Συνάντηση Γεωργαντά – Δαβάκη – Παπαγιαννίδη για αρδευτικό Τρινάσου και φράγμα Κελεφίνας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η αναβάθμιση του κλειστού αρδευτικού δικτύου Τρινάσου και η κατασκευή του φράγματος της Κελεφίνας τέθηκαν στη συνάντηση που είχε σήμερα το πρωί ο Θανάσης Δαβάκης με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργο Γεωργαντά και τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα, Δημήτρη Παπαγιαννίδη.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν και ο αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Περιβάλλοντος Νίκωνας Τζινιέρης, ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Τρινάσου, Γιώργος Μπουφίδης, ο ταμίας του ΤΟΕΒ, Γιάννης Τσιμπίδης, η πρόεδρος του Ινστιτούτου Σπάρτης, Τασία Κανελλοπούλου, ο πρόεδρος των Βρεσθένων, Γιάννης Δημαράς και ο πρόεδρος του Βασσαρά, Δημήτρης Σταυρόπουλος.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Δαβάκης δήλωσε:

Συναντηθήκαμε σήμερα το μεσημέρι με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργο Γεωργαντά και τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων Δημήτρη Παπαγιαννίδη, για να ενημερωθούμε σχετικά με την πορεία της αναβάθμισης του αρδευτικού δικτύου Τρινάσου και της κατασκευής του φράγματος της Κελεφίνας, καθώς και για να πιέσουμε για την επιτάχυνσή τους.

Στη συνάντηση αυτή με συνόδευαν, ο αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Περιβάλλοντος Νίκωνας Τζινιέρης, ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Τρινάσου, Γιώργος Μπουφίδης, ο ταμίας του ΤΟΕΒ Γιάννης Τσιμπίδης, η πρόεδρος του Ινστιτούτου Σπάρτης, Τασία Κανελλοπούλου, ο πρόεδρος των Βρεσθένων, Γιάννης Δημαράς και ο πρόεδρος του Βασσαρά, Δημήτρης Σταυρόπουλος.

Θέσαμε το ζήτημα της επιτάχυνσης του χρονοδιαγράμματος για την αναβάθμιση του αρδευτικού δικτύου Τρινάσου. Ο κ. Παπαγιαννίδης με ενημέρωσε ότι η σχετική μελέτη βαίνει προς ολοκλήρωση εντός του επόμενου διμήνου και η σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου προβλέπεται να έχει υπογραφεί μέσα στο 2024.

Ζητήσαμε επίσης να ενημερωθούμε σχετικά με τη δημοπράτηση του φράγματος της Κελεφίνας, η οποία σύμφωνα με την τελευταία μου ενημέρωση , θα έπρεπε ήδη να έχει διενεργηθεί. Ο Γενικός Γραμματέας Ενωσιακών Πόρων μας γνωστοποίησε ότι η καθυστέρηση της δημοπράτησης οφείλεται σε σφάλμα που εντοπίστηκε και αφορά στον απαιτούμενο περιμετρικό δρόμο του φράγματος και αναμένεται εντός του πρώτου τριμήνου του τρέχοντος έτους να γίνει η δημοπράτηση του έργου.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης μετά από αίτημά μου, ζήτησε από τον Γενικό Γραμματέα να επισκεφθεί τις περιοχές των προβλεπόμενων έργων (Τρινάσου και Κελεφίνας)έως τα μέσα Φεβρουαρίου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

00:02:12

Αργολίδα: Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην περιοχή των Μυκηνών

Πυρκαγιά ξεσπασε το απόγευμα της Τρίτης 18 Ιουνίου στην...

Τακτική Μεικτή Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας (17/06/24)

Θέματα της ημερήσιας διάταξης: 1. Τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής...

Εντάχθηκε στο νέο ΕΣΠΑ 2021 -2027 το έργο της Αντιπλημμυρικής θωράκισης του Δήμου (Β’ Φάση)

Ανοίγει και επίσημα πλέον ο δρόμος για την ολοκλήρωση της αντιπλημμυρικής θωράκισης του Λουτρακίου και της ευρύτερης περιοχής, ύστερα από την επίσημη Απόφαση Ένταξης της Πράξης «Κατασκευή Νέων Έργων Αντιπλημμυρικής Προστασίας Αρμοδιότητας Διεύθυνσης Δ19» (ΑΔΑ: ΡΗ07Η-ΦΔΒ), η οποία περιλαμβάνει και τα έργα Αντιπλημμυρικής Προστασίας στον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων (Β Φάση). Η

Σύσταση Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Τ.Ο.) του Δήμου Γορτυνίας

Συγκροτήθηκε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (Σ.Τ.Ο.)του Δήμου Γορτυνίας με απόφαση του Δημάρχου Γορτυνίας κου ΕυστάθιουΚούλη.Το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας έχει την ευθύνησυντονισμού του απαραίτητου δυναμικού και μέσων για την πρόληψη,ετοιμότητα και αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών εντός των ορίων του Δήμουπρος όφελος της εξυπηρέτησης των σκοπών πολιτικής προστασίας.Στο Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας συμμετέχουν

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο