Η 19η Γιορτή Σύκου στον Πολύλοφο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παρουσία πλήθους κόσμου και φίλων του σύκου, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης 18 Αυγούστου 2022, στον Πολύλοφο Μεσσήνης, η 19η Γιορτή Σύκου.

Οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν πολλές νοστιμιές φτιαγμένες με σύκο, ιδίως γλυκά, τιμώντας έτσι το πατροπαράδοτο, εύγευστο φρούτο της Μεσσηνίας.

Στη Γιορτή Σύκου παρευρέθη ο Δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, ο οποίος σε χαιρετισμό του συνεχάρη τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πολυλόφου που έχει κάνει σημαντικό θεσμό τη μεγαλύτερη αγροτική γιορτή που γίνεται στη Μεσσηνία, τη Γιορτή Σύκου, καθώς επίσης ιδιαίτερη ήταν η αναφορά του στη ΣΥΚΙΚΗ η οποία πρωταγωνιστεί στην αγορά και επεξεργασία του σύκου, διατηρώντας τη δυναμική του προϊόντος.

Όπως σημείωσε ο κ. Βασιλόπουλος «η αγροτική παραγωγή είναι η βαριά βιομηχανία της περιοχής μας και το σύκο είναι το διαμάντι της», δεσμευόμενος ότι ο Δήμος Καλαμάτας θα συνεχίσει να στηρίζει τον πρωτογενή τομέα, μέσα και από το στρατηγικό σχεδιασμό στο πλαίσιο των δράσεων της ευρωπαϊκής Αποστολής των 100 Κλιματικά Ουδέτερων και Έξυπνων Πόλεων της Ε.Ε. έως το 2030, διεκδικώντας ανάλογες χρηματοδοτήσεις σε συνεργασία και με το Δήμο Μεσσήνης.

{gallery}arthra/2022/08/19-23395{/gallery} 

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πασχαλινή Εορταγορά Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού Τ.Τ.Τρίπολης

Το Τοπικό Τμήμα Τρίπολης του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού-ΣΕΟ, διοργανώνει...

Πρόσκληση τακτικής συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής στις 23/4/2024

Loading... Taking too long? Reload document | Open in new tab Download [162.00 B] The post Πρόσκληση τακτικής συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής στις 23/4/2024 appeared first on .

Συνελήφθησαν 19 άτομα σε στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στη Μεσσηνία

Στο πλαίσιο της πρόληψης και της καταστολής εγκληματικών ενεργειών,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο