Διήμερη επίσκεψη του Νεκτάριου Φαρμάκη στην περιοχή των Καλαβρύτων

Διήμερη επίσκεψη στην περιοχή των Καλαβρύτων πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, επισκεπτόμενος έργα που εκτελούνται εκεί, ενώ είχε επίσης επαφές με φορείς και πολίτες της περιοχής.

Αρχικά, το πρωί της Τετάρτης 31 Αυγούστου 2021, ο κ. Φαρμάκης επισκέφθηκε τον δρόμο Πούντας – Καλαβρύτων όπου εκτελούνται εργασίες βελτίωσης του οδικού άξονα και αύξησης της οδικής ασφάλειας από καταπτώσεις βράχων (με την τοποθέτηση ειδικών πλεγμάτων) ενώ αργότερα επισκέφθηκε και την Αγία Λαύρα όπου επίσης βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες βελτίωσης της οδικής πρόσβασης προς την Ιερή Μονή.

Επίσης, ο Περιφερειάρχης επισκέφθηκε το νέο Δημαρχείο της πόλης των Καλαβρύτων όπου έγινε δεκτός από το Δήμαρχο, Αθανάσιο Παπαδόπουλο. Το έργο, την αποπεράτωση του οποίου έχουν αναλάβει οι τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας σε συνεργασία με τον Δήμο Καλαβρύτων, βρίσκεται πλέον στην τελική φάση ολοκλήρωσης. Ακόμα, ο Περιφερειάρχης επισκέφθηκε τον δρόμο προς την Κέρτεζη όπου επίσης υπάρχουν σε εξέλιξη εργασίες βελτίωσης του οδικού άξονα, την γέφυρα στον Πριόλιθο όπου εκτελείται έργο αποκατάστασης, καθώς επίσης και πολλές ακόμα περιοχές, μεταξύ των οποίων, τα Τριπόταμα, τον Κλείτωρ, το Λευκάσιο, τον Δρυμό, την Αμυγδαλιά, τη Σκοτάνη, την Κλειτορία, κ.ά, εποπτεύοντας από κοντά εργασίες που εκτελούνται στο επαρχιακό δίκτυο, αλλά και συνομιλώντας με πολίτες των περιοχών για τις ανάγκες που υπάρχουν.

«Συνολικά 14 μεγάλα έργα, προϋπολογισμού περίπου 20 εκ. ευρώ βρίσκονται σε φάση υλοποίησης στην ευρύτερη περιοχή, είτε αυτά υλοποιούνται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, είτε από τον Δήμο ή άλλους φορείς. Είναι έργα βελτίωσης της οδικής ασφάλειας, έργα ύδρευσης, έργα αποκατάστασης υποδομών και έργα πολιτισμού. Είμαστε περήφανοι που μέσα από δουλειά, προγραμματισμό και άριστη συνεργασία με τον Δήμο και τους τοπικούς φορείς, ενισχύουμε την περιοχή των Καλαβρύτων που διαθέτει μοναδικό, ιστορικό και πολιτιστικό απόθεμα. Δεν είναι όμως μόνο χρέος προ της ιστορία αυτού του τόπου, αλλά και προς τους πολίτες και το μέλλον τους, το οποίο θέλουμε να είναι βιώσιμο και με ισχυρές αναπτυξιακές προοπτικές. Από την πρώτη στιγμή έχουμε τονίσει ότι για εμάς, η Δυτική Ελλάδα είναι παντού και δεν υπάρχουν πολίτες α’ και β’ κατηγορίας. Και αυτό είναι κάτι που πρέπει να το αισθανθούν ακόμα πιο έντονα οι κάτοικοι των ορεινών και πιο απομακρυσμένων περιοχών του τόπου μας» δήλωσε ο Περιφερειάρχης με την ευκαιρία της επίσκεψης.

Τον κ. Φαρμάκη συνόδευσαν οι Αντιπεριφερειάρχες, Χαράλαμπος Μπονάνος, Ανδρέας Φίλιας και Τάκης Παπαδόπουλος, καθώς επίσης ο βοηθός Περιφερειάρχη, Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος, όπως και στελέχη των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αναζητούνται νέοι και νέες για εργασία ως διανομείς φυλλαδίων

Αναζητούνται νέοι και νέες για εργασία ως διανομείς φυλλαδίων...

Ζητούνται από Εταιρία για εργοταξιακή ή και γραφείου απασχόληση σε διάφορες περιοχές

Ζητούνται από Εταιρία για εργοταξιακή ή και γραφείου απασχόληση...

Κ. Τζιούμης: “Άριστη Συνεργασία με την Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδας”

Σε κλίμα άριστης συνεργασίας και καλής διάθεσης πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 15 Απριλίου 2024, συνάντηση μεταξύ του Δημάρχου Τρίπολης κ. Κωσταντίνου Τζιούμη και του Πρόεδρου της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Ελλάδος κ. Μπένου Παναγιώτη και του Γενικού Γραμματέα κ. Παγιώτα Παναγιώτη, στο γραφείο Δημάρχου. Προς συζήτηση τέθηκαν θέματα που αφορούν την Παναρκαδική Ομοσπονδία, καθώς επίσης δράσεις και παρεμβάσεις
Μετάβαση στο περιεχόμενο