Στοχευμένη εξωστρέφεια με την συμμετοχή στην “Διεθνή Έκθεση SIAL 2022” στο Παρίσι

Με έντεκα επιχειρήσεις συμμετείχε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με δικό της περίπτερο, σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας και την Αγροδιατροφική Σύμπραξη, στη “Διεθνή Έκθεση SIAL” που πραγματοποιήθηκε από 15 έως 19 Οκτωβρίου 2022 στο εκθεσιακό πάρκο PARIS NORD VILLEPINTE, στο Παρίσι.

Οι τοπικές επιχειρήσεις είχαν την ευκαιρία να προβάλουν τα προϊόντα τους στην ευρωπαϊκή αγορά αφού επρόκειτο για το μεγαλύτερο εκθεσιακό γεγονός στο χώρο των τροφίμων (με συμμετοχή 7200 επιχειρήσεων από 199 χώρες και 150.000 επισκέπτες) που αποκαλύπτει τις τάσεις και τις καινοτομίες που διαμορφώνουν τη βιομηχανία τροφίμων του αύριο και φέρνει σε επαφή παραγωγούς και αγοραστές από όλο τον κόσμο.

«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με στοχευμένη εξωστρέφεια συνεπής στις μεγάλες διεθνείς εκθέσεις έδωσε την δυνατότητα σε επιχειρήσεις της περιοχής μας να παρουσιάσουν τα ποιοτικά τους προϊόντα σε χιλιάδες επισκέπτες που επισκέφθηκαν το περίπτερό μας. Σε κάθε πρόκληση, διεθνή ή εγχώρια στηρίζουμε τις επιχειρήσεις της Περιφέρειας μας για να εντείνουν την εξαγωγική τους δραστηριότητα» επεσήμανε ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Θεόδωρος Βασιλόπουλος ο οποίος το διάστημα της παρουσίας του στη διεθνή έκθεση συνάντησε και συζήτησε με υψηλόβαθμα στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εξέλιξη των διαδικασιών στο Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο της νέας ΚΑΠ και τους στόχους που αφορούν τις περιβαλλοντικές, κοινωνικές και οικονομικές προκλήσεις.

Στην αποστολή της Περιφέρειας στην διεθνή έκθεση συμμετείχαν ο Εντεταλμένος Σύμβουλος/Βοηθός Περιφερειάρχη με αρμοδιότητες Προγραμματισμού, Μελετών και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων ΑγροδιατροφήςΠαναγιώτης Σακελλαρόπουλος, ο Γενικός Διευθυντής Διεύθυνσης Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, ΠΔΕ Σταύρος Βέρρας και ο Προϊστάμενος Τμήματος Προγραμματισμού, Μελετών και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων Αγροδιατροφής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας Βασίλης Παπαθανασίου.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σεισμός πάνω από 5 ρίχτερ ταρακούνησε την Πελοπόννησο

Εκτιμώμενο μέγεθος σεισμού 5,7 38 χλμ. από Τριφύλλια · Μεσσηνίας...

Κώστας Τζιούμης: «Κάνουμε δουλειά παντού, φροντίζουμε για τα χωριά μας»

Στην υπογραφή συμβάσεων νέων έργων για την Τ.Κ. Βαλτετσίου, προχώρησαν ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης και η ανάδοχος εργολάβος, κα. Βασιλική Δημοπούλου. Συγκεκριμένα, πρόκειται για την εκτέλεση του έργου «Αναπλάσεις κοινόχρηστων χώρων Τ.Κ. Βαλτετσίου», με προϋπολογισμό 74.400 ευρώ, καθώς και του έργου "Ανάπλαση κεντρικής πλατείας Κοινότητας Βαλτετσίου", με προϋπολογισμό 120.000 ευρώ. Τα δύο έργα θα υλοποιηθούν με

Προμήθεια φρέσκου γάλακτος

Διακήρυξη ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την προμήθεια φρέσκου γάλακτος από τον Δήμο Τρίπολης. Διαβάστε τα σχετικά αρχεία, εδώ.

Η Rita Habermann εκθέτει στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας

Η γνωστή Γερμανίδα γλύπτρια έρχεται στην Ύδρα για μία...
Μετάβαση στο περιεχόμενο