Εγκαινιάστηκε από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου ο ισόπεδος κόμβος στην γέφυρα του Γκα στην Κορινθία

Εγκαινιάστηκε το μεσημέρι το Σάββατο 12 Νοεμβρίου από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, και παραδόθηκε στην κυκλοφορία, ο ισόπεδος κόμβος στην γέφυρα του Γκα, στην διασταύρωση των Αθικίων με την παλαιά εθνική οδό οδό Κορίνθου – Άργους.

“Δώσαμε στην κυκλοφορία τον κόμβο Γκα, αυξάνοντας σημαντικά την ασφάλεια σε ένα σημείο του οδικού δικτύου της Περιφέρειας Πελοποννήσου που έχουν συμβεί πολλά ατυχήματα” σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης εκφράζοντας ικανοποίηση για το σύντομο χρόνο που απαιτήθηκε για το εν λόγω έργο που υλοποίησε η Περιφέρεια με δαπάνη 212.693,81 ευρώ.

Ο περιφερειάρχης, στις δηλώσεις του, τόνισε ακόμα ότι πριν τα Χριστούγεννα θα δημοπρατηθούν από την Περιφέρεια Πελοποννήσου άλλοι τρεις κόμβοι στην Κορινθία -δύο στην παλαιά εθνική οδό μέχρι το Λέχαιο και ο τρίτος έξω από τις εγκαταστάσεις της Motor Oil. Η συνολική δαπάνη για τα εν λόγω έργα ανέρχεται σε περίπου 5 εκ ευρώ, πίστωση που προέρχεται από το Ταμείο Ανάκαμψης, όπως σημείωσε.

Παράλληλα, ο Π. Νίκας ανακοίνωσε ότι σε δύο εβδομάδες θα υπογραφεί στο Κρυονέρι, το μεγάλο έργο αναβάθμισης του εκεί αστεροσκοπείου, με προϋπολογισμό 4,3 εκ ευρώ:

“Αφήνουμε ως περιφερειακή Αρχή χειροπιαστό έργο στην Κορινθία. Στον κόσμο πρέπει να λέμε πώς διαχειριζόμαστε το δημόσιο χρήμα και τι αποτελέσματα φέρνει αυτή η διαχείριση” τόνισε καταλήγοντας ο περιφερειάρχης.

Παρέστησαν, μεταξύ άλλων, στην τελετή των εγκαινίων ο υφυπουργός Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος Νίκος Ταγαράς, ο βουλευτής Κώστας Κόλλιας, οι αντιπεριφερειάρχες Κορινθίας Αθηνά Κόρκα, Ανάπτυξης και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Χάρης Βυτινιώτης και Πρόνοιας και Αλληλεγγύης Τάσος Γκιολής, ο δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος, ο πρόεδρος της Ενεργειακής Κοινότητας Περιφέρειας Πελοποννήσου Γιώργος Οικονόμου, η ειδική σύμβουλος του πρωθυπουργού Μαριλένα Σούκουλη, καθώς και ο πρώην δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Λέκκας στην μελέτη του οποίου βασίστηκε το πιο πάνω έργο.

 

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Περί Πρωτοκόλλου και Εθιμοτυπίας στο Λεβίδι στον Παναρκαδικό και στην Expo

Παρατηρώντας τις διάφορες εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στον τόπο...

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Βασίλη Κικίλια η συνεδρίαση της ΕΝΠΕ

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια, πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, την Δευτέρα 15 Απριλίου. Η προετοιμασία για την επικείμενη αντιπυρική περίοδο ήταν το βασικό ζήτημα που απασχόλησε τη συνεδρίαση, με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας να αναλύει

Ο Αποστόλης Στρέμπας πρώτος σκόρερ στην Α’ κατηγορία Αρκαδίας

Ο Αποστόλης Στρέμπας είναι ο πρώτος σκόρερ με 27...

Κώστας Τζιούμης: «Απρέπεια και απρεπείς»

Σε δήλωση του Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης αναφέρεται...
Μετάβαση στο περιεχόμενο