×

Προειδοποίηση

JFolder: :files: Η διαδρομή δεν καταλήγει σε φάκελο. Διαδρομή: [ROOT]/images/galleries/arthra/2022/08/19-23395

×

Σημείωση

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/galleries/arthra/2022/08/19-23395

Η 19η Γιορτή Σύκου στον Πολύλοφο

Αυγούστου 19, 2022
Παρουσία πλήθους κόσμου και φίλων του σύκου, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης 18 Αυγούστου 2022, στον Πολύλοφο Μεσσήνης, η 19η Γιορτή Σύκου.

Οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν πολλές νοστιμιές φτιαγμένες με σύκο, ιδίως γλυκά, τιμώντας έτσι το πατροπαράδοτο, εύγευστο φρούτο της Μεσσηνίας.

Στη Γιορτή Σύκου παρευρέθη ο Δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, ο οποίος σε χαιρετισμό του συνεχάρη τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πολυλόφου που έχει κάνει σημαντικό θεσμό τη μεγαλύτερη αγροτική γιορτή που γίνεται στη Μεσσηνία, τη Γιορτή Σύκου, καθώς επίσης ιδιαίτερη ήταν η αναφορά του στη ΣΥΚΙΚΗ η οποία πρωταγωνιστεί στην αγορά και επεξεργασία του σύκου, διατηρώντας τη δυναμική του προϊόντος.

Όπως σημείωσε ο κ. Βασιλόπουλος «η αγροτική παραγωγή είναι η βαριά βιομηχανία της περιοχής μας και το σύκο είναι το διαμάντι της», δεσμευόμενος ότι ο Δήμος Καλαμάτας θα συνεχίσει να στηρίζει τον πρωτογενή τομέα, μέσα και από το στρατηγικό σχεδιασμό στο πλαίσιο των δράσεων της ευρωπαϊκής Αποστολής των 100 Κλιματικά Ουδέτερων και Έξυπνων Πόλεων της Ε.Ε. έως το 2030, διεκδικώντας ανάλογες χρηματοδοτήσεις σε συνεργασία και με το Δήμο Μεσσήνης.

{gallery}arthra/2022/08/19-23395{/gallery} 

Προσθήκη σχολίου

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia