Ημερίδα με τίτλο «Η Μεγάλη Ιδέα και η διαχείριση της ήττας» στον Πύργο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από τη Μικρασιατική Καταστροφή, μία από τις πλέον επώδυνες ιστορικές περιόδους του Νεότερου Ελληνισμού, η εφημερίδα «Πρωινή», διοργανώνει ημερίδα το Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2022, στις 19:00, στο Συνεδριακό Κέντρο της ΠΕ Ηλείας στον Πύργο, με την αρωγή του Δήμου Πύργου και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Την οργάνωση-εκτέλεση παραγωγής έχει αναλάβει η Αέναον ΚοινΣΕπ.

Μετά την άκρως επιτυχημένη διαδικτυακή διημερίδα για την Ελληνική Επανάσταση στη συμπλήρωση 100 ετών από το 1821, η εφημερίδα «Πρωινή» συνεχίζει την υλοποίηση ενός ακόμα εγχειρήματος υψηλού επιστημονικού επιπέδου, με στόχο να μεταλαμπαδεύσει στους πολίτες της Ηλείας την ιστορική γνώση για την περίοδο που ξεκινά από το 1909 και το Στρατιωτικό Κίνημα στο Γουδί και φτάνει στην Καταστροφή της Σμύρνης το 1922 και τη Συνθήκη της Λωζάννης το 1923. Η «Πρωινή», θέλοντας να συμβάλει στον δημόσιο διάλογο και στην προβολή της ιστορικής γνώσης στο ευρύτερο κοινό για μια πολύ σημαντική ιστορική περίοδο, έχει τη χαρά και την τιμή να φιλοξενήσει μερικούς από τους κορυφαίους επιστήμονες της χώρας. 

Πρώτος εισηγητής θα είναι ο ομότιμος καθηγητής του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και αντιπρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ, Θάνος Βερέμης. Αντικείμενο της εισήγησής του είναι η ανταλλαγή πληθυσμών που δεν έγινε το 1914, ο εθνικός διχασμός στην εξωτερική πολιτική και η αποστολή δυνάμεων στη Σμύρνη το 1919. 

Δεύτερος εισηγητής θα είναι ο ακαδημαϊκός και Διευθύνων του Κέντρου Ερεύνης της Ιστορίας του Νεωτέρου Ελληνισμού, Σωτήρης Ριζάς. Αντικείμενο της εισήγησής του είναι «Οι ελληνικές κυβερνήσεις και η Μικρά Ασία». 

Τρίτος εισηγητής θα είναι ο ομότιμος καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης του Παντείου Πανεπιστημίου, Θανάσης Διαμαντόπουλος, με θέμα εισήγησης τη «Δίκη των Έξι». 

Τέταρτος εισηγητής θα είναι ο Επίκουρος Καθηγητής Διπλωματίας & Διεθνούς Οργάνωσης στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης & Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Αντώνης Κλάψης. Αντικείμενο της εισήγησής του θα είναι η ελληνική εξωτερική πολιτική «από τη Συνθήκη των Σεβρών στη Συνθήκη της Λωζάννης».Την παρουσίαση και των συντονισμό της ημερίδας έχει αναλάβει ο δημοσιογράφος της «Πρωινής» Παναγιώτης Φωτεινόπουλος, ενώ η διάρκεια των εισηγήσεων θα είναι είκοσι λεπτά.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε...

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων, PARIS 2024, την Πέμπτη, 25 Απρίλιου 2024 και ώρα 20:00 στοv Φλοίσβο Κορίνθου.       Πρόκειται για μια σπουδαία στιγμή́ για την ιστορία και τον πολιτισμό́ της περιοχής μας καθώς μετά από 20 χρόνια η Ολυμπιακή Φλόγα επιστρέφει στην Κόρινθο.  Εξίσου σημαντικό είναι
00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο