Αναβάθμιση των υπηρεσιών καθαριότητας στον Δήμο Ευρώτα, με δύο υπερσύγχρονα απορριμματοφόρα

Σε αναβάθμιση των υπηρεσιών καθαριότητας προχωρά ο Δήμος Ευρώτα, εμπλουτίζοντας τον στόλο των οχημάτων με δύο νέα υπερσύγχρονα απορριμματοφόρα.

Χθες ο Δήμαρχος Ευρώτα, κ. Δήμος Βέρδος και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, κ. Δημήτρης Φιφλής, παρέλαβαν τα δύο νέα απορριμματοφόρα οχήματα τελευταίας τεχνολογίας, συνολικού προϋπολογισμού 314.000 ευρώ, μέσω του Προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ».

Πρόκειται για ένα όχημα χωρητικότητας οκτώ κυβικών και ένα όχημα δώδεκα κυβικών, με ειδική δεξαμενή για το πλύσιμο των κάδων. Τα δύο νέα απορριμματοφόρα διαθέτουν ειδικές πρέσες συμπίεσης, προκειμένου να δέχονται μεγαλύτερο όγκο απορριμμάτων, ενώ έχουν και κάμερες οπισθοπορείας για την ασφάλεια των εργαζομένων-συνοδών.

«Με τα νέα μηχανήματα μας δίνεται η δυνατότητα να καθαρίζουμε παράλληλα τους κάδους, ελαχιστοποιώντας τις δυσάρεστες οσμές», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αντιδήμαρχος, κ. Δημήτρης Φιφλής, προσθέτοντας ότι θα γίνεται καλύτερη διαχείριση στην αποκομιδή των απορριμμάτων.

Στη σημασία που έχει η αναβάθμιση των υπηρεσιών καθαριότητας για όλους τους δημότες, αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Ευρώτα, κ. Δήμος Βέρδος, προαναγγέλλοντας την αύξηση του στόλου των μηχανημάτων του Δήμου:

«Ο Δήμος Ευρώτα έχει αυξήσει την τελευταία διετία τον στόλο των μηχανημάτων και οχημάτων που διαθέτει για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών. Συνεχίζουμε να διεκδικούμε δυναμικά και να πετυχαίνουμε χρηματοδοτήσεις επ’ ωφελεία των συνδημοτών μας. Ενδεικτικά αναφέρω ότι έως το τέλος Μαρτίου αναμένεται να έχουμε παραλάβει δύο μηχανήματα-τσάπες τύπου JSB, καθώς και ένα μικρό πολυμηχάνημα bobcat. Αναφέρομαι ιδιαίτερα στο bobcat, επειδή εξαιτίας τους μεγέθους του, αλλά και του ότι διαθέτει λεπίδι, αλατιέρα και λειτουργεί και ως ανυψωτικό, είναι ιδανικό για μικρούς δρόμους, όπως για παράδειγμα στην Κοινότητα της Κρεμαστής, όπου τους χειμερινούς μήνες αντιμετωπίζει προβλήματα από τη χιονόπτωση».

Ερωτηθείς για την επάρκεια σε αριθμό των εργαζομένων στην καθαριότητα, ο κ. Βέρδος τόνισε ότι «όλοι οι Δήμοι είναι υποστελεχωμένοι και ειδικά οι περιφερειακοί Δήμοι. Εμείς, ωστόσο, εκμεταλλευόμενοι παρατάσεις συμβάσεων, έχουμε ενισχύσει την υπηρεσία Καθαριότητας με επιπλέον 20 άτομα. Πρόκειται για δημότες Ευρώτα που εργάζονται με ζήλο για να κρατούμε τον Δήμο μας καθαρό, αναβαθμίζοντας έτσι το επίπεδο διαβίωσης των συνδημοτών μας».

 

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δημήτρης Πτωχός: «Το προσεχές χρονικό διάστημα θα είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε σε όλους τους πολίτες της Πελοποννήσου το πενταετές στρατηγικό σχέδιο»

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, παρουσία του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη με ευθύνη τα αντικείμενα Συντονισμού-Οικονομικών-Προγραμματισμού, Χρήστου Λαμπρόπουλου και του Εκτελεστικού Γραμματέα, Γιώργου Σπίνου, προχώρησε σε συνάντηση με τους δημοσιογράφους των Μέσων Ενημέρωσης της Πελοποννήσου, την Πέμπτη 28 Μαρτίου, στην Τρίπολη, στην οποία έκανε τον απολογισμό του πρώτου τριμήνου της θητείας του, απάντησε σε ερωτήσεις για όλα

Πολεμικό Μουσείο Τρίπολης: Θεματικές ξεναγήσεις με τίτλο «Κύπρος το θαύμα του Ελληνισμού»

Το Πολεμικό Μουσείο/Παράρτημα Τρίπολης, σε συνεργασία με τη φιλόλογο...

Χορηγός η Παγκρήτια Τράπεζα στην έκθεση «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO»

Η «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO», έχει κερδίσει πλέον τη θέση της...
Μετάβαση στο περιεχόμενο