Δήμος Πύλου – Νέστορος: Υπογράφτηκε σύμβαση για το Σχολείο στο Μεσοχώρι

Σύμβαση για την αποκατάσταση του Δημοτικού Σχολείου Μεσοχωρίου, υπέγραψε πριν από λίγες μέρες, ο Παναγιώτης Καρβέλας, δήμαρχος Πύλου – Νέστορος και ο Χρήστος Κωτσάκης από την τεχνική εταιρεία κατασκευών «Τσερπές – Κωτσάκης – Παπαδέας Ο.Ε.».

Η πίστωση προέρχεται από το Πρόγραμμα “Φιλόδημος Ι” και ο προϋπολογισμός της μελέτης είναι 405.000 ευρώ, με προθεσμία τους 16 μήνες. Το κτήριο έχει σήμερα πολλές φθορές, λόγω του ότι δεν έχουν γίνει εργασίες για πολλά χρόνια. Η μελέτη προβλέπει την αποκατάσταση των όψεων και την πιστή επαναφορά στην αρχική μορφή του, προκειμένου να αναδειχτεί ο ιδιαίτερος χαρακτήρας του. Το σχολικό κτήριο είναι του λεγόμενου τύπου Καλλία, “Σχολείο Συγγρού”.

Ο δήμαρχος Π. Καρβέλας, σχολίασε πως το σχολείο αυτό, μπορεί να αποτελέσει πυρήνα ζωής για το χωριό και να γίνει χώρος πολιτιστικών εκδηλώσεων. Μελλοντικά μπορεί να φιλοξενήσει ένα μικρό λαογραφικό μουσείο με αντικείμενα από την καθημερινότητα των κατοίκων και να διαφυλάξει επίσης μέσα στο χρόνο το πολύτιμο αρχείο με τα έγγραφα της κοινότητας.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΛΑΣ: Προσοχή στις τηλεφωνικές απάτες

Ενημέρωση πολιτών για την αποφυγή εξαπάτησης από επιτήδειους που...

Διακοπή Ηλεκτροδότησης στην Πιάνα Αρκαδίας

Το Σάββατο 30/03/2024 λόγω εργασιών ενίσχυσης του δικτύου του...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, 28 Μαρτίου

Του Αποστόλου και Μάρτυρος Ηρωδίωνος επισκόπου Πατρών και του...

Κατώτατος μισθός: Αυξάνεται από 1η Απριλίου

Ζήτημα ημερών είναι πλέον η ανακοίνωση της αύξησης απολαβών που θα...
Μετάβαση στο περιεχόμενο