Δήμος Πύλου – Νέστορος: “Ταξίδι στο όνειρο” από τον Άγγελο Λάππα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τον Ιούλιο του 1827 φτάνει στην Ελλάδα, με σκοπό να πάρει μέρος στην Επανάσταση, ο Πολ Μαρί Βοναπάρτης, ανιψιός του Μεγάλου Ναπολέοντα, γιος του αδελφού του, Λουκιανού Βοναπάρτη.

Ενθουσιώδης, ρομαντικός και ασυμβίβαστος. Έρχεται να πολεμήσει πλάι σε ανθρώπους που παλεύουν απεγνωσμένα για την ελευθερία τους, να αγωνιστεί για την υπόθεση της Ελευθερίας. Να κάνει πράξη το όνειρό του. Και, μέσα στη δίνη του επαναστατημένου Μοριά, ο νεαρός πρίγκιπας θα γνωρίσει τον πόλεμο και τον έρωτα. Η ιστορία του βιβλίου παρακολουθεί, στη μυθιστορηματική του εκδοχή, το ταξίδι του ως το τέλος. Ένα ταξίδι που μετατρέπεται και σε μια ενδιαφέρουσα περιδιάβαση στην καρδιά των γεγονότων και των συνθηκών κάτω από τις οποίες διεξάγεται ο αγώνας των Ελλήνων για την ανεξαρτησία τους. Και ειδικότερα στο 1827, μια χρονιά καθοριστική για την πορεία της Επανάστασης.

Ο Άγγελος Λάππας γεννήθηκε στο χωριό Χανδρινού της Μεσσηνίας το 1947. Σπούδασε κλασική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και υπηρέτησε ως καθηγητής σε σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Είναι μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών, της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών, του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών Λόγου και Επιστημών Ελλάδος και πρόεδρος της Ένωσης Μεσσηνίων Συγγραφέων. Είναι παντρεμένος και έχει δυο γιους. Ποιήματα. πεζά, κριτικές του και κριτικές του έργου του έχουν δημοσιευθεί σε διάφορα περιοδικά, έντυπα και ηλεκτρονικά. Ποιήματά του έχουν βραβευθεί (έχει πάρει το πρώτο βραβείο ποίησης στον 33ο διαγωνισμό της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών) και έχουν διακριθεί σε διάφορους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

spot_img
- Advertisment -spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Β. Κικίλιας: Συστήσαμε στην Τρίπολη την μεγαλύτερη μονάδα ΕΜΟΔΕ σε όλη την Ελλάδα

"Συστήσαμε στην Τρίπολη την μεγαλύτερη μονάδα ΕΜΟΔΕ (Ειδική Μονάδα...

Μεσσηνία: Συνελήφθη ένα άτομο για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα

Συνελήφθη, χθες (7.5.2024) το απόγευμα, σε τοπική κοινότητα του...

Αφρικανική σκόνη: Οδηγίες προστασίας του υπουργείου Υγείας

Συστάσεις για την προστασία από το νέο κύμα αφρικανικής σκόνης που...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο