O Νίκος Πορτοκάλογλου ανοίγει τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στη Βαμβακού

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με «Ένα φως αναμμένο» και πολλές δραστηριότητες αποκαλύπτονται φέτος τα Χριστούγεννα και η μαγεία των γιορτών στη Βαμβακού Λακωνίας.

Ένα λαμπερό απόγευμα ετοιμάζεται στο χωριό με λαμπιόνια, χρυσόσκονη, μουσική, παραμύθια, κατασκευές, ξυλοπόδαρους και φαντασμαγορικά shows. Η Vamvakou Revival έχει στήσει μια μεγάλη γιορτή στην πλατεία του χωριού στις 3 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Αναβίωσης της Βαμβακούς, με την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Το χριστουγεννιάτικο ταξίδι ξεκινά στις 15.00 με «Σκρουτζ… Μία Χριστουγεννιάτικη Ιστορία» του Κάρολου Ντίκενς δίπλα στο τζάκι του Παραδοσιακού Ξενώνα Βαμβακούς με ζεστή σοκολάτα και λαχταριστά μπισκότα, σε αφήγηση της Φλώρας Καλομοίρη. Στη συνέχεια, στην κεντρική πλατεία, δημιουργούμε με τη Στέλλα Λέγγα το δικό μας πρωτότυπο Χριστουγεννιάτικο Σημειωματάριο, μέσα στο οποίο θα γράψουμε τις ευχές μας προς τον Άγιο Βασίλη.

Από τις 16.00 και μετά, στους δρόμους του χωριού θα συναντήσετε ξυλοπόδαρους και πολλές φούσκες. Δύο φαντασμαγορικά shows με φωτιές από τους Cirk de Votanik και με σαπουνόφουσκες από τους La Petite Marguerite σας περιμένουν στη Βαμβακού.

Λίγο πριν ζωντανέψει ο χριστουγεννιάτικος διάκοσμος της Βαμβακούς, στις 17.30, η χορωδία του Μουσικού Σχολείου Σπάρτης, με τις οδηγίες του Κώστα Γιαξόγλου, θα ψάλει τα κάλαντα και θα πει χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Ελάτε να τραγουδήσουμε μαζί και να μετρήσουμε αντίστροφα για το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου που θα κοσμήσει και φέτος την πλατεία της Βαμβακούς, αλλά και να ζωντανέψουμε τον χριστουγεννιάτικο διάκοσμο του χωριού. Το εορταστικό απόγευμα θα ολοκληρωθεί με μία μεγάλη συναυλία με τον Νίκο Πορτοκάλογλου στα 900 μ. υψόμετρο.

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου, ένας από τους κορυφαίους μουσικούς και τραγουδοποιούς της χώρας μας, θα βρεθεί μαζί μας στην πλατεία της Βαμβακούς για μια μουσική παράσταση με τίτλο «Ένα φως αναμμένο» που θα ξεκινήσει στις 18.00, στηριγμένη σε τραγούδια από την προσωπική του δισκογραφία, αλλά και συνδυάζοντας ελληνικά και ξένα εμβληματικά τραγούδια με τον μοναδικό και ιδιαίτερο τρόπο που το κάνει και στην εκπομπή «Μουσικό Κουτί». Μαζί του θα βρεθεί η Βίκυ Καρατζόγλου, μια σπουδαία, γνήσια λαϊκή φωνή, αλλά και ο Βύρων Τσουράπης, νέος τραγουδιστής και μέλος της μπάντας του «Μουσικού Κουτιού». Την παρέα συμπληρώνει η πολύχρωμη και δυναμική μπάντα οι «Ευγενείς Αλήτες».

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, 19 Απριλίου

Σήμερα  Παρασκευή 19 Απριλίου 2024   είναι της  Άγιος Θεόδωρος...

Βαρύ πένθος στο Άστρος: «Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 25 ετών ο Παναγιώτης Κολοβός

Δύσκολες ώρες για την τοπική κοινωνία του Άστρους Κυνουρίας...

Δώρο Πάσχα: Έως και τη Μεγάλη Τετάρτη η καταβολή

Έως την Μεγάλη Τετάρτη, 1η Μαΐου 2024, θα πρέπει...

Συνελήφθησαν 43 άτομα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σε ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο