Μαγικός προορισμός η Λίμνη Δόξα στην ορεινή Κορινθία (vid)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η λίμνη Δόξα είναι μία τεχνητή λίμνη σε υψόμετρο 900 μέτρων, η οποία βρίσκεται στην Αρχαία Φενεό Κορινθίας. Η κατασκευή της ολοκληρώθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1990, και στηρίχτηκε στον χείμαρρο Δόξα που ρέει σε εκείνη την περιοχή.

[iframe width=”553″ height=”316″ src=”https://www.youtube.com/embed/BHc7wRNdSMM” title=”Λίμνη Δόξα (Φενεός) Ορεινή Κορινθία. LAKE DOXA, CORINTH GREECE.” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share” allowfullscreen ]

Κατά το παρελθόν η λίμνη έχει πλημμυρίσει αρκετές φορές καλύπτοντας όλο τον ευρύτερο κάμπο της Φενεού και καταστρέφοντας τις καλλιέργειες των τότε κατοίκων της περιοχής. Στο κέντρο της λίμνης υπάρχει το εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου.

Το εκκλησάκι πανηγυρίζει στις 27 Αυγούστου, μέρα ονομαστικής εορτής του Αγίου, καθώς και τη μέρα εορτασμού των Φώτων, όπου γίνεται καθαγιασμός των υδάτων της λίμνης.

Παλαιότερα υπήρχε εκεί η Μονή Αγίου Γεωργίου αλλά λόγω των πλημμυρών μεταφέρθηκε σε μικρή απόσταση από την αρχική της θέση, σε διπλανό ύψωμα. Πολύ κοντά στην λίμνη βρίσκεται το χωριό Γκούρα.

Με το που φτάσετε στη Λίμνη Δόξας θα συναντήσετε ψαράδες από τη μία πλευρά και από τη μεριά προς το εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου μικροπωλητές με παραδοσιακά προϊόντα χαμογελαστούς, να σας καλωσορίζουν και να θέλουν να σας προσφέρουν τα προϊόντα τους.

Λίγο πιο πέρα είναι απαραίτητη μια στάση για να κάνετε βόλτα με τα άλογα μέσα από το δάσος και δίπλα από τη Λίμνη.

Στη συνέχεια να επισκεφτείτε το Μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου που βρίσκεται πολύ κοντά στη Λίμνη.

Μετά αφού θα έχετε πεινάσει και είναι ώρα για το γυρισμό σας περάστε από της παραδοσιακές ταβέρνες που βρίσκονται στη γύρω περιοχή για να φάτε πολύ καλό φαγητό και όλα από τα χεράκια τους. Καλά να περάσετε!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ζερεφός: Έρχονται συνθήκες ερήμου σε Κορινθία, Αργολίδα, Αρκαδία και Λακωνία

Στη Μεγάλη Εικόνα μίλησε ο Καθηγητής Φυσικής της Ατμόσφαιρας,...

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για Επιτροπή Ελέγχου. Διαβάστε εδώ. 

Πρωτόγνωρο επεισόδιο μεταφοράς Αφρικανικής σκόνης στο Ναύπλιο

Ένα από τα σοβαρότερα επεισόδια μεταφοράς Αφρικανικής σκόνης που...
00:00:00

Δείτε Ζωντανά | Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Γορτυνίας 23/4 (vid)

Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Γορτυνίας στην...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο