35ος Σπάρταθλον – Διεθνής Ιστορικός Αγώνας Υπεραποστάσεων Αθήνα – Σπάρτη 246 χλμ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πλησιάζουν οι μέρες για την διεξαγωγή του 35oυ διεθνή αγώνα Υπεραποστάσεων «ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ».

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τον 35o διεθνή αγώνα Υπεραποστάσεων «ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ» που θα διεξαχθεί στις 29 και 30 Σεπτεμβρίου, στη διαδρομή μεταξύ Αθήνας- Σπάρτης μήκους 246 χιλιομέτρων με πολλές συμμετοχές αθλητών και αθλητριών. 35 χρόνια έχουν περάσει από τότε που ο Βρετανός Σμήναρχος της RAF John Foden και η παρέα του, κατάφεραν να αποδείξουν πως ο Ιστορικός Ηρόδοτος, είχε δίκιο όταν στις αναφορές του περιέγραφε, πως, ένας άνθρωπος είναι πράγματι ικανός, να καλύψει 250 χλμ. σε δύο μέρες.

Στο φετινό, επετειακό, «35ο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ» θα πάρουν εκκίνηση 400 αθλητές παγκοσμίου κλάσεως οι οποίοι προέρχονται από 50 χώρες, και από τις 5 ηπείρους της γης. Τόσο ο αυξημένος αριθμός των συμμετοχών, όσο και το υψηλό επίπεδο των αθλητών, ανεβάζουν ψηλά τον πήχη των απαιτήσεων, για τους διοργανωτές του αγώνα. Για τον λόγο αυτό, οι προετοιμασίες για την φετινή επετειακή διοργάνωση του 35ου ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ ξεκίνησαν εδώ και μήνες.

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες για τον συντονισμό και οργάνωση του αγώνα τους τελευταίους μήνες, όπου ο Πρόεδρος του Διεθνές Συνδέσμου και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου με την τριανταπεντάχρονη εμπειρία τους στην διοργάνωση, όρισαν έμπειρα στελέχη του Συνδέσμου σε όλα τα σημεία ελέγχου του αγώνα, προκειμένου να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια στην απρόσκοπτη τέλεση του.

Πολλοί και επώνυμοι είναι οι αθλητές θα λάβουν μέρος στον αγώνα, όπως ο Ιταλός Πρωταθλητής μεγάλων αποστάσεων Marco Bonfiglio, ο Πορτογάλος Joao Oliveira, ο φιλόδοξος και μαχητικός Τσέχος δρομέας Brunner Radek, και η απίστευτα δυναμική Ουγγαρέζα Lubics Szilvia η οποία επιθυμεί όσο τίποτε άλλο την πρωτιά στον αγώνα, λόγω απουσίας της Aμερικανίδας αθλήτριας Katalyn Nagy. Μεταξύ αυτών θα αγωνιστούν και αρκετοί Έλληνες αθλητές όπως ο Νίκος Σιδερίδης, που στο 34ο Σπάρταθλο τερμάτισε στην πρώτη θέση . Η Γεωργία Μήτσιου η Ελληνίδα δρομέας που πέρυσι εντυπωσίασε με την απόδοσή της, και φέτος θα επιδιώξει έναν καλύτερο χρόνο.

Το επετειακό 35ο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ αναβιώνει έναν άθλο 2500 ετών, του οποίου οι σημερινοί δρομείς τρέχουν πάνω «στα βήματα του Ημεροδρόμου Φειδιππίδη». Ο αγώνας και φέτος τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού.

Η Διαδρομή:

Η διαδρομή του Σπάρταθλον διεξάγεται από σημείο σε σημείο, η ανύψωση ποικίλει από την επιφάνεια της θάλασσας μέχρι τα 1.200 μέτρα, πάνω σε ασφαλτοστρωμένο δρόμο, αμαξόδρομο και βουνίσια μονοπάτια. Σταθμοί βοήθειας είναι τοποθετημένοι κάθε τρία έως πέντε χιλιόμετρα και είναι εφοδιασμένοι με τροφή, νερό και άλλα αναψυκτικά καθώς επίσης και τα προσωπικά είδη των αθλητών. Ο αγώνας διεξάγεται κάτω από αστυνομική και ιατρική επίβλεψη με γιατρούς, φυσιοθεραπευτές και ασθενοφόρα που είναι διαθέσιμα καθόλη την 36ωρη διάρκεια του αγώνα.
Ο αγώνας είναι πολύ απαιτητικός, όχι μόνο λόγω της απόστασης, αλλά για τις χρονικές απαιτήσεις περάσματος των σημείων ελέγχου καθώς και τις καιρικές συνθήκες.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι κάθε ένα από τα σημεία ελέγχου έχει τους δικούς του χρονικούς περιορισμούς και ο δρομέας θα πρέπει να φθάσει πριν από τον επίσημο χρόνο κλεισίματος διότι διαφορετικά θα αποκλειστεί από τον αγώνα. Για να μπορέσει να σχεδιάσει αποτελεσματικά την πορεία του είναι χρήσιμο να δει τον αγώνα κατά τη σειρά των τομέων, όπως εμφανίζονται στον πίνακα που ακολουθεί:

spartathlon

Αφήνοντας τη γραμμή εκκίνησης στη βάση της φημισμένης Ακρόπολης της Αθήνας οι αθλητές κατευθύνονται για το πεζοδρομημένο τμήμα της οδού Αποστόλου Παύλου, περνούν τον ηλεκτρικό σταθμό του Θησείου και μπαίνουν στην πλατεία Αγ.Ασωμάτων όπου θα στρίψουν αριστερά στην οδό Ερμού. Σχεδόν αμέσως τους κάνει νόημα η Ιερά Οδός και οι δρομείς θα μείνουν σ΄ αυτή την ιστορική πορεία μέχρι τη Μονή Δαφνίου, όπου θα διασχίσουν την Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου και θα συνεχίσουν μέσω Ασπροπύργου στην Ελευσίνα (24,2 χλμ). Γυρνώντας στην παλιά Εθνική Οδό προς Κόρινθο θα περάσουν διαδοχικά τον Λουτρόπυργο, τα Μέγαρα (Μαραθώνια απόσταση 42,5 χλμ), την Κινέτα και τους Αγίους Θεοδώρους για να φθάσουν στον Ισθμό και τη γέφυρα πάνω από το κανάλι (78,5 χλμ).

Η διαδρομή μέχρις εδώ είναι μία σειρά από βαθμιαίες ανόδους και καθόδους, κοντά στη θάλασσα, αλλά τώρα στρεφόμαστε νότια μέσα στα χωράφια και την Πελοπόννησο. Σύντομα, μετά τη γέφυρα (2,5 χλμ) οι δρομείς στρίβουν αριστερά για το σημείο Ελέγχου 22, στο Εργοστάσιο της CROWN HELLAS CAN (81 χλμ.).

Τομέας Νεμέας

Ο στενός δρόμος συνεχίζει προς τα Εξαμίλια και την Αρχαία Κόρινθο. Κατηφορίζοντας μέσα από το κέντρο της Αρχαίας Κορίνθου, οι δρομείς στρίβουν δεξιά στο Ναό του Απόλλωνα και συνεχίζουν μέσα από τους πορτοκαλεώνες για τον Άσσο (100,5 χλμ). Εδώ αρχίζει η ανάβαση των λόφων που χωρίζουν την Αρχαία Νεμέα από τη Θάλασσα. Κατά μήκος αυτής της ελικοειδούς ανάβασης (351 μέτρα σε 24 χλμ.) ο δρόμος περνάει από τα χωριά Ζευγολατιό και Χαλκείο για το σημείο ελέγχου 35, μπαίνοντας στη Νεμέα (124 χλμ.) περνώντας κατά μήκος των μνημείων του αρχαίου πολιτισμού και του πρόσφατα ανασκαφέντος σταδίου.

Τομέας Λυρκείας

Συνεχίζοντας σε έναν αγροτικό δρόμο, όπου οι συνθήκες έχουν αλλάξει λίγο τις τελευταίες δύο δεκαετίες, πρέπει να προσέξουμε λίγο γιατί είναι εύκολο να σκοντάψει κανείς σε πέτρες ή νερόλακκους που είναι συνεχώς διασκορπισμένοι κατά μήκος του δρόμου. Είναι τώρα που μέσα στο απογευματινό σκοτάδι, για πολλούς δρομείς, μια υγρή δροσιά αρχίζει να κατηφορίζει από τη δασωμένη βουνοπλαγιά. Ένα λιμανάκι στο σκοτάδι είναι το χωριό Μαλανδρένι (140,2 χλμ.) πριν από μία ακόμη βραχώδη κάθοδο και μία σύντομη ανάβαση στο βόρειο-δυτικό τμήμα της Εθνικής Οδού Ε65 και του σημείου ελέγχου 43 στη Λυρκεία (148,5 χλμ.).

