Αγώνας ορεινού τρεξίματος Vamvakou Mountain Run 2023

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ένας μοναδικός αγώνας ορεινού τρεξίματος, o Vamvakou Mountain Run, θα λάβει χώρα την Κυριακή 11 Ιουνίου 2023 στις πλαγιές του Λακωνικού Πάρνωνα με σημείο εκκίνησης και τερματισμού το χωριό της Βαμβακούς Λακωνίας.

Ελάτε να διασχίσουμε μαζί φαράγγια, δασικούς δρόμους, πεζοπορικά μονοπάτια, ξεκινώντας από τα 950μ. υψόμετρο και φτάνοντας ως τα 1.600μ. σε ένα ειδυλλιακό ορεινό τοπίο με εναλλαγές στη διαδρομή μας! Η αθλητική διοργάνωση υλοποιείται για τρίτη φορά από τη Vamvakou Revival στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Αναβίωσης του χωριού με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Το περασμένο καλοκαίρι, πάνω από 280 δρομείς, κυρίως από την Αθήνα, τη Σπάρτη, την Καλαμάτα και την Τρίπολη, έδωσαν το δικό τους δρομικό ραντεβού στο χωριό, οπότε ανανεώνουμε και φέτος το ραντεβού μας με όλους τους δρομείς. Οι αθλητές θα κινηθούν στα Μονοπάτια της Βαμβακούς και θα τερματίσουν εντός του χωριού μέσα από δύο απαιτητικές διαδρομές: α) των 28 χιλιομέτρων και β) των 7 χιλιομέτρων.

Ο Vamvakou Mountain Run δεν έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα, ωστόσο θα υπάρξει επίσημη ηλεκτρονική χρονομέτρηση, ώστε όλοι οι δρομείς να γνωρίζουν τις επιδόσεις τους. Σκοπός της διοργάνωσης είναι η ανάδειξη του φυσικού πλούτου της ευρύτερης περιοχής και η ενθάρρυνση της συμμετοχής σε δραστηριότητες και δρώμενα μέσα στη φύση, με τους επισκέπτες να έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα καταπράσινα μονοπάτια του Πάρνωνα και να ζήσουν την εμπειρία της Βαμβακούς.

Μείνετε συντονισμένοι, οι αιτήσεις συμμετοχής θα ανοίξουν το επόμενο διάστημα!

Περισσότερες πληροφορίες στο https://www.vamvakourevival.org/vmr-2023/

Ελάτε και φέτος να πάρουμε τα βουνά μαζί!

Λίγα λόγια για τη Βαμβακού και τη Vamvakou Revival

H Vamvakou Revival ιδρύθηκε το 2018 με σκοπό την πλήρη αναζωογόνηση του χωριού της Βαμβακούς Λακωνίας, από μια ομάδα νέων με καταγωγή και ισχυρούς δεσμούς με το χωριό, έχοντας την ηθική και οικονομική υποστήριξη από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Οι δύο οργανισμοί μοιράζονται τα τελευταία χρόνια το κοινό όραμα της Αναβίωσης της Βαμβακούς, με εφόδια την ιστορία, το ανθρώπινο κεφάλαιο και τον φυσικό πλούτο της περιοχής. Όραμα είναι η δημιουργία ενός χωριού «πρότυπου» βασισμένου στη βιώσιμη ανάπτυξη του τόπου, με πρωτεύοντα στόχο την επιστροφή μόνιμων κατοίκων. Βασικό όχημα αποτελούν η δημιουργία ευκαιριών απασχόλησης και η εξασφάλιση σύγχρονων συνθηκών διαβίωσης, ώστε σε μερικά χρόνια η Βαμβακού να σφύζει και πάλι από ζωή με οικογένειες, παιδιά – και το πρώτο κουδούνι του σχολείου να χτυπήσει ξανά. Οι βασικοί πυλώνες της πρωτοβουλίας είναι ο τουρισμός, ο πολιτισμός, η καινοτομία, η αγροδιατροφή και η επιχειρηματικότητα. Πρόθεση είναι η Βαμβακού να χαράξει τον δρόμο της αναβίωσης, φιλοδοξώντας να λειτουργήσει ως μοντέλο, ώστε να ακολουθήσουν πολλά ακόμη χωριά στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Α΄ Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Ελλάδος

Ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 14 Απριλίου 2024, με αθρόα συμμετοχή...

Διάκριση για το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης

Τα παιδιά του 1ου Τμήματος με την δασκάλα τους...

Ανοιχτή Ηλεκτρονική Διαβούλευση για την ανάπλαση της Πλατείας Κολοκοτρώνη

16 ΑΠΡΙΛΙΟΥ -24 ΑΠΡΙΛΙΟΥΗ ανάπλαση της πλατείας Κολοκοτρώνη, αφορά τον ανασχεδιασμό και την αναδιαμόρφωση του κεντρικού εσωτερικού κεντρικού κυκλοφοριακού κόμβου της, καθώς και σε επεμβάσεις (νέες δαπεδοστρώσεις και φύτευση δενδροστοιχιών) στις τέσσερις πλευρές που βρίσκονται Νότια, Δυτικά, Βόρεια και Ανατολικά της κυρίως πλατείας. Σκοπός του έργου είναι η δημιουργία ενός Κοινόχρηστου χώρου περισσότερο λειτουργικού, ασφαλούς

Τελετή υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας

H εκδήλωση για την τελετή υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 και ώρα 1.00 μ.μ. στην πλατεία Άρεως.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο