Ευρεία σύσκεψη όλων των Δημάρχων της Πελοποννήσου με αντικείμενο την πορεία της ΣΔΙΤ Πελοποννήσου

Στην ευρεία σύσκεψη όλων των Δημάρχων της Πελοποννήσου που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 16 Σεπτεμβρίου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου στην
Τρίπολη, με αντικείμενο την πορεία της ΣΔΙΤ Πελοποννήσου, υπό τον υπουργό Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη και τον Περιφερειάρχη κ. Νίκα, συμμετείχε ο Δήμαρχος Σπάρτης, Πέτρος Δούκας και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Αθανάσιος Καρλαύτης.

Όπως έγινε γνωστό, τον Δεκέμβριο του 2022 θα ξεκινήσει η μεταβατική διαχείριση των απορριμμάτων στο εργοστάσιο που κατασκευάζεται στη θέση Ξηροκάμπια του Δ. Ευρώτα. Εφόσον πράγματι λειτουργήσει (και όχι απλώς πιλοτικά – μεταβατικά), θα αρχίσει αμέσως η μεταφορά των απορριμμάτων του Δήμου Σπάρτης στη μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων στη Σκάλα. 

Εντωμεταξύ οι Δήμαρχοι της Περιφέρειας επεσήμαναν στον Υπουργό ότι οι νέες διατάξεις περί παιδικών χαρών αλλά και για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και τα κέντρα φιλοξενίας τους, έχουν εκτινάξει το κόστος κατασκευής και λειτουργίας τους, προσθέτοντας δυσανάλογα βάρη στις δημοτικές αρχές και από οικονομικής και υπηρεσιακής πλευράς, χωρίς αντίστοιχη κρατική βοήθεια.  Από την πλευρά του, ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης ανακοίνωσε ότι από τα μέσα του Οκτωβρίου θα ξεκινήσουν να πιστώνονται στους ΟΤΑ Α΄ Βαθμού τα πρώτα 50 εκ. ευρώ – από τα συνολικά 100 που θα διαθέσει η κυβέρνηση – προκειμένου να καταφέρουν να ανταπεξέλθουν στο δυσβάσταχτο πλέον ενεργειακό κόστος.  Παράλληλα η Κυβέρνηση εξετάζει τη δυνατότητα ενίσχυσης των ΔΕΥΑ.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σεισμός πάνω από 5 ρίχτερ ταρακούνησε την Πελοπόννησο

Εκτιμώμενο μέγεθος σεισμού 5,7 38 χλμ. από Τριφύλλια · Μεσσηνίας...

Κώστας Τζιούμης: «Κάνουμε δουλειά παντού, φροντίζουμε για τα χωριά μας»

Στην υπογραφή συμβάσεων νέων έργων για την Τ.Κ. Βαλτετσίου, προχώρησαν ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης και η ανάδοχος εργολάβος, κα. Βασιλική Δημοπούλου. Συγκεκριμένα, πρόκειται για την εκτέλεση του έργου «Αναπλάσεις κοινόχρηστων χώρων Τ.Κ. Βαλτετσίου», με προϋπολογισμό 74.400 ευρώ, καθώς και του έργου "Ανάπλαση κεντρικής πλατείας Κοινότητας Βαλτετσίου", με προϋπολογισμό 120.000 ευρώ. Τα δύο έργα θα υλοποιηθούν με

Προμήθεια φρέσκου γάλακτος

Διακήρυξη ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την προμήθεια φρέσκου γάλακτος από τον Δήμο Τρίπολης. Διαβάστε τα σχετικά αρχεία, εδώ.

Η Rita Habermann εκθέτει στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας

Η γνωστή Γερμανίδα γλύπτρια έρχεται στην Ύδρα για μία...
Μετάβαση στο περιεχόμενο