Κέντρο Τέχνης Καλαμάτας: Έκθεση χαρακτικών της Αγγελικής Πολυχρόνη

Το Κέντρο Τέχνης Καλαμάτας συνεχίζοντας τα αφιερώματα σε εικαστικούς δημιουργούς, παρουσιάζει την ατομική έκθεση με εικαστικά έργα της Αγγελικής Πολυχρόνη με τίτλο: «ΜΝΗΜΕΣ».Τα έργα, χαρακτικά, μίτρες χαρακτικής και κολάζ, τείνουν προς μια απεικόνιση αναπαριστώντας ανθρωπινά πορτρέτα κυρίως ανδρών αλλά και γυναικών. Τα έργα καταδεικνύουν μια εξαιρετικά σύγχρονη εικαστική αναζήτηση, ενώ η τεχνική είναι ιδιαίτερα πρωτότυπη, αφού αντιστρέφει την τεχνική της χάραξης και προσθέτει υλικά μπαίνοντας στα όρια της γλυπτικής.

Βιογραφικό

Η Αγγελική Πολυχρόνη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974.
Αποφοίτησε από το 4ο Λύκειο Καλαμάτας.
Κατά το διάστημα 1995-1997, σπούδασε σε Δημόσιο ΙΕΚ Ηλεκτρονική Σχεδίαση Εντύπου και Γραφιστική.
Ασχολήθηκε με την Εικονογράφηση Βυζαντινών Εικόνων, μαθητεύοντας δίπλα στον ζωγράφο-αγιογράφο Δημήτριο Χατζηαποστόλου, στο καλλιτεχνικό εργαστήρι «ΖΩΓΡΑΦΕΙΟΝ ΕΙΚΟΝΩΝ».
Το διάστημα 2002-2008 σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών, στο τμήμα Ζωγραφικής, αποφοιτώντας από το Α’ Εργαστήριο με καθηγητή τον Ζαχαρία Αρβανίτη. Φοίτησε στην αντίστοιχη Ακαδημία Τεχνών της Κρακοβίας, στην Πολωνία, στο τμήμα χαρακτικής και ζωγραφικής, με το πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών κατά τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους 2006-07.

Έργα της έχουν παρουσιασθεί:

1999 Δημαρχείο Δήμου Φιλοθέης, Αθήνα

2005 Γκαλερί “Πανταζίδη”, Αθήνα

2006 “CONTAINER ” Κατασκευαστική Εταιρία ΑΚΤΩΡ, Αθήνα

2010 Απόφοιτοι ΑΣΚΤ, “ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ”, Σχολή ΑΣΚΤ, Αθήνα

2012 “Νέοι Χαράκτες 2011-12”, Ίδρυμα “Τάσσος”, Αθήνα

2013 “Ομαδική Έκθεση Χαρακτικής”, Αίθουσα “Μελίνα Μερκούρη”, Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηνών

2014 “Ομαδική Έκθεση Χαρακτικής “, Δήμος Αγίου Νικολάου, Κρήτη

Η ίδια σημειώνει για την προσωπική της εργασία:

«Στα συγκεκριμένα χαρακτικά, ασχολούμαι με πορτραίτα ανθρώπων που έχω γνωρίσει. Η απόδοσή τους δεν είναι νατουραλιστική. Αποδίδονται σημεία ανθρώπων που ‘σημάδεψαν’ , ‘στιγμάτισαν΄ ή έκαναν εντύπωση. Ταυτόχρονα, η ενασχόληση με το κολάζ, είναι μια απόπειρα καταγραφής ενός «συναισθηματικού ημερολογίου», όπου πρόσωπα που βρίσκονται καταγεγραμμένα, συνομιλούν μέσα μου με εμμονή και ταξιδεύουν στη μνήμη, συναισθηματικά ή παρορμητικά, ανάλογα με τον τρόπο που επιδρούν προσωπικά ερεθίσματα και καταστάσεις του εξωτερικού περιβάλλοντος».

Καλλιτεχνική επιμέλεια Παναγιώτης Λαμπρινίδης.

Εγκαίνια: Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016 και ώρα 20.00
Διάρκεια από 4/3 έως 19/3
Ώρες λειτουργίας : Τετάρτη –Παρασκευή 14.00 – 21.00
Σάββατο 10.30 -17.00

Κέντρο Τέχνης Καλαμάτας , Ναυαρίνου 8, παραλία Καλαμάτας ( εντός Εικαστικού Εργαστηρίου)
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2721028864

 

28hs Oktobrioy

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δημήτρης Πτωχός: «Το προσεχές χρονικό διάστημα θα είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε σε όλους τους πολίτες της Πελοποννήσου το πενταετές στρατηγικό σχέδιο»

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, παρουσία του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη με ευθύνη τα αντικείμενα Συντονισμού-Οικονομικών-Προγραμματισμού, Χρήστου Λαμπρόπουλου και του Εκτελεστικού Γραμματέα, Γιώργου Σπίνου, προχώρησε σε συνάντηση με τους δημοσιογράφους των Μέσων Ενημέρωσης της Πελοποννήσου, την Πέμπτη 28 Μαρτίου, στην Τρίπολη, στην οποία έκανε τον απολογισμό του πρώτου τριμήνου της θητείας του, απάντησε σε ερωτήσεις για όλα

Πολεμικό Μουσείο Τρίπολης: Θεματικές ξεναγήσεις με τίτλο «Κύπρος το θαύμα του Ελληνισμού»

Το Πολεμικό Μουσείο/Παράρτημα Τρίπολης, σε συνεργασία με τη φιλόλογο...

Χορηγός η Παγκρήτια Τράπεζα στην έκθεση «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO»

Η «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO», έχει κερδίσει πλέον τη θέση της...
Μετάβαση στο περιεχόμενο