ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΕλλάδαΣοβαρή επιδείνωση του καιρού πανελλαδικά με καταιγίδες και χιόνια

Σοβαρή επιδείνωση του καιρού πανελλαδικά με καταιγίδες και χιόνια

Για μία πιθανή πρόσκαιρη αλλά σοβαρή κακοκαιρία στα Βαλκάνια το επόμενο σαββατοκύριακο, η οποία θα επηρεάσει και την Ελλάδα, κάνει λόγο ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου.

Σε ανάρτησή του το πρωί της Τρίτης 21/11 ο Σάκης Αρναούτογλου έδωσε κάποια νέα στοιχεία σχετικά με την πιθανή κακοκαιρία, προειδοποιώντας μάλιστα όσους πρόκειται να ταξιδέψουν – και όχι μόνο – στα Βαλκάνια ή στη χώρα μας καθώς, ένα νέο βαρομετρικό χαμηλό μπορεί να φέρει θυελλώδεις ανέμους, δυνατές βροχές τοπικά αλλά και χιόνια κυρίως στα ορεινά τμήματα, ενώ μίλησε για πανβαλκανική-πανελλαδική επιδείνωση.

«Όσοι σχεδιάζετε ταξίδι και όχι μόνο το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στην Ελλάδα αλλά και στα υπόλοιπα Βαλκάνια έχετε υπόψη σας σας παρακαλώ να παρακολουθείτε τις προβλεπόμενες καιρικές εξελίξεις μέσα από τα δελτία καιρού τα επόμενα 24ωρα, καθώς ενισχύεται και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία το σενάριο πρόσκαιρης αλλά σοβαρής πανβαλκανικής-πανελλαδικής επιδείνωσης του καιρού από ένα πολύ γρήγορα κινούμενο αλλά ιδιαίτερα δραστήριο και βαθύ βαρομετρικό χαμηλό, το οποίο και θα μπορούσε να φέρει έστω και για κάποιες ώρες σφοδρούς ανέμους σε στεριά και θάλασσα, τοπικά δυνατές βροχές αλλά και χιονοπτώσεις κυρίως στα ορεινά, η ακριβής τροχιά του οποίου δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα εντελώς!», έγραψε ο μετεωρολόγος στην ανάρτησή του στο facebook.

Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη του καιρού τις επόμενες ημέρες, την Τετάρτη σε ολόκληρη τη χώρα θα έχουμε συννεφιά με βροχές και καταιγίδες στα Δωδεκάνησα αλλά και τα βορειοδυτικά τμήματα της χώρας. Την Πέμπτη ο καιρός θα συνεχίσει να είναι άστατος, με τοπικές βροχές, σκηνικό το οποίο θα παραμείνει και την Παρασκευή, με τα φαινόμενα να εντοπίζονται κυρίως στα ανατολικά νησιωτικά.

Το Σάββατο νέο κύμα κακοκαιρίας θα έρθει στη χώρα μας με βροχές στα δυτικά, τα νοτιοδυτικά αλλά και κάποιες χιονοπτώσεις στη βόρεια Ελλάδα.

Μετάβαση στο περιεχόμενο