Το Διακρατικό Έργο Creative@Hubs Interreg V-A Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020 συμμετέχει στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στο πλαίσιο του έργου Creative@Hubs του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Interreg Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020» έχουν δημιουργηθεί 4 Δημιουργικοί Κόμβοι (σε Αγρίνιο, Μεσολόγγι, Πάτρα και Πύργο) στους οποίους πραγματοποιούνται εργαστήρια-σεμινάρια για την τόνωση της επιχειρηματικότητας του κλάδου της δημιουργικής βιομηχανίας σε θέματα ανάπτυξης, χρηματοδότησης, νέων επιχειρηματικών μοντέλων και δικτύωσης καθώς και δραστηριότητες και πρωτοβουλίες συνεργασιών που απευθύνονται σε δημιουργούς, καλλιτέχνες, οργανισμούς και εταιρείες του χώρου της δημιουργικής βιομηχανίας.

Παράλληλα, έχει δημιουργηθεί με τη συνεργασία των Επιμελητηρίων Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας εκπαιδευτικό υλικό σε 11 στοχευμένες θεματικές ενότητες, προσαρμοσμένες στις ανάγκες του τοπικού πληθυσμού του κλάδου της δημιουργικής βιομηχανίας, ενώ με τη συνεργασία του ΙΤΥΕ «ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ» έχει αναπτυχθεί ψηφιακή πλατφόρμα με σύγχρονα εργαλεία εκπαίδευσης και δικτύωσης.

Κατά τη διάρκεια της 86ης ΔΕΘ το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει τους 4 Δημιουργικούς Κόμβους (Creative Hubs) που δραστηριοποιούνται και αναπτύσσονται στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Με επιμέλεια του Επιμελητηρίου Αχαΐας, την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 11:00-12:30 στο Σ.Κ. «Ν.ΓΕΡΜΑΝΟΣ» (Αίθουσα C) θα παρουσιαστεί το Οικοσύστημα Επιχειρηματικότητας της Δημιουργικής Βιομηχανίας στη Δυτική Ελλάδα, το εκπαιδευτικό υλικό των 11 εξειδικευμένων θεματικών ενοτήτων που αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο του έργου και διατίθεται στους χρήστες της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, ενώ εκπρόσωποι επιχειρήσεων της δημιουργικής βιομηχανίας θα παρουσιάσουν καλές πρακτικές που ακολούθησαν και τους εξασφάλισαν την επιτυχία. Τέλος, έχουν προγραμματιστεί και B2B συναντήσεις με ελκυστικές θεματικές συζητήσεις και παρουσιάσεις του δημιουργικού κλάδου για την επιχειρηματικότητα και δικτύωση με την αγορά, που θα λάβουν χώρα στο Περίπτερο του Έργου Creative@Hubs.

Το Περίπτερο βρίσκεται: 16 /Ισόγειο – Κιόσκι: 03.

Στο έργο Creative@Hubs – Interreg V-A Greece-Italy συμμετέχουν τέσσερις εταίροι:  Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας – Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης (επικεφαλής), Περιφέρεια Ηπείρου, Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και Περιφέρεια Απουλίας.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του έργου: greece-italy.eu/rlb-funded-projects/creativehubs/.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πρόσκληση Συμβουλίου Κοινότητας Τρίπολης (22/4/2024)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Σας καλούμε την 22α Απριλίου 2024, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:00, να προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Τρίπολης (1ος όροφος), Λαγοπάτη & Αταλάντης), σε τακτική συνεδρίαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης, για τη συζήτηση και λήψη απόφασης στα πιο κάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:Χορήγηση έγκρισης άδειας λειτουργίας μουσικής με παρατεταμένο ωράριο σε

Πρόσκληση συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου (22/4/2024)

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ H Σας καλούμε στις 22 Απριλίου 2024 ημέρα Δευτέρα και ώρα 20.30 να προσέλθετε στο κτίριο της ΟΕΒΕΑ επί της οδού Καλαμάτας 113 σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του αρ.67 του Ν. 3852/2010 όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 6 του Ν. 5056/23

Κόρινθος: Συναγερμός στις Αρχές – Άψυχο σώμα βρέθηκε να επιπλέει στη θάλασσα

Συναγερμός στις Αρχές νωρίς το πρωί της Πέμπτης 18/04,...
00:00:59

10 χρόνια Greek Maritime Golf Event στην Costa Navarino

Αθήνα, 18 Απριλίου 2024 – Το κορυφαίο τουρνουά γκολφ...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο