριση από τον κόσμο, τα Εθνικά Αθλητικά Κέντρα συμμετείχαν ψυχή τε και σώματι στο εγχείρημα και τώρα, μετά το τέλος της δράσης, η αποτίμηση της ενεργοποίησης σε όλη την χώρα είναι κάτι παραπάνω από ενθαρρυντική.
Ο αθλητισμός ενώνει, κινητοποιεί και μεταδίδει μηνύματα πανανθρώπινων αξιών. Άλλωστε, το Ολυμπιακό ιδεώδες, που γεννήθηκε στην Ελλάδα, διαπερνά στους αιώνες και να μας καθιστά θεματοφύλακες της ειρήνης, της αλληλεγγύης και της συναδέλφωσης».

 

 

ukr1 prop

ukr2 prop

 

ukr3 prop

ukr4 prop

 

Προσθήκη σχολίου

logofootermedia

Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 2210 guests και κανένα μέλος

© 2020 pna.gr. All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr