Εγκαινιάστηκε το ΚΕΠ Υγείας δήμου Κορινθίων – Από σήμερα στην υπηρεσία των πολιτών της Κορίνθου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παρουσία πολιτών, αρχών, εκπροσώπων φορέων υγείας ,στελεχών κοινωνικής πρόνοιας , εγκαινιάστηκε το απόγευμα της Τρίτης η νέα δομή υγείας του δήμου Κορινθίων, το ΚΕΠ Υγείας.

Ο Δήμος Κορινθίων ως μέλος του Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, σχεδίασε, στελέχωσε και υλοποίησε την νέα δομή με στόχο την φροντίδα, την ανακούφιση και την υποστήριξη των δημοτών. «Είμαστε εδώ για να φροντίσουμε τους δημότες που έχουν ανάγκη με μια ακόμα δομή. Η πανδημία γνωρίζουμε όλοι, έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα, ένα από αυτά είναι πως επιδεινώνει ο ιός ασθένειες που μέχρι πρότινος δεν ήταν επικίνδυνες για τη ζωή των πολιτών. Οι πολίτες ως εκ τούτου, έχουν ανάγκη απο περισσότερη ενημέρωση και υποστήριξη. Σαν δήμος ανταποκρινόμαστε σε αυτήν την ανάγκη δημιουργώντας το ΚΕΠ Υγείας στο κέντρο της πόλης. Το ΚΕΠ συνεργάζεται με ειδικούς γιατρούς και διαγνωστικά κέντρα τηρώντας τα πρωτόκολλα εχεμύθειας και βοηθώντας του πολίτες να προλάβουν προβλήματα υγείας, το μήνυμα μας παραμένει πως η πρόληψη σώσει ζωές. Συγχαίρω για την εξαιρετική δουλειά τον Αντιδήμαρχο Σπύρο Ζαχαριά και όλα τα στελέχη της κοινωνικής υπηρεσίας του δήμου γι αυτήν την νέα δομή που τόσο έχει ανάγκη η κοινωνία μας. Στόχος μας ήταν και παραμένει να είμαστε χρήσιμοι για τους συμπολίτες μας» ανέφερε ο δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος στο καλωσόρισμά του.

Το ΚΕΠ του δήμου Κορινθίων στεγάζεται στο ισόγειο του τμήματος Κοινωνικών Υπηρεσιών στην Πυλαρινού 67 και βασικός του στόχος είναι η ενημέρωση όλων των πολιτών και η διοργάνωση προληπτικών εξετάσεων για 11 κύρια νοσήματα, προτεινόμενα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, για τα οποία έχει αποδειχθεί με μελέτες πως η έγκαιρη προληπτική παρέμβαση και ανίχνευση τυχόν συμπτωμάτων κρίνεται αποτελεσματική και μπορεί να σώσει ζωές. Πανελλαδικά λειτουργούν 150 δομές «ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ» με περισσότερες από 1,400,000 πράξεις ωφέλειάς για τους πολίτες, και 300,000 εξετάσεις Προσυμπτωματικού ελέγχου.

«Προτεραιότητα μας είναι οι δημότες. Να εξυπηρετούμε και να καλυτερεύουμε την καθημερινότητα τους κι αυτήν την φιλοσοφία της δημοτικής μας αρχής έρχεται να υπηρετήσει η δημιουργία του ΚΕΠ Υγείας. Σας ευχαριστούμε όλους που είστε σήμερα εδώ, είναι τιμή μας» σημείωσε στην ομιλία του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Σπύρος Ζαχαριάς.

Η συντονίστρια του δικτύου κ.Αμαλία Σούκουλη σε αδρές γραμμές περιέγραψε τις υπηρεσίες του ΚΕΠ Υγείας , σημείωσε την αξία της πρόληψης και κάλεσε τους πολίτες να επωφεληθούν είτε επισκεπτόμενοι το χώρο του ΚΕΠ είτε διαδικτυακά την ιστοσελίδα που έχει δημιουργηθεί και δίνει την δυνατότητα στον κάθε πολίτη να δημιουργήσει το δικό του προφίλ υγείας υπακούοντας σε όλους τους κανόνες προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Ο Πρόεδρος του Δικτύου Υγιών Πόλεων κ.Γιώργος Πατούλης, χαιρέτισε την νέα δομή της Κορίνθου σημειώνοντας τον ρόλο των ΚΕΠ στην πρόληψη και την προαγωγή υγείας. «Σήμερα το δίκτυο των ΚΕΠ Υγείας, αποτελείται από 150 δήμους μέλη του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, ενώ βούλησή μας είναι όχι μόνο οι Δήμοι του ΕΔΔΥΠΠΥ αλλά όλοι οι Δήμοι της χώρας να αποκτήσουν το δικό τους ΚΕΠ Υγείας. Ο θεσμός των ΚΕΠ Υγείας αποτελεί σημαντικό εργαλείο βοήθειας για όσους συνανθρώπους μας έχουν ανάγκη, δίνοντας τους τη δυνατότητα να υποβάλλονται σε εξετάσεις πρόληψης από ασθένειες πριν εκδηλώσουν την νόσο. Με αυτό τον τρόπο προλαμβάνονται νοσήματα για τα οποία έχει αποδειχθεί με μελέτες πως η έγκαιρη προληπτική παρέμβαση και ανίχνευση κρίνεται αποτελεσματική και μπορεί να σώσει ζωές» ανέφερε στον χαιρετισμό που αναγνώσθηκε στην διάρκεια της εκδήλωσης αφού δεν κατέστη δυνατό να παραστεί όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί, εκπροσωπήθηκε ωστόσο από στελέχη της κεντρικής δομής , τις κυρίες Αραμπατζή Μαρία, ,Μαριάνθη Χατζηκωνσταντίνου, Φωτεινή Χατζηκωνσταντίνου και Γιώτη Μαρία.

Συγχαρητήρια για την έναρξη λειτουργίας της νέας δομή έδωσε σε τηλεφωνική επικοινωνία προ των εγκαινίων στον Δήμαρχο Κορινθίων ο υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας κ.Χρίστος Δήμας. Χαιρετισμό απέστειλε και ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος Νίκος Ταγαράς «Δυστυχώς, δεν κατάφερα να βρίσκομαι κοντά σας σήμερα, καθ’ ότι έχω την τιμή της εκπροσώπησης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σε έτερη εκδήλωση που λαμβάνει χώρα την ίδια ώρα. Θέλω, όμως, να συγχαρώ τον Δήμαρχο Βασίλη Νανόπουλο και τον Δήμο Κορινθίων για την ένταξή του στο δίκτυο αυτό υγείας που αριθμεί πάνω από 150 Δήμους της Ελλάδας. Με την δημιουργία ΚΕΠ Υγείας στο κέντρο της πόλης της Κορίνθου, θα μπορεί ο Δήμος Κορινθίων να προσφέρει στους δημότες του τη δυνατότητα να προλάβουν νοσήματα προτού να χρειαστεί η ιατρική αντιμετώπισή τους σε επίπεδο θεραπείας. Αυτή είναι άλλωστε και η μεγάλη αξία της πρόληψης και είμαι αισιόδοξος ότι ως δημοτική δομή θα συμβάλλει, ώστε όλοι μαζί να προλάβουμε ασθένειες και να διασφαλίσουμε μια καλύτερη δημόσια υγεία για τους συμπολίτες μας» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Την αμέριστη στήριξη και βοήθεια στη νέα δομή εξέφρασε για τον Ιατρικό Σύλλογο Κορινθίας ο Γραμματέας κ.Θεόδωρος Σεργεντάνης, άλλωστε όπως ανέφερε ο δήμαρχος η συνεργασία είναι ήδη, από την έναρξη της πανδημίας, συνεχής και αγαστή.

Την Περιφέρεια εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας κ.Αναστάσιος Γκιολής τονίζοντας ως γιατρός πως «η πανδημία δημιούργησε πολλά θέματα για όλους μας, τις συνέπειες της τις βιώνουμε όλοι στην καθημερινότητα και στα σπίτια μας, η νέα δομή είμαι σίγουρος θα συμβάλει στην ενημέρωση και στην υποστήριξη των πολιτών, θερμά συγχαρητήρια σε όλους.

Τις ευχές του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Κορίνθου μετέφερε ο πατήρ Παναγιώτης Μαυραγάνης πραγματοποιώντας και τον αγιασμό της νέας δομής. Στην τελετή εγκαινίων παρέστησαν, μεταξύ άλλων, και τους ευχαριστούμε θερμά, η ειδική σύμβουλος του Πρωθυπουργού Μαριλένα Σούκουλη, ο εκπρόσωπος του Αστυνομικού διευθυντή Κορινθίας, διοικητής ΑΤ Κορίνθου Γιώργος Λιμνιάτης, οι Πρόεδροι του ΚΕΠΑΠ και του Κέντρου Κοινωνικής Πολιτικής κ.κ Κουτσογκίλας και Ταγαράς, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ Ραντίτσα, Πούρος, Παπαιωάννου, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Παναγιώτης Λουζιώτης, ο γιατρός κ.Χρήστος Σεργεντάνης , οι σύμβουλοι του Δημάρχου κ.κ Σακελλαράκης και Καραμαλίκη, ο Γενικός Γραμματέας του δήμου Κορινθίων Νεκτάριος Σπηλιόπουλος, η προϊσταμένη Κοινωνικών Υπηρεσιών του δήμου Κορινθίων Αναστασία Σπυροπούλου, η γενική διευθύντρια του δήμου Χρυσούλα Ξύδη, στελέχη της κοινωνικής υπηρεσίας του δήμου Κορινθίων και δομών υγείας της Κορινθίας.

Το ΚΕΠ Υγείας λειτουργεί καθημερινά στο κτίριο της οδού Πυλαρινού 67 στο ισόγειο. Οι πολίτες μπορούν να ενημερωθούν και ηλεκτρονικά δημιουργώντας παράλληλα το δικό τους προφίλ υγείας στο site Του ΚΕΠ Υγείας δήμου Κορινθίων, εδώ: https://www.korinthos.gr/%ce%ba%ce%b5%cf%80-%cf%85%ce%b3%ce%b5%ce%b9%ce%b1%cf%82-2/.

316570581 703284271357067 1693993058267499442 n 1536x1152

 2

316868035 678932326963524 2348879689516610824 n 1536x1152

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού για την κακοκαιρία που...

Διεθνής Ημέρα Μνημείων και Τοποθεσιών η 18η Απριλίου – Ελεύθερη είσοδος

Κάθε χρόνο στις 18 Απριλίου γιορτάζουμε τη Διεθνή Ημέρα...

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε μεγάλο τμήμα του Ναυπλίου λόγω έργων

Λόγω ασφαλτοστρώσεων θα υπάρξει σήμερα 18/4/2024 ως τις 5...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο