Λυκουρέντζος από Τρίπολη: Στόχος μέχρι τα Χριστούγεννα να έχουν καταβληθεί οι αποζημιώσεις των αγροτών από τον ΕΛΓΑ (vid)

Στην Τρίπολη βρέθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης, κλιμάκιο του ΕΛΓΑ υπό τον Πρόεδρο του Ανδρέα Λυκουρέντζο, ο οποίος συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα.

[iframe width=”1280″ height=”720″ src=”https://www.youtube.com/embed/RjuxMrLf2Dc” title=”Συνάντηση του Προέδρου του ΕΛΓΑ με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου στην Τρίπολη” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen ]

Κεντρικό θέμα συζήτησης ήταν οι αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ, στους αγρότες που επλήγησαν από καιρικά φαινόμενα την περίοδο 2021-2022.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας, αφού καλωσόρισε τον κ. Λυκουρέντζο, αναφέρθηκε στις καταστροφές που έχουν παρατηρηθεί στις καλλιέργειες της Περιφέρειας, λέγοντας ότι ο ΕΛΓΑ κάνει ότι μπορεί για να στηρίξει όλους όσοι έχουν πληγεί από τα καιρικά φαινόμενα, ευχαριστώντας τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ για τη σημαντική συνεισφορά του.

Ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, εξήρε την παραγωγική συνεργασία της Περιφέρειας με τον ΕΛΓΑ, σημειώνοντας ότι έχουμε ανταποκριθεί με επιτυχία απέναντι σε προκλήσεις που αφορούν την κλιματική αλλαγή.

Επίσης, τόνισε ότι πρέπει να υπάρξουν και άλλες ενέργειες προκειμένου να αποφύγουμε τα χειρότερα, τα οποία είναι αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής. Η συνάντηση είχε σκοπό, να γίνει μια επισκόπηση του έργου σε όλα τα μέτωπα των ζημιών και αφού γίνει αυτό, να βρεθεί ένα χρονοδιάγραμμα προκειμένου να βγει ένα πόρισμα και να βρεθεί η κατάλληλη χρηματοδότηση, βοηθώντας τα νοικοκυριά. «Η Πελοπόννησος είναι προτεραιότητα» είπε ο κ. Λυκουρέντζος.

Σε δηλώσεις με τα το πέρας της συνάντησης ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι η προσπάθεια που καταβάλλει ο κ. Λυκουρέντζος μέσω του ΕΛΓΑ καθώς και η Κυβέρνηση είναι μεγάλη, επίσης δήλωσε χαρούμενος διότι συντονίζονται δυνάμεις, έτσι ώστε οι αγρότες να πληρωθούν στην ώρα τους.

Ο κ. Λυκουρέντζος, έδειξε ικανοποίηση για την συνεργασία με τον Περιφερειάρχη και τους Αντιπεριφερειάρχες, σημειώνοντας ότι ενώνουμε τις δυνάμεις μας, για να διαμορφώσουμε ένα ευέλικτο χρονοδιάγραμμα, με στόχο τις γιορτές των Χριστουγέννων ο ΕΛΓΑ να καταβάλει τις αποζημιώσεις, λέγοντας ότι αυτό δεν είναι εύκολη διαδικασία. Επίσης, μίλησε και για την στήριξη της Κυβέρνησης στον ΕΛΓΑ.

Τέλος, ανέφερε ότι έχει υποβληθεί αίτημα στην Κυβέρνηση έτσι ώστε ο ΕΛΓΑ να αποκτήσει μόνιμο προσωπικό κάτι το οποίο θα συμβάλλει αρκετά.

Στη σύσκεψη ήταν παρών και ο Δήμαρχος Ευρώτα ο κ. Δήμος Βέρδος, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη και τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, για την παρουσία του στη συνάντηση, αναφέρθηκε στη γέφυρα του ποταμού Ευρώτα στη Σκάλα Λακωνίας η οποία αντιμετωπίζει μεγάλο ζήτημα, λέγοντας ότι λύνεται ένα χρόνιο πρόβλημα. Όσον αφορά τα απορρίμματα στον Δήμο, ο Δήμαρχος είπε ότι στον Δήμο Ευρώτα θα γίνει μονάδα του ΣΔΙΤ, όπου έχουν υποβάλλει ένσταση για τους περιβαλλοντικούς όρους.

Επόμενος σταθμός του Κλιμακίου του ΕΛΓΑ είναι η Κόρινθος, όπου και εκεί θα έχει συνάντηση με στελέχη της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας.

  • ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • VIDEO
- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Καλαμάτα: Έκρηξη από γκαζάκι σε διαμέρισμα

Μεγάλη αναστάτωση επικράτησε αργά το απόγευμα της Τετάρτης 27/3...

ΕΟΣ Τρίπολης: Πεζοπορική διαδρομή από τη Νυμφασία έως τα Μαγούλιανα

Ο ΕΟΣ Τρίπολης προσκαλεί τα μέλη και τους φίλους...

Δημοτική Αστυνομία: Έκλεισαν οι αιτήσεις για 1.213 προσλήψεις

Ολοκληρώνονται σήμερα Τετάρτη, 27 Μαρτίου οι αιτήσεις στο ΑΣΕΠ...
Μετάβαση στο περιεχόμενο