Γιορτές στον Δήμο Ανατολικής Μάνης: Άναψαν τα χριστουγεννιάτικα δέντρα!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παρουσία πλήθους κόσμου φωταγωγήθηκαν την Τρίτη 13 και την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022, στην πλατεία Παρθεναγωγείου στο Γύθειο και στην Πλατεία Αθανάτων στην Αρεόπολη αντίστοιχα, τα χριστουγεννιάτικα δέντρα του Δήμου Ανατολικής Μάνης.

 

Η αρχή έγινε με τη φωταγώγηση του δέντρου στην Πλατεία Παρθεναγωγείου. Η Χορωδία των ΚΔΑΠ του Δήμου, υπό τη διεύθυνση του πιανίστα κ. Γεωργίου Δαρμή, υποδέχθηκε τον κόσμο με κλασσικές χριστουγεννιάτικες μελωδίες. Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κα Ελένη Δρακουλάκου ενημέρωσε το κοινό για τις επερχόμενες εορταστικές δράσεις, μην παραλείποντας να ευχαριστήσει όλους όσοι συνέβαλαν στον στολισμό της πόληςκαι το ιδιαίτερα καλαίσθητο αποτέλεσμα. Στη συνέχεια η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κα Γεωργία Λυροφώνη ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά «με την ελπίδα η νέα χρονιά να φέρει αγάπη, πρόοδο, ειρήνη και αισιοδοξία». Εστιάζοντας στο μήνυμα των εορτών, στάθηκε στην ανάγκη ο καθένας από μας «να γίνει εκφραστής της αλληλεγγύης, της συλλογικής προσπάθειας και της ενεργού συμμετοχής». Την εκδήλωση χαιρέτισε επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Νίκων Τζινιέρης, ο οποίος ευχήθηκε στους παρισταμένους για τις εορταστικές ημέρες.

 Η ανυπομονησία για τη φωταγώγηση ήταν μεγάλη κι έτσι ο Άγιος Βασίλης μαζί με τα παιδιά μέτρησαν αντίστροφα υπό τις μελωδίες της Φιλαρμονικής του Δήμου Ανατολικής Μάνης. Το άναμμα συνόδευσαν  χριστουγεννιάτικα τραγούδια από τη χορωδία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Γυθείου. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία για ατέλειωτο παιχνίδι στο χριστουγεννιάτικο χωριό της Πλατείας Παρθεναγωγείου. Οι πόρτες του χωριού θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι τις 8 Ιανουαρίου, με ωράριο λειτουργίας 10:30 το πρωί έως 2:30 το μεσημέρι και 5:00 το απόγευμα με 8:00 το βράδυ.

Η συνέχεια δόθηκε την επομένη ημέρα, Τετάρτη 14/12, στην ιστορική πρωτεύουσα του Δήμου, την Αρεόπολη. Τη φωταγώγηση του δέντρου στην Πλατεία Αθανάτων διαδέχθηκε χριστουγεννιάτικο party, όπου τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να παίξουν και να φωτογραφηθούν με τον Άγιο Βασίλη και τους βοηθούς του. Την παρέα συμπλήρωναν ξυλοπόδαροι. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με θεατρική αφήγηση χριστουγεννιάτικου παραμυθιού ενώ ο Αη Βασίλης μοίραζε σε μικρούς και μεγάλους καραμέλες και μπαλόνια!

Οι εκδηλώσεις υλοποιούνται στο πλαίσιο του Υποέργου 1: Διοργάνωση Πολιτιστικών Εκδηλώσεων «Manifest» της Πράξης «Διοργάνωση εκδηλώσεων Manifest» με Κωδικό ΟΠΣ 5168465, που έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Πελοπόννησος 2014-2020» και στον Άξονα Προτεραιότητας «Προστασία του περιβάλλοντος – μετάβαση σε μία οικονομία φιλική στο περιβάλλον» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Γιατί οι υπηρεσίες χρώματος κοστίζουν πια πολύ «ακριβά»;

«Γιατί οι υπηρεσίες χρώματος κοστίζουν πια πολύ ακριβά;» από...

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση οργανωμένης προληπτικής απομάκρυνσης πληθυσμού λόγω δασικής πυρκαγιάς στο Λουτράκι

Άσκηση επί χάρτου με την κωδική ονομασία «ΓΕΡΑΝΕΙΑ 2024» για την οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση πολιτών λόγω δασικής πυρκαγιάς, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 19 Απριλίου, στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου. Η άσκηση εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων ετοιμότητας για τον βέλτιστο συντονισμό και την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των εμπλεκομένων φορέων ενόψει της αντιπυρικής περιόδου. Η

ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε χθες, Πέμπτη...

Πασχαλινή Εορταγορά Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού Τ.Τ.Τρίπολης

Το Τοπικό Τμήμα Τρίπολης του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού-ΣΕΟ, διοργανώνει...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο