Προγραμματικές συμβάσεις 8,4 εκ ευρώ μεταξύ της Περιφέρειας και των Δήμων Αργους – Μυκηνών και Ανατολικής Μάνης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τρεις προγραμματικές συμβάσεις μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και δήμων της Αργολίδας και της Λακωνίας υπέγραψε σήμερα, Πέμπτη 26 Ιανουαρίου, ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας -μία με τον Δήμο Αργους – Μυκηνών προϋπολογισμού 6.500.000 ευρώ και δύο με τον Δήμο Ανατολικής Μάνης, συνολικού προϋπολογισμού 1.987.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, η σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας, του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης και του Δήμου Αργους – Μυκηνών έχει ως αντικείμενο το Μουσικό Σχολείο Αργολίδας.

Το έργο αφορά στην επέκταση του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας σε οικόπεδο σε εκτός σχεδίου περιοχή ιδιοκτησίας του Δήμου Αργους – Μυκηνών, στην Τ.Κ. Προσύμνης, έργο που κρίνεται απαραίτητο προκειμένου να ικανοποιηθεί ο αυξημένος αριθµός αιτήσεων εγγραφής στο εν λόγω σχολείο.

 

ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ

Οι προγραμματικές συμβάσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου με τον Δήμο Ανατολικής Μάνης αφορούν στην υλοποίηση έργων για ασφαλείς οδικές διαδρομές με στόχο τη σύνδεση σημείων με πολιτιστική, τουριστική, ιστορική, γεωγραφική και περιβαλλοντική σημασία, στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης –NextGenerationEU.

Η πρώτη, με προϋπολογισμό 968.000 ευρώ, αφορά στην διαδρομή από την επαρχιακή οδό Χωσιάρι – Βαθύ – Αγερανός – Καμάρες- Καλύβια – Σκουτάρι – Δροσοπηγή – Βαχός – Σταυρός – Νέο Οίτυλο. Πιο αναλυτικά θα εκτελεστούν εργασίες συντήρησης και βελτίωσης α) στην επαρχιακή οδό Σταυρού – Βαχού (Επαρχιακή Οδός 21) από την διασταύρωση από την επαρχιακή οδό 19 έως τα όρια του οικισμού Βαχού και β) στην επαρχιακή οδό Καρβελά – Πάνιτσας (Μυρσίνης) (Επαρχιακή Οδός 20), από 9ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού 19 έως τα όρια του οικισμού Καρβελά.

Η δεύτερη σύμβαση, με προϋπολογισμό 1.019.000 ευρώ, αφορά στην διαδρομή εθνική οδός – Νέα Μαραθέα – Μαραθέα – Καρβελά – Κονάκια – Λυγερέα – Κρήνη-Πλάτανος – Σμύνος – Αιγιές – εθνική οδός.

Πιο αναλυτικά θα εκτελεστούν εργασίες συντήρησης και βελτίωσης στην επαρχιακή οδό 18, Γυθείου – Πάνιτσας (Μυρσίνη) από το 40ό χιλιόμετρο Σπάρτης – Γυθείου μέσω Κονακίων, και συγκεκριμένα στο τμήμα από τον οικισμό Κονάκια έως τον οικισμό Λυγερέα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πρόσκληση συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής Δήμου Τρίπολης (26/6/2024)

Την Τετάρτη (26/6/2024) στις 12.00, θα διεξαχθεί συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής. Διαβάστε την πρόσκληση της συνεδρίασης, ΕΔΩ.

Πρόσκληση συνεδρίασης Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης (26/6/2024)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Σας καλούμε την 26η Ιουνίου 2024, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:00, να προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Τρίπολης (1ος όροφος), Λαγοπάτη & Αταλάντης), σε τακτική συνεδρίαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης, για τη συζήτηση και λήψη απόφασης στα πιο κάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης: Χορήγηση έγκρισης άδειας λειτουργίας μουσικής με παρατεταμένο ωράριο σε

«Αετοί Γορτυνίας»: Επιτυχημένη εκδήλωση για την δωρεά μυελού των οστών

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε από τον Αθλητικό Πολιτιστικό Σύλλογο «Αετοί Γορτυνίας» η δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την προαγωγή της δωρεάς μυελού των οστών, στο πλαίσιο του 10ου Τουρνουά Πολεμικών Τεχνών, το Σάββατο 22 Ιουνίου, στο Θέατρο Δημητσάνας «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ». Η σημαντική πρωτοβουλία διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Κέντρο Ενημέρωσης και Προσέλκυσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των

Υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 3) αύριο Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου, που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr), για αύριο Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3), μεταξύ άλλων, για τη Μεσσηνία. Οι υπηρεσίες του Δήμου Καλαμάτας, παραμένουν σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών. Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο