Καιρός: Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις

Μέχρι τους 30 βαθμούς θα φθάσει η θερμοκρασία τη Δευτέρα σε ορισμένες περιοχές, ωστόσο δεν θα λείψουν οι βροχές και οι καταιγίδες κυρίως στη Μακεδονία σύμφωνα με την πρόβλεψη για τον καιρό της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την ΕΜΥ, για τη Δευτέρα, υπάρχει πιθανότητα ασθενών βροχών στα βορειοδυτικά και ηλιοφάνεια στην υπόλοιπη χώρα με νοτιάδες έως 5 μποφόρ

Στις περισσότερες περιοχές της χώρας θα επικρατήσει ηλιοφάνεια. Τοπικά αυξημένες νεφώσεις αναμένονται στα δυτικά, με πιθανότητα εκδήλωσης ασθενών βροχών στα βορειοδυτικά. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Η θερμοκρασία, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 0 έως 24 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 4 έως 27, στην Ήπειρο από 7 έως 26 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 7 έως 28, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 8 έως 28-30 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 11 έως 26-27 και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 10 έως 27-28 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις που, τόσο στο Αιγαίο όσο και στο Ιόνιο, θα φτάνουν τα 5 μποφόρ, ενώ από αργά το βράδυ κατά τόπους θα ενισχυθούν στα 6 μποφόρ. Δυτικό ρεύμα με εντάσεις έως 5 μποφόρ θα επικρατήσει στον Κορινθιακό.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες αραιές νεφώσεις μετά το μεσημέρι. Νωρίς το πρωί η ορατότητα ενδέχεται να είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες -κυρίως- διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 27 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες αραιές νεφώσεις, που μετά το μεσημέρι θα αυξηθούν. Νωρίς το πρωί η ορατότητα ενδέχεται να είναι περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 25 βαθμούς.

Αναλυτικά ο καιρός τη Δευτέρα σε όλη τη χώρα:

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις.
Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και από τις μεσημβρινές ώρες νοτίων διευθύνσεων 4 με 5 και από το απόγευμα πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που από το βράδυ θα πυκνώσουν.
Ανεμοι: Αρχικά ασθενείς, από το μεσημέρι νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 και από το απόγευμα πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που από τις μεσημβρινές ώρες και από τα δυτικά βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το απόγευμα στη δυτική Μακεδονία θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι.
Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και από τις μεσημβρινές ώρες από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ, που βαθμιαία θα ενισχυθούν και θα φτάσουν στα ανατολικά τα 5 με 6 μποφόρ .
Θερμοκρασία: Από 13 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Στα βόρεια λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και κυρίως από το απόγευμα στα βορειοδυτικά σποραδικές καταιγίδες. Στα νότια αραιές νεφώσεις που βαθμιαία από το μεσημέρι θα πυκνώσουν.
Ανεμοι: Στα βόρεια από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφορ, που βαθμιαία θα ενισχυθούν και θα φτάσουν στο βόρειο Ιόνιο τα 5 με 6 μποφόρ. Στα νότια μεταβλητοί ασθενείς και από το μεσημέρι νοτιοδυτικοί έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που από το απόγευμα βαθμιαία θα πυκνώσουν .
Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και από τις μεσημβρινές ώρες βαθμιαία νοτίων διευθύνσεων 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις.
Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία από τις μεσημβρινές ώρες νοτιοδυτικοί 3 με 4 και στα και δυτικά 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 27 και στην Κρήτη έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις αρχικά στα βόρεια και από το απόγευμα βαθμιαία και στις νοτιότερες περιοχές.
Ανεμοι: Στα βόρεια από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και από το απόγευμα βαθμιαία 5 με 6 μποφόρ. Στα νότια βορειοδυτικοί και από το απόγευμα βαθμιαία δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ
Θερμοκρασία: Από 19 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις.
Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και από τις μεσημβρινές ώρες νοτίων διευθύνσεων 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Προμήθεια φρέσκου γάλακτος

Διακήρυξη ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την προμήθεια φρέσκου γάλακτος από τον Δήμο Τρίπολης. Διαβάστε τα σχετικά αρχεία, εδώ.

Η Rita Habermann εκθέτει στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας

Η γνωστή Γερμανίδα γλύπτρια έρχεται στην Ύδρα για μία...

Live – Βουλή: Σε εξέλιξη οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών για την πρόταση δυσπιστίας

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, αυτή την ώρα,...

Η Ολυμπιακή φλόγα στην Πελοπόννησο – Πρόγραμμα λαμπαδηδρομίας

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, στην Ελλάδα, εν’...
Μετάβαση στο περιεχόμενο