Τομέας Βουνού Και Νεστάνης

Η Λυρκεία είναι ένα ζωντανό σημείο αυτή την ειδική νύχτα και είναι συχνά πλημμυρισμένη από επισκέπτες καθώς και υποστηρικτές που έρχονται να δειπνίσουν και να παρακολουθήσουν τον αγώνα καθώς προχωράει από αυτό το σημαντικό σημείο. Αφήνοντας πίσω τους το άρωμα του καφέ και της τσίκνας από το σουβλάκι, οι δρομείς ακολουθούν το δρόμο που ελίσσεται νωχελικά προς τα πάνω, εγκαταλείπουν γρήγορα τον πολιτισμό. Στα επόμενα 13 χλμ. ο δρομέας θα ανεβεί κάποια 960 μέτρα για να πλησιάσει στη κορφή του περάσματος του Σάγκα στην πλευρά του Αρτεμισίου. Οι στόχοι είναι το χωριό Καπαρέλλι (154,1 χλμ) και μετά το σημείο ελέγχου 47 στη βάση του βουνού (159,3 χλμ.). Το να φτάσεις στην κορυφή του Σάγκα δεν σημαίνει κατόρθωμα και θα πρέπει να προσέξεις πολύ το προδοτικό στριφτό μονοπάτι. Από την κορυφή (1.100 μ.) υπάρχει μια απότομη κατάβαση και ένα ζίγκ-ζάγκ μονοπάτι προς το χωρίο Σάγκας (164,3 χλμ.) στην Αρκαδία, όπου η διαδρομή ενώνεται ξανά με το λιθόστρωτο δρόμο, με τη συχνά απαραίτητη γρήγορη επιτάχυνση για το σημείο ελέγχου 52, στη Νεστάνη (172 χλμ.)

Τομέας Τεγέας

Από τη Νεστάνη ο δρομέας διευκολύνεται σταδιακά προς την πεδιάδα της Τρίπολης και περνάει διαδοχικά από μικρά χωριουδάκια και το Ζευγολατειό της Αρκαδίας. Τώρα ο δρόμος είναι ανάμεσα από επίπεδα αγροτεμάχια που συχνά είναι σκεπασμένα με την πρωινή ομίχλη μέχρι να ανατείλει ο ήλιος πάνω από σημείο ελέγχου 60 στην Τεγέα (195 χλμ.). Εδώ ο δρομέας έχει ανάγκη να πάρει φυσικές δυνάμεις, παρόλο που μένουν μόνον 50 χλμ. για τη Σπάρτη, υπάρχει συχνά μία ακόμη αποκαρδιωτική προσπάθεια μέσα στην ανελέητη ζέστη της καινούργιας μέρας.

Τομέας Σπάρτης

Από την Τεγέα ο δρόμος ξαναπαίρνει την τελική ανοδική πορεία του αγώνα ανεβαίνοντας από τα 640μ μέχρι τα 975 μ. σε ένα διάστημα 22 χλμ. Οι δρομείς θα περάσουν από τα χωριά Καμάρι (196,8 χλμ.) και τη Μανθυρέα (202,1 χλμ.) όπου ο δρόμος ελίσσεται και στρίβει ανάμεσα σε ένα καταπράσινο τοπίο, το οποίο είναι ορατό μέχρι εκεί που φθάνει το μάτι. Τα τελευταία 28 χιλιόμετρα για τη Σπάρτη είναι σχεδόν όλα σε κατηφορικούς λόφους μέσα στην πεδιάδα του Ευρώτα. Στο χωριό Βουτιάνοι (236,2 χλμ.) οι δρομείς μπορούν να δουν καθαρά το στόχο τους και αφού περάσουν τη γέφυρα του Ευρώτα (243,5 χλμ.) συναντιόνται με τους μαθητές των τοπικών σχολείων που θα τους συνοδέψουν στο σημείο 75 και τη γραμμή τερματισμού στη Σπάρτη, την πρωτεύουσα του Νομού Λακωνίας. (245,3 χλμ.).

Η πόλη βγαίνει δυναμικά για να υποδεχθεί τους αθλητές σαν ήρωες, μπροστά στο άγαλμα του βασιλιά Λεωνίδα. Όλοι οι τερματίζοντες αθλητές στεφανόνωνται με ένα στεφάνι ελιάς και τους προσφέρεται ένα κύπελο με νερό από τον Ευρώτα, περίπου όπως τιμούνταν οι Ολυμπιονίκες στα αρχαία χρόνια.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Δικαίωμα αίτησης συμμετοχής στο «ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ» 2017 έχουν έμπειροι, υγιείς και καλά εκπαιδευμένοι δρομείς, οι οποίοι έχουν συμπληρώσει το 18ον έτος της ηλικίας τους. Οι συμμετέχοντες αναλαμβάνουν πλήρη και προσωπική ευθύνη για την κατάσταση της υγείας τους πριν και κατά την διάρκεια του αγώνα.

Κάθε συμμετέχων θα πρέπει προηγουμένως να έχει κάνει αίτηση συμμετοχής και να έχει λάβει επίσημη αποδοχή από τον ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΝΔΕΣΜΟ «ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ» (Δ.Σ.Σ).
Οδηγίες αλλά και νομικά δεσμευτικές δηλώσεις μπορούν να δοθούν στους συμμετέχοντες μόνο από τον διοργανωτή Διεθνή Σύνδεσμο «ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ» και τον εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπό του. Η τήρηση των κανόνων, υποδείξεων και οδηγιών, που περιέχονται στην παρούσα προκήρυξη, συνιστούν άμεση συμβατική υποχρέωση του συμμετέχοντα αθλητή, η δε μη τήρηση τους αποτελεί αιτία αποκλεισμού.

2. ΚΕΦΑΛΑΙΟ
ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ (ΟΡΙΑ) ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
Δικαίωμα αίτησης συμμετοχής στον αγώνα «ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ» 2017 έχουν οι δρομείς που πληρούν μια τουλάχιστον από τις ακόλουθες προϋποθέσεις (ΟΡΙΑ):

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ
α) Να έχουν τερματίσει αγώνα 100 χλμ. εντός 10:00 ωρών οι άνδρες ή 10:30 ωρών οι γυναίκες.
β) Να έχουν καλύψει απόσταση τουλάχιστον 120 χλμ. οι άνδρες ή 110 χλμ οι γυναίκες σε αγώνα 12 ωρών.
γ) Να έχουν τερματίσει αγώνα 100 μιλίων εντός 21:00 ωρών οι άνδρες ή 22:00 ωρών οι γυναίκες
δ) Να έχουν τερματίσει τον αγώνα Western States 100 μιλίων εντός 24:00 ωρών οι άνδρες ή 25:00 ωρών οι γυναίκες.
ε) Να έχουν καλύψει απόσταση τουλάχιστον 180 χλμ. οι άνδρες ή 170 χλμ. οι γυναίκες σε αγώνα 24 ωρών.
στ) Να έχουν τερματίσει αγώνα non-stop 200-220 χλμ. εντός 29:00 ωρών οι άνδρες ή 30:00 ωρών οι γυναίκες.
ζ) Να έχουν τερματίσει τον αγώνα UltraBalaton 2016 221 χλμ. εντός 31:00 ωρών οι άνδρες ή 32:00 ωρών οι γυναίκες.
η) Να έχουν τερματίσει αγώνα non-stop μεγαλύτερο των 220 χλμ. εντός 36:00 ωρών οι άνδρες ή 37:00 ωρών οι γυναίκες
θ) Να έχουν τερματίσει τον αγώνα Badwater εντός 39:00 ωρών οι άνδρες ή 40:00 ωρών οι γυναίκες.
(Σημείωση: Ο αγώνας Grand Union Canal Race αποκτά ειδικό όριο, το οποίο ορίζεται σε 34:00 ώρες για άνδρες ή 35:00 ώρες για γυναίκες).
ι) Να έχουν τερματίσει τον αγώνα Sakura Michi 250 χλμ. εντός 36 ωρών.
ια) Να έχουν τερματίσει τον αγώνα Yamaguchi 100 Hagi-O-Kan Maranic 250 χλμ. εντός 42:00 ωρών οι άνδρες ή 43:00 ωρών οι γυναίκες.
ιβ) Να έχουν καλύψει απόσταση τουλάχιστον 280 χλμ. οι άνδρες ή 260 χλμ. οι γυναίκες σε αγώνα 48 ωρών.

ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
α) Να έχουν τερματίσει αγώνα ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ εντός 36:00 ωρών.
β) Να έχουν φθάσει κατά τη διάρκεια αγώνα «ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ» στο Σ/Ε 52 (Νεστάνη) εντός 24:30 ωρών, χωρίς να έχουν τελικά τερματίσει τον αγώνα.
γ) Να έχουν τερματίσει τον ΟΛΥΜΠΙΟ δρόμο Αρχαία Νεμέα-Ολυμπία εντός 28:00 ωρών.
δ) Να έχουν τερματίσει τον ΕΥΧΙΔΕΙΟ ΑΘΛΟ 107,5 χλμ. εντός 12:30 ωρών οι άνδρες ή 13:00 ωρών οι γυναίκες.
ε) Να έχουν τερματίσει τον ΕΥΧΙΔΕΙΟ ΥΠΕΡΑΘΛΟ 215 χλμ. εντός 32:00 ωρών οι άνδρες ή 33:00 ωρών οι γυναίκες.
στ) Να έχουν τερματίσει τον αγώνα «ROUT» RODOPI ADVENDURUN 100 μιλίων εντός 32:00 ωρών οι άνδρες ή 33:00 ωρών οι γυναίκες.
ζ) Να έχουν τερματίσει τον ΔΟΛΙΧΟ 255 χλμ εντός 42:00 ώρες οι άνδρες ή 43:00 ώρες οι γυναίκες.
η) Να έχουν τερματίσει τον αγώνα VFUT ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ 100 μιλίων εντός 32:00 ωρών οι άνδρες ή 33:00 ωρών οι γυναίκες.
θ) Να έχουν τερματίσει τον αγώνα ΔΡΟΜΟΣ ΑΘΑΝΑΤΩΝ 143 χλμ. εντός 18:00 ωρών οι άνδρες ή 19:00 ωρών οι γυναίκες.

Οι αθλητές θα πρέπει να έχουν πετύχει τα παραπάνω ΟΡΙΑ εντός των ετών 2015/2016/2017.

3. ΚΕΦΑΛΑΙΟ
ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Η αίτηση συμμετοχής γίνεται αποδεκτή από τον Διεθνή Σύνδεσμο «ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ» μόνον όταν οι προϋποθέσεις του προηγούμενου Κεφαλαίου έχουν πραγματοποιηθεί σε ΕΠΙΣΗΜΟ non-stop αγώνα, τα αποτελέσματα του οποίου έχουν δημοσιευθεί διαδικτυακά, ή στην ιστοσελίδα του οργανωτή του αγώνα, ή σε κάποια άλλη αθλητική ιστοσελίδα, ή στον ιστότοπο της DUV.
ΠΡΟΣΟΧΗ:
α) Δεν γίνονται αποδεκτές μεμονωμένες βεβαιώσεις διοργανωτή ή εταιρίας μέτρησης, που αφορούν ενδιάμεσες (split) επιδόσεις για ένα και μόνο αθλητή. Για να γίνει δεκτή ενδιάμεση (split) επίδοση, θα πρέπει να έχει δημοσιευθεί επίσημα στο διαδίκτυο σε κατάσταση (λίστα), που περιλαμβάνει το σύνολο των αθλητών που έλαβαν μέρος στον αγώνα.
β) Για να γίνει δεκτή η επίδοση ενός αθλητού ως προϋπόθεση συμμετοχής (όριο) στο «ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ», θα πρέπει να έχει επιτευχθεί σε αγώνα, όπου τερμάτισαν τουλάχιστον 5(πέντε) αθλητές.
γ) Δεν γίνονται αποδεκτές επιδόσεις άλλων αγώνων εκτός αυτών που καταγράφονται ή γενικά ή ονομαστικά στο Κεφάλαιο 2 (Προϋποθέσεις συμμετοχής στον αγώνα), έστω και αν αυτές οι επιδόσεις είναι δυσκολότερο να επιτευχθούν μέσω συγκριτικών υπολογισμών.

4. ΚΕΦΑΛΑΙΟ
ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων Συμμετοχής είναι από 20 Ιανουαρίου 2017 έως και 20 Φεβρουαρίου 2017.
ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ.

5. ΚΕΦΑΛΑΙΟ
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΠΟΔΟΧΗΣ
Ο αθλητής συμπληρώνει την ηλεκτρονική ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ, όπου θα περιλαμβάνεται και Σύνδεσμος (link) προς την ιστοσελίδα (site) όπου έχει δημοσιευθεί η επίδοσή του ή προς τη σελίδα δεδομένων της DUV όπου αναφέρεται η επίδοσή του.
Μετά το κλείσιμο της περιόδου υποβολής των αιτήσεων και ύστερα από τον έλεγχο των παραστατικών, εφ΄όσον το ΣΥΝΟΛΟ των αθλητών που έχουν επιτύχει ΟΡΙΑ δεν υπερβαίνει τους 390, τότε γίνονται όλοι ΔΕΚΤΟΙ. Αν το σύνολο υπερβαίνει τους 390, τότε :
α) Οι αθλητές-αθλήτριες που έχουν επίδοση κατά τουλάχιστον 20% καλύτερη σε ένα από τα ΟΡΙΑ του κεφαλαίου 2 (π.χ. να έχουν επιτύχει χρόνο καλύτερο των 22:24 ωρών στον Ολύμπιο δρόμο ή να έχουν καλύψει σε αγώνα 24:00 ωρών τουλάχιστον 216 χλμ οι άνδρες ή 204 χλμ οι γυναίκες), θα γίνονται ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΔΕΚΤΟΙ.
β) Σύμφωνα με τους περιορισμούς του κεφαλαίου 12 (Περιορισμοί), αν ο αριθμός των αθλητών μιας χώρας, που γίνονται αυτόματα δεκτοί, υπερβαίνει τους 25, θα διενεργηθεί μεταξύ τους ειδική κλήρωση. Από αυτή την κλήρωση θα επιλεγούν οι πρώτοι 25, οι δε υπόλοιποι θα τεθούν επί κεφαλής της ΛΙΣΤΑΣ ΑΝΑΜΟΝΗΣ κατά τη σειρά της κληρώσεώς τους, ώστε να αντικαταστήσουν αθλητές της ίδιας χώρας σε περίπτωση, που κάποιοι από αυτούς δηλώσουν ότι αποχωρούν από τον αγώνα.
γ) Αθλητές που έχουν ήδη επιτύχει κατά το παρελθόν τουλάχιστον 10 τερματισμούς σε αγώνες «ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ» (βετεράνοι) θα γίνονται επίσης ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΔΕΚΤΟΙ (υπό την προυπόθεση βέβαια ότι έχουν επιτύχει κάποιο από τα προαπαιτούμενα όρια κατά τα έτη 2015, 2016, 2017).
δ) Εφ΄όσον κάποια χώρα εκπροσωπείται από ένα μόνον αθλητή, αυτός γίνεται αυτόματα δεκτός χωρίς να ενταχθεί στη διαδικασία της κληρώσεως, με την προϋπόθεση ότι έχει επιτύχει κάποιο από τα ΟΡΙΑ συμμετοχής που αναφέρονται στο Κεφάλαιο 2.
ε) Οι υπόλοιποι αθλητές θα συμμετάσχουν σε κλήρωση, ώστε να καλυφθεί ο αριθμός των 390. Αθλητές, που το 2016 υπέβαλαν ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ, αλλά δεν κληρώθηκαν να συμμετάσχουν και παρέμειναν μέχρι τέλους στη Λίστα Αναμονής, θα είναι φέτος στην κληρωτίδα με διπλό κλήρο.
Η κλήρωση θα γίνει σε ειδική ΑΝΟΙΚΤΗ συνεδρίαση του Δ.Σ. του «ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ», που θα διενεργηθεί στα γραφεία του Συνδέσμου (οδός Κόδρου 7) εντός του Μαρτίου 2017 σε ημέρα και ώρα, που θα ανακοινωθούν στην Ιστοσελίδα του Συνδέσμου. Οσοι δεν συμπεριληφθούν στην ΛΙΣΤΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ, καταχωρούνται σε ΛΙΣΤΑ ΑΝΑΜΟΝΗΣ κατά τη σειρά που θα κληρωθούν.
Αθλητές που ΔΕΝ ΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ να συμμετάσχουν στον αγώνα του 2016, την επόμενη χρονιά 2017 θα μπουν στην κληρωτίδα με ΔΙΠΛΟ κλήρο, ενώ αν δεν κληρωθούν ούτε το 2017, θα μπουν το 2018 στην κληρωτίδα με τετραπλό κλήρο.
Αθλητές που θα κληρωθούν αλλά δεν θα λάβουν μέρος στον αγώνα για δικούς τους λόγους, δεν δικαιούνται του διπλού ή τετραπλού κλήρου αντίστοιχα.
Αθλητές που συμπλήρωσαν ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ και δεν περιλαμβάνονται στη ΛΙΣΤΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ ή στη ΛΙΣΤΑ ΑΝΑΜΟΝΗΣ, σημαίνει ότι δεν έχουν γίνει δεκτοί στον αγώνα.
στ) Το Διοικητικό Συμβούλιο του «ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ» διατηρεί το δικαίωμα να εντάξει στον αγώνα ΕΚΤΟΣ της παραπάνω διαδικασίας ένα περιορισμένο αριθμό αθλητών (το πολύ έως 10) υπό την προϋπόθεση φυσικά ότι έχουν επιτύχει κάποιο από τα όρια συμμετοχής.
Οσοι αθλητές γίνουν δεκτοί θα λάβουν ηλεκτρονικά ειδοποίηση αποδοχής, που θα συνοδεύεται από την ΦΟΡΜΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ (Entry Form).
Η αποστολή της συμπληρωμένης ΦΟΡΜΑΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ (ηλεκτρονική αποστολή) μαζί με πρόσφατη φωτογραφία τύπου διαβατηρίου, θα πρέπει να γίνει το αργότερο μέχρι τις 20 Απριλίου 2017.
Με την ίδια φόρμα εγγραφής –έως τις 20 Απριλίου- πρέπει να δηλωθούν και οι συνοδοί- υποστηρικτές του αθλητή
Η καταβολή των χρημάτων για το παράβολο συμμετοχής στο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ πρέπει να γίνει το αργότερο μέχρι τις 20 Μαίου 2017
ζ) Όταν η ΦΟΡΜΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ (Entry Form) μαζί με το παράβολο συμμετοχής και τα λοιπά δικαιολογητικά παραληφθούν από το «ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ», το όνομα του αθλητή και ο Αριθμός Αγώνα του θα αναρτώνται στην επίσημη Ιστοσελίδα του Συνδέσμου (ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ-Συμμετέχοντες). Η ανάρτηση αυτή οριστικοποιεί και την συμμετοχή του αθλητή στον αγώνα.
η) Όσοι εκ των αθλητών ΔΕΝ εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους μέχρι την 20η Μάϊου 2017 (ή όποια άλλη ημερομηνία τους υποδειχθεί) θεωρούνται αυτομάτως εκτός αγώνα και οι θέσεις τους θα καλύπτονται κατά σειρά προτεραιότητας από αθλητές της ΛΙΣΤΑΣ ΑΝΑΜΟΝΗΣ.
Όσον αφορά τους συνοδούς- υποστηρικτές των αθλητών η τακτοποίησης της οικονομικής τους υποχρέωσης λήγει στις 15 Αυγούστου 2017.

6. ΚΕΦΑΛΑΙΟ
ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
α ) Το Παράβολο συμμετοχής των Ελλήνων αθλητών που ΔΙΑΜΕΝΟΥΝ ΜΟΝΙΜΩΣ στην Ελλάδα είναι 220€ πληρωτέο στον Διεθνή Σύνδεσμο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ, με κατάθεση στο λογ/σμό της ALPHA BANK : IBAN : GR56 0140 1200 1200 0200 2010 931.
Το Παράβολο περιλαμβάνει: Το δικαίωμα συμμετοχής, διατροφή στη διάρκεια του αγώνα και μετακινήσεις όπου και όταν χρειασθεί και δωρεάν συμμετοχή του αθλητή στη δεξίωση της τελετής απονομής μεταλλίων.
β ) Σημειώνεται ότι ο Διεθνής Σύνδεσμος «ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ» παρέχει ως προσφορά στους συμμετέχοντες αθλητές την διαμονή τους σε ξενοδοχείο επιλογής του Διεθνούς Συνδέσμου «ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ» , με πλήρη διατροφή για μία ή δύο διανυκτερεύσεις στην Σπάρτη.
γ)Το κόστος συμμετοχής των Συνοδών, ανάλογα με τις παρεχόμενες υπηρεσίες, ανέρχεται σε :
1) 60 ευρώ για το πακέτο «ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ» που επιτρέπει απλώς την συμμετοχή του συνοδού στον αγώνα.
2) 20 ευρώ για τη συμμετοχή του συνοδού στη δεξίωση της τελετής απονομής μεταλλίων.
2) 160 ευρώ για το πακέτο «ΒΑΣΙΚΟ» που περιλαμβάνει μία ή δύο διανυκτερεύσεις (29/9, 30/9) στη Σπάρτη με πλήρη διατροφή, καθώς και συμμετοχή του συνοδού στη δεξίωση της τελετής απονομής μεταλλίων.

7. ΚΕΦΑΛΑΙΟ
ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΕΥΘΥΝΗΣ
Ο διοργανωτής δεν ευθύνεται για οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας του συμμετέχοντα αθλητή κατά την διάρκεια του αγώνα. Εναπόκειται στον συμμετέχοντα να βεβαιωθεί ότι είναι σε καλή υγεία.
Ο συμμετέχων είναι ο μόνος υπεύθυνος για τον εξοπλισμό και τα προσωπικά του αντικείμενα. Ο διοργανωτής δεν ευθύνεται για ουδεμία απώλεια τιμαλφή, ρούχων ή εξοπλισμού.
Ο διοργανωτής αποποιείται κάθε ευθύνης για ζημιές που μπορεί να προκύψουν, επειδή ένας συμμετέχων εμποδίζεται να συμμετάσχει στον αγώνα από νομικούς Κανονισμούς ή Κυβερνητικές Διαταγές.
Συνιστάται στους συμμετέχοντες αθλητές να έχουν κάνει ασφάλιση η οποία να περιλαμβάνει και την επιστροφή στο τόπο διαμονής τους σε περίπτωση ασθένειάς.

8. ΚΕΦΑΛΑΙΟ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΑΥΤΩΝ
Οι συμμετέχοντες αποδέχονται ότι τα προσωπικά δεδομένα τους μπορούν να παρέχονται σε τρίτους για τους σκοπούς Χρονομέτρησης, σύνταξης καταλόγου Αποτελεσμάτων, καθώς και δημοσίευσης αυτών στο διαδίκτυο.
Τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα του συμμετέχοντα, που προβλέπονται στο πλαίσιο της διαδικασίας αίτησης συμμετοχής, θα αποθηκεύονται και θα χρησιμοποιούνται για σκοπούς, που συνδέονται αποκλειστικά και μόνο με την διεκπεραίωση του αγώνα, ιδίως όσον αφορά στα στοιχεία που είναι απαραίτητα για τη διαδικασία πληρωμής. Με την αίτηση συμμετοχής ο συμμετέχων συμφωνεί ότι τα δεδομένα του/της είναι αποθηκευμένα για το σκοπό αυτό.
Οι συμμετέχοντες συμφωνούν και συναινούν ότι οι φωτογραφίες, το έτος γέννησης, η θέση τερματισμού (αποτελέσματα), υλικό βίντεο και συνεντεύξεις, που έγιναν σε σχέση με τον αγώνα, μπορούν να μεταδοθούν και να δημοσιευθούν σε τηλεόραση, διαδίκτυο, ραδιόφωνο, εφημερίδες, έντυπα, βιβλία και αναπαραγωγές φωτογραφιών, χωρίς καμία οικονομική απαίτηση του συμμετέχοντα.

9. ΚΕΦΑΛΑΙΟ
ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ – ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ «ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ» 2017
Σε περίπτωση ακύρωσης του αγώνα ή αδυναμίας έναρξης του αγώνα για λόγους ανωτέρας βίας επί των οποίων οι διοργανωτές δεν έχουν κανέναν έλεγχο ( όπως κακές καιρικές συνθήκες, απεργίες, αποκλεισμός δρόμων, κυβερνητικές απαγορεύσεις κ.λ.π ), ο συμμετέχων δεν έχει δικαίωμα να διεκδικήσει την επιστροφή του παραβόλου συμμετοχής ή αναλογική αποζημίωση για άλλες δαπάνες του, όπως έξοδα μετακίνησης ή έξοδα διαμονής.

10. ΚΕΦΑΛΑΙΟ
ΙΑΤΡΙΚΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ
α) Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή του αθλητή είναι η αποστολή ή προσκόμιση Ιατρικού Πιστοποιητικού πριν την έναρξη του αγώνα. Οι αθλητές που έχουν την ετήσια αθλητική βεβαίωση μπορούν να τη στείλουν μαζί με τα λοιπά δικαιολογητικά τους. Οσοι δεν έχουν, καλούνται να μας στείλουν την ιατρική βεβαίωση, η οποία θα έχει εκδοθεί μετά την 1η Ιουλίου 2017 (δηλ. το τελευταίο τρίμηνο πριν τον αγώνα). Το Ιατρικό Πιστοποιητικό για να είναι έγκυρο, πρέπει να φέρει το όνομα και την σφραγίδα του ιατρού, ημερομηνία, καθώς και βεβαίωση ότι ο αθλητής είναι ικανός να λάβει μέρος στον αγώνα «ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ» αποστάσεως 246 χλμ.
Β) Αθλητής χωρίς ιατρική βεβαίωση ΔΕΝ μπορεί να συμμετάσχει στον αγώνα.

11. ΚΕΦΑΛΑΙΟ
ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ
Σε περίπτωση ακύρωσης της συμμετοχής του αιτούντος, ανεξαρτήτως λόγου και αιτίας, το καταβληθέν χρηματικό ποσόν της Συμμετοχής, τόσον του αθλητού όσον και των υποστηρικτών (συνοδών) του, ΔΕΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΟΥΤΕ ΠΙΣΤΩΝΕΤΑΙ.

12.ΚΕΦΑΛΑΙΟ
ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ
Με βάση τα μέχρι τώρα στατιστικά στοιχεία και λόγω του μεγάλου αριθμού ενδιαφερομένων αθλητών, ο Διεθνής Σύνδεσμος «ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ» περιορίζει τις συμμετοχές ως ακολούθως:

Ιαπωνία: 60, Γερμανία: 35, Ελλάδα: 60, Λοιπές χώρες:25.

Μεμονωμένες Αιτήσεις Συμμετοχής δρομέων/αθλητών από Ιαπωνία και Γερμανία ΔΕΝ γίνονται δεκτές. 

afisa 2017

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε...

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων, PARIS 2024, την Πέμπτη, 25 Απρίλιου 2024 και ώρα 20:00 στοv Φλοίσβο Κορίνθου.       Πρόκειται για μια σπουδαία στιγμή́ για την ιστορία και τον πολιτισμό́ της περιοχής μας καθώς μετά από 20 χρόνια η Ολυμπιακή Φλόγα επιστρέφει στην Κόρινθο.  Εξίσου σημαντικό είναι
00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο