Οι νέες ποιμαντικές και προοπτικές της Ενορίας στο επίκεντρο του ετήσιου Ιερατικού Συνεδρίου της Ιεράς Μητροπόλεώς μας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με στόχο τη συνεχή επιμόρφωση και κατάρτιση των κληρικών της τοπικής μας Εκκλησίας, που αποτελεί μία από τις προτεραιότητες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου, πραγματοποιήθηκε, το πρωί της Δευτέρας 18 Σεπτεμβρίου 2023, το ετήσιο Γενικό Ιερατικό Συνέδριο της Ιεράς Μητροπόλεως μας, στον Ενοριακό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Σπάρτης.

DSC00962.jpg

Τους κληρικούς καλωσόρισε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Σπάρτης και εφημέριος του Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνος, Πανοσ. Αρχ. Σεραφείμ Κοσμάς, ο οποίος αναφέρθηκε στο θέμα του φετινού Συνεδρίου, που έρχεται σαν συνέχεια της τοπικής μας Εκκλησίας στην προσπάθεια που έχει ξεκινήσει η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, για ενημέρωση του κλήρου, σχετικά με το μείζον θέμα της οργάνωσης και του επανευαγγελισμού της Ενορίας.

DSC00963.jpg

Κατά την προσφώνησή του,  ο σεπτός Ποιμενάρχης μας ευχαρίστησε τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο, π. Γεώργιο Σχοινά, προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Φιλοπάππου, για την τιμητική αποδοχή της πρόσκλησής του. Παράλληλα, μίλησε με θερμά λόγια για το ήθος, την προσωπικότητα, τη θεολογική κατάρτιση και την πνευματική προσφορά του στον χώρο της Εκκλησίας. Ακολούθως, κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών, επισήμανε στους κληρικούς τη σπουδαιότητα του θέματος.

DSC00965.jpg

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Πρωτ. Γεώργιος Σχοινάς, ο οποίος αφού ευχαρίστησε θερμά τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας για την τιμητική πρόσκληση, ανέπτυξε με γλαφυρότητα το θέμα: «Η Ενορία σήμερα: Δεδομένα, νέες ποιμαντικές και προοπτικές».

DSC00971.jpg

Ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος επί της εισηγήσεως, κατά τη διάρκεια του οποίου διευκρινίστηκαν σημεία της τοποθέτησης του ομιλητή και δόθηκαν απαντήσεις σε καίριες απορίες των ιερέων, τόσο από τον π. Γεώργιο, όσο και από τον σεπτό Ποιμενάρχη μας.

DSC00974.jpg

Μετά την εποικοδομητικό διάλογο, ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, Πανοσ. Αρχ. Θεόφιλος Μαντζαβράκος, ευχαρίστησε, εκ μέρους των κληρικών, τόσο τον ομιλητή όσο και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας. Επιπροσθέτως, ενόψει των σεπτών Ονομαστηρίων του Σεβ. Ποιμενάρχη μας, εξέφρασε ευχές για υγεία και μακροημέρευση, προκειμένου να συνεχίσει απρόσκοπτα το πλούσιο πνευματικό, φιλανθρωπικό και κοινωνικό του έργο επ’ ωφελεία του χριστεπώνυμου πληρώματος της τοπικής μας Εκκλησίας.

DSC00978.jpg

Πριν την έναρξη του Συνεδρίου, τελέσθηκαν η Θεία Λειτουργία και επιμνημόσυνη δέηση για τους ιερείς της τοπικής μας Εκκλησίας που απεβίωσαν κατά τον τελευταίο χρόνο.

DSC00981.jpg

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

00:02:12

Αργολίδα: Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην περιοχή των Μυκηνών

Πυρκαγιά ξεσπασε το απόγευμα της Τρίτης 18 Ιουνίου στην...

Τακτική Μεικτή Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας (17/06/24)

Θέματα της ημερήσιας διάταξης: 1. Τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής...

Εντάχθηκε στο νέο ΕΣΠΑ 2021 -2027 το έργο της Αντιπλημμυρικής θωράκισης του Δήμου (Β’ Φάση)

Ανοίγει και επίσημα πλέον ο δρόμος για την ολοκλήρωση της αντιπλημμυρικής θωράκισης του Λουτρακίου και της ευρύτερης περιοχής, ύστερα από την επίσημη Απόφαση Ένταξης της Πράξης «Κατασκευή Νέων Έργων Αντιπλημμυρικής Προστασίας Αρμοδιότητας Διεύθυνσης Δ19» (ΑΔΑ: ΡΗ07Η-ΦΔΒ), η οποία περιλαμβάνει και τα έργα Αντιπλημμυρικής Προστασίας στον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων (Β Φάση). Η

Σύσταση Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Τ.Ο.) του Δήμου Γορτυνίας

Συγκροτήθηκε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (Σ.Τ.Ο.)του Δήμου Γορτυνίας με απόφαση του Δημάρχου Γορτυνίας κου ΕυστάθιουΚούλη.Το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας έχει την ευθύνησυντονισμού του απαραίτητου δυναμικού και μέσων για την πρόληψη,ετοιμότητα και αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών εντός των ορίων του Δήμουπρος όφελος της εξυπηρέτησης των σκοπών πολιτικής προστασίας.Στο Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας συμμετέχουν

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο