Μεγάλη φωτιά στην Ηλεία – Μήνυμα από το 112 για εκκένωση οικισμών

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πυρκαγιά ξέσπασε νωρίτερα στην Ηλεία ενώ εστάλη και μήνυμα για εκκένωση οικισμών από το 112. Τα μέτωπα της φωτιάς είναι τέσσερα, με τα δύο εξ αυτών να είναι στα Παλαιοβαρβάσαινα, το ένα στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας και το άλλο στον Πύργο.

Σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά στην περιοχή Παλαιοβαρβάσαινα του δήμου Πύργου, στην Ηλεία, η οποία παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις, αφού ζητήθηκε εκκένωση από τέσσερις οικισμούς.

Συγκεκριμένα, οι πολίτες που βρίσκονται στις περιοχές Παλαιοβαρβάσαινα, Καρούτες, Στρέφι, Σμίλα καλούνται να κατευθυνθούν προς την Αρχαία Ολυμπία.

Στο σημείο επιχειρούν 38 πυροσβέστες και ένα πεζοπόρο τμήμα με 14 οχήματα και δύο αεροσκάφη.

Σύμφωνα με το ilialive.gr oι φωτιές μπήκαν η πρώτη στη νότια πλευρά της Βαρβάσαινας και η δεύτερη στη διασταύρωση Παλαιοβαρβάσαινας

Κλειστός ο δρόμος που οδηγεί από τη ΕΟ Πύργου – Ολυμπίας προς Καρούτες.

Πολίτης που λιποθύμησε μεταφέρεται στο νοσοκομείο Πύργου με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Φωτιά και στην Αρχαία Ολυμπία

Στη φωτιά στην Αρχαία Ολυμπία στην περιοχή Φαναράς πολύ κοντά στο άλλο μέτωπο σύμφωνα με την Πυροσβεστική επιχειρούν 24 πυροσβέστες με πέντε οχήματα, δύο πεζοπόρα και ένα ελικόπτερο.

Όσον αφορά στο τελευταίο μέτωπο που ξέσπασε στην Αρχαία Ολυμπία, σύμφωνα με το ilialive.gr αυτό είναι κοντά σε ξενοδοχείο. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική και τα τρία μέτωπα καίνε κοντά σε κατοικημένες περιοχές.

Επίσης ενεργοποιήθηκε το σύστημα πυρόσβεσης πέριξ του αρχαιολογικού χώρου και του Κρόνιου λόφου, υπό το φόβο επέκτασης πυρκαγιάς προς τα εκεί.

φωτο αρχειου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

00:02:12

Αργολίδα: Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην περιοχή των Μυκηνών

Πυρκαγιά ξεσπασε το απόγευμα της Τρίτης 18 Ιουνίου στην...

Τακτική Μεικτή Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας (17/06/24)

Θέματα της ημερήσιας διάταξης: 1. Τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής...

Εντάχθηκε στο νέο ΕΣΠΑ 2021 -2027 το έργο της Αντιπλημμυρικής θωράκισης του Δήμου (Β’ Φάση)

Ανοίγει και επίσημα πλέον ο δρόμος για την ολοκλήρωση της αντιπλημμυρικής θωράκισης του Λουτρακίου και της ευρύτερης περιοχής, ύστερα από την επίσημη Απόφαση Ένταξης της Πράξης «Κατασκευή Νέων Έργων Αντιπλημμυρικής Προστασίας Αρμοδιότητας Διεύθυνσης Δ19» (ΑΔΑ: ΡΗ07Η-ΦΔΒ), η οποία περιλαμβάνει και τα έργα Αντιπλημμυρικής Προστασίας στον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων (Β Φάση). Η

Σύσταση Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Τ.Ο.) του Δήμου Γορτυνίας

Συγκροτήθηκε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (Σ.Τ.Ο.)του Δήμου Γορτυνίας με απόφαση του Δημάρχου Γορτυνίας κου ΕυστάθιουΚούλη.Το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας έχει την ευθύνησυντονισμού του απαραίτητου δυναμικού και μέσων για την πρόληψη,ετοιμότητα και αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών εντός των ορίων του Δήμουπρος όφελος της εξυπηρέτησης των σκοπών πολιτικής προστασίας.Στο Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας συμμετέχουν

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο