Συνάντηση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου με εκπροσώπους ιδιοκτητών ταξί της Γορτυνίας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, είχε την Δευτέρα 29 Μαΐου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, συνάντηση με εκπροσώπους ιδιοκτητών επιβατηγών οχημάτων δημόσιας χρήσης από τον Δήμο Γορτυνίας.

Στην διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που κατά βάση αφορούσαν στην κατάσταση του οδικού δικτύου στην εν λόγω περιοχή της Αρκαδίας, ενώ από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Π. Νίκας ενημέρωσε τους εν λόγω επαγγελματίες σχετικά  με τα έργα που η Περιφέρεια είτε ήδη εκτελεί, είτε ξεκινούν άμεσα, με συνολικό προϋπολογισμό περί τα 3,5 εκ ευρώ.

Μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης έκανε γνωστό ότι το προϋπολογισμού 1,2 εκ ευρώ έργο στα χωριά της Ηραίας έχει δημοπρατηθεί, στο ανάλογου προϋπολογισμού έργο Δημητσάνα – Καρκαλού θα γίνει εγκατάσταση εργολάβου σε 1,5 μήνα, ενώ ήδη ξεκινά ο εργολάβος στο έργο Καρύταινα – Ελληνικό – Στεμνίτσα προϋπολογισμού 400.000 ευρώ. Γνωστοποίησε ακόμα ότι υπάρχει πλέον εργολάβος στο Παλούμπα – Παπαδά έργο με προϋπολογισμό 400.000 ευρώ, ενώ για το προϋπολογισμού 300.000 ευρώ Ελληνικό – Αρχαία Γόρτυνα – μονή Προδρόμου – Στεμνίτσα η εργολαβία ξεκινά στις 16 του ερχόμενου Ιουνίου με ολοκλήρωση της παρέμβασης μέσα στο καλοκαίρι, για να καταλήξει ότι υπάρχει ήδη εργολαβία στην παρέμβαση στο Καρκαλού – Σέρβου, έργο προϋπολογισμού 60.000 ευρώ.

Ο περιφερειάρχης -αφού συμφωνήθηκε να υπάρξει και νέα συνάντηση τον ερχόμενο Αύγουστο- διευκρίνισε παράλληλα ότι στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας υπάγεται το εθνικό και το επαρχιακό οδικό δίκτυο, ενώ αρμοδιότητα για τους υπόλοιπους δρόμους έχει ο δήμος, στον οποίο θα πρέπει να απευθυνθούν οι εν λόγω επαγγελματίες. Πρόσθεσε ωστόσο ότι αν τεκμηριωμένα ο δήμος δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στις παρεμβάσεις που απαιτούνται, μπορεί να συνάψει προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρίπολη: 18χρονη έκλεψε σούπερ μάρκετ και συνελήφθη

Συνελήφθη, χθες (18.5.2023) το μεσημέρι, στην Τρίπολη, από αστυνομικούς...

Συγκίνησαν οι Εύζωνες στο Σύνταγμα – Αλλαγή φρουράς με ποντιακές στολές

Στο πλαίσιο των συγκινητικών εκδηλώσεων με αφορμή την ημέρα...

Η Μάχη των Δολιανών

Οι Έλληνες επαναστάτες υπό τον Νικηταρά νικούν τους Οθωμανούς...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Κυριακή 19 Μαΐου

Σήμερα Κυριακή 19 Μαΐου 2024 είναι των Μυροφόρων, του Αγίου...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο