Ανοικτό κάλεσμα του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα για να περπατήσουμε στους δρόμους του ΕΣΠΑ με πανσέληνο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ανοικτό κάλεσμα του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα για να περπατήσουμε στους δρόμους του ΕΣΠΑ με πανσέληνο, Αύριο το πολυδιάστατο μουσικό οδοιπορικό στο λιμάνι του Κατακόλου

Κάλεσμα για να ζήσουμε μια εκπληκτική εμπειρία, μια ξεχωριστή ξενάγηση στα έργα του ΕΣΠΑ απευθύνει ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας στους πολίτες της Ηλείας για να γνωρίσουν τις σύγχρονες παρεμβάσεις στο λιμάνι του Κατακόλου.
Είναι η τρίτη και τελευταία εκδήλωση , προηγήθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. «Δυτική Ελλάδα 2014-2020», ένα αλλιώτικο τριήμερο event, ολοκληρώνεται αύριο Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου, με τον καλύτερο τρόπο.
Είναι το τρίτο και τελευταίο ραντεβού μετά την Πάτρα και το Μεσολόγγι της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, που δίνεται στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας και συγκεκριμένα στο Κατάκολο, εκεί που τα συμπληρωματικά έργα συνέβαλαν στην καθιέρωση του λιμένα και της περιοχής ως πόλος έλξης κρουαζιερόπλοιων από όλο τον κόσμο.
«Τα έργα δε σταματούν εδώ. Όραμά μας η στρατηγική Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων για την καλύτερη αξιοποίηση του τριπόλου Κατάκολο – Πύργος – Αρχαία Ολυμπία και η σύνδεση της περιοχής με την εθνική οδό μέσω του δρόμου των Λαστεΐκων. Είναι έργα που έχουν συνέχεια. Και αυτός είναι ο στόχος μας στην Περιφέρεια. Η διαρκής βελτίωση, η υλοποίηση των αναγκών των συμπολιτών μας και η διεκδίκηση ακόμη περισσότερων για την κοινωνία μας» τονίζει ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας.

Τι περιλαμβάνει η εκδήλωση
Αύριο στις 19.30 (ώρα) στο λιμάνι του Κατακόλου, θα απολαύσουμε ένα πολυδιάστατο μουσικό οδοιπορικό από τον συνθέτη Γιώργο Βούκανο με κεντρικό τίτλο «Τα Λόγια της Πλώρης», εμπνευσμένο από τα γνωστά διηγήματα του Ηλείου συγγραφέα Ανδρέα Καρκαβίτσα.
Η επέκταση του λιμένα Κατακόλου είναι το πρώτο έργο προτεραιότητας που υλοποιήθηκε με χρηματοδότηση του ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδας και αποτελεί τη σφραγίδα της Περιφέρειας για το σύνολο έργων που έγινε μέσω του προηγούμενου ΕΣΠΑ.
Η ιστορία του έργου αναφέρεται στην αγάπη και στον έρωτα ενός ζευγαριού όπως τον περιγράφει ο Α. Καρκαβίτσας. Το έργο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το 2012 και στο Κάστρο Χλεμούτσι το 2013.
Μαζί με τα τραγούδια του Γιώργου Βούκανου θα ακουστούν και άλλα παραδοσιακά άσματα με θέμα την θάλασσα. Συμμετέχουν τρεις μουσικοί και τραγουδούν ο γνωστός ερμηνευτής Βασίλης Λέκκας και η Άντα Αθανασοπούλου. Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Χάρης Κότσιφας και το σενάριο η Μαίρη Βούκανου.

katakolo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για έβδομη φορά στους κρίκους

Ο «χρυσός» Έλληνας Ολυμπιονίκης Λευτέρης Πετρούνιας, απόψε (Παρασκευή 26/4)...

Πασχαλινό Φιλανθρωπικό Παζάρι από την Μονή Καλτεζών

Μετά χαράς ανακοινώνεται ότι η Ιερά μας Μονή θα...

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για το περιστατικό με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών

Σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρονται σε περιστατικό με τον...

Πρόγραμμα λειτουργίας μουσείων Λεωνιδίου και Κοσμά κατά τις ημέρες του Πάσχα

Πρόγραμμα λειτουργίας μουσείων Λεωνιδίου και Κοσμά κατά τις ημέρες...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο