Την ίδρυση Δημοτικής Παιδικής Χορωδίας στη Μεσσήνη ανακοίνωσε ο Δήμαρχος κατά τη διάρκεια εκδήλωσης

Μια σπουδαία μουσική διάλεξη με θέμα «Spiritual, τραγούδια της σκλαβιάς και της ελευθερίας», πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 26 Νοεμβρίου στο Μουσείο Χαρακτικής «Τάκη Κατσουλίδη», στη Μεσσήνη.

Το κοινό είχε την ευκαιρία να απολαύσει τραγούδια της σκλαβιάς και της ελευθερίας. Ο διακεκριμένος τενόρος, πιανίστας και διευθυντής Χορωδιών Αλέξανδρος Τσίχλης, ο οποίος έχει κάνει και τη σχετική έρευνα για την επιλογή των συγκεκριμένων μελωδιών απήγγειλε ποιήματα και συνόδευσε με το πιάνο τα μέλη του Φωνητικού Συνόλου Καλαμάτας.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου «Οι Φίλοι του Μουσείου Τάκη Κατσουλίδη» Δημήτρης Δημητρόπουλος χαιρέτισε την εκδήλωση, λέγοντας ότι ο Σύλλογος προγραμματίζει και άλλες ποιοτικές εκδηλώσεις στον χώρο του Μουσείου, για τους φίλους της τέχνης και της μουσικής.

Ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος, στον χαιρετισμό του, εξέφρασε την ευαρέσκειά του για την δράση των «Φίλων του Μουσείου Τάκη Κατσουλίδη» που οργανώνουν τέτοιες ποιοτικές καλλιτεχνικές εκδηλώσεις για τους δημότες της Μεσσήνης και τους επισκέπτες της. Με χαρά ανακοίνωσε την έναρξη συνεργασίας του Δήμου Μεσσήνης με τον Μεσσήνιο μαέστρο κ. Τσίχλη για τη δημιουργία Δημοτικής Παιδικής Χορωδίας που θα προσφέρει μουσική παιδεία στα μικρά παιδιά. Τέλος, αναφέρθηκε στην επικείμενη αναβάθμιση του κτιρίου (ενεργειακή, λειτουργική και δομική) για την οποία έχει εξασφαλιστεί χρηματοδότηση ύψους 1.050.000 ευρώ.

spir3

spir4

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Περί Πρωτοκόλλου και Εθιμοτυπίας στο Λεβίδι στον Παναρκαδικό και στην Expo

Παρατηρώντας τις διάφορες εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στον τόπο...

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Βασίλη Κικίλια η συνεδρίαση της ΕΝΠΕ

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια, πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, την Δευτέρα 15 Απριλίου. Η προετοιμασία για την επικείμενη αντιπυρική περίοδο ήταν το βασικό ζήτημα που απασχόλησε τη συνεδρίαση, με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας να αναλύει

Ο Αποστόλης Στρέμπας πρώτος σκόρερ στην Α’ κατηγορία Αρκαδίας

Ο Αποστόλης Στρέμπας είναι ο πρώτος σκόρερ με 27...

Κώστας Τζιούμης: «Απρέπεια και απρεπείς»

Σε δήλωση του Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης αναφέρεται...
Μετάβαση στο περιεχόμενο