Βαρύτατες ποινικές διώξεις κατά γνωστού εφοπλιστή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ποινικές διώξεις άσκησε η Εισαγγελία της Αθήνας κατά γνωστού επιχειρηματία-εφοπλιστή και στενού του συνεργάτη για διεύθυνση και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Bαρύτατες ποινικές διώξεις άσκησε η Εισαγγελία της Αθήνας κατά γνωστού επιχειρηματία-εφοπλιστή και στενού του συνεργάτη για διεύθυνση και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης που φέρεται να διέπραξε σωρεία ποινικών αδικημάτων, οργανώνοντας εκβιασμούς, ακόμα και απόπειρες ανθρωποκτονιών, προκειμένου να διευθετήσει οικονομικές εκκρεμότητες και άλλα θέματα.

Και στους δύο οι εισαγγελικές αρχές απαγόρευσαν την έξοδο από τη χώρα προληπτικά, ενώ τη σκυτάλη των ερευνών ανέλαβε ανακριτής.

Σύμφωνα με το πόρισμα της εισαγγελέως Ελένης Τουλουπάκη που υπήρξε επικεφαλής της έρευνας (διενεργήθηκε από τέσσερις συνολικά εισαγγελείς) ο εν λόγω εφοπλιστής ο οποίος και προσφάτως είχε δικαστικές εμπλοκές (κρατήθηκε και προσωρινά) για θέματα που αφορούσαν δάνεια που χορηγήθηκαν από τράπεζα της οποίας υπήρξε μεγαλομέτοχος και η οποία δεν ανακεφαλαιοποιήθηκε, οργάνωσε με πρώην αστυνομικούς και μπράβους ολόκληρο «σύστημα» εκβιασμών, απειλών, με ξυλοδαρμούς μέχρι και απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Στο εισαγγελικό πόρισμα που αριθμεί 30 σελίδες περίπου περιγράφονται οι σκληρές μέθοδοι που εφάρμοζε η εν λόγω «συμμορία» για να τακτοποιηθούν διά της βίας και με σκληρές συμπεριφορές οικονομικά θέματα η να τεθούν σε άλλη βάση αντιπαραθέσεις και αντιπαλότητες για οικονομικά θέματα.

Μεταξύ των θυμάτων, ορισμένα από τα οποία κατήγγειλαν τα βίαια περιστατικά σε βάρος τους, υπήρξε και δικηγόρος ο οποίος εδάρη ανηλεώς, ενώ στη λίστα των ατόμων που δέχθηκαν εκβιασμούς, εκρήξεις, απειλές, επικίνδυνες σωματικές βλάβες και άλλα μετέχουν και γνωστά ονόματα του επιχειρηματικού κόσμου.

Η άσκηση της ποινικής δίωξης είναι ενδεικτική της σοβαρότητας που αποδίδουν οι εισαγγελικές αρχές στην υπόθεση που διερευνήθηκε σχολαστικά από την Εισαγγελία.

Πέραν της εγκληματικής οργάνωσης (διεύθυνση και σύσταση) που βαρύνουν τον γνωστό εφοπλιστή άλλοτε στενό του συνεργάτη (και αυτός είχε δικαστικές εμπλοκές και είχε προσωρινά κρατηθεί) αλλά και τους μετέχοντες στη «συμμορία» μπράβους και πρώην αστυνομικούς, οι ποινικές διώξεις που ασκήθηκαν είναι:

Για εκβίαση με όλες τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου,
Για απόπειρα ανθρωποκτονίας επίσης με επιβαρυντικές περιστάσεις,
Για ληστεία που διαπράχθηκε από κοινού και κατ΄ εξακολούθηση,
Για επικίνδυνη σωματική βλάβη με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου
Για σκοπούμενη σωματική βλάβη και απόπειρα σκοπούμενης σωματικής βλάβης,
Για παράνομη οπλοφορία και παράνομη οπλοχρησία,
Για έκρηξη με επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου.

Επίσης για άλλα αδικήματα όπως υπόθαλψη εγκληματία, παραβίαση τηλεφωνικού απορρήτου, αθέμιτη παρακολούθηση, παραβίαση προσωπικών δεδομένων, μεμονωμένες εκβιάσεις και επικίνδυνες σωματικές βλάβες και άλλα.

Ειδικότερα επί λέξει στο εισαγγελικό πόρισμα αναφέρεται μεταξύ άλλων:

«Η συμπεριφορά τους εντάσσεται στο σχέδιο δράσης της εγκληματικής οργάνωσης, της οποίας ηγετικό ρόλο είχαν οι Β.Ρ. και Π. και η οποία δρούσε συστηματικά με υποδομή και με συστήματα παρακολούθησης όσο και με ανθρώπινο δυναμικό με σκοπό βλάβης των παρακολουθούμενων προσώπων, αφού γινόταν χρήση αυτών σε εκβιασμούς και σε σχεδιασμό επικίνδυνων επιθέσεων στους παθόντες».

Οι μετέχοντες στην «ομάδα κρούσης» που διέπραττε τα πάσης φύσεως εγκλήματα κατά εισαγγελικό πόρισμα, είχε συγκροτηθεί από πρώην αστυνομικούς και αλλοδαπούς μπράβους, κυρίως αλβανικής καταγωγής.

Οι «επικεφαλής» της εγκληματικής οργάνωσης, ο γνωστός εφοπλιστής και ο στενός του συνεργάτης είχαν – κατά το εισαγγελικό πόρισμα- εφοδιαστεί και με δικό τους βαλιτσάκι που έκαναν παρακολουθήσεις των θυμάτων τους αλλά και συνεργατών τους για να ελέγχουν την υλοποίηση των σχεδίων τους ενώ στο πόρισμα σημειώνονται και περιπτώσεις ανατριχιαστικών μεθόδων που εφάρμοζε η «συμμορία».

Οι εισαγγελείς που μετείχαν στην ομάδα υπό την κυρία Τουλουπάκη που διενήργησε την έρευνα είναι οι Χρ. Ντζούρας, Γ. Καλούδης και Ροζαλία Λάλη.

Πηγή: kathimerini.gr

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκίνησε το μαγικό της ταξίδι για το Παρίσι

To μαγικό της ταξίδι για το Παρίσι ξεκίνησε η...

Επιτρεπόμενο Ωράριο Λειτουργίας Καταστημάτων

  Τα εμπορικά καταστήματα και τα καταστήματα παροχής υπηρεσιών σε καταναλωτές, επιτρέπεται να λειτουργούν, τηρούμενης της εργατικής νομοθεσίας: 1ον.  ΩΡΑΡΙΟ:  Από τις 6:00  έως  τις  21:00,         ΗΜΕΡΕΣ:  Από τη Δευτέρα έως και το Σάββατο, εκτός από τις εξής ημέρες:         α) την πρώτη ημέρα του έτους (Πρωτοχρονιά),         β) την ημέρα της εορτής των

Ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατων Οικολόγων [ΣΑΟΟ] θα εξορμήσει στο όρος Ζάβιτσα της Κυνουρίας

Την Κυριακή 21 Απριλίου 2024 ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατων...
00:00:00

Δείτε ζωντανά το 9ο «Our Ocean Conference» (OOC-9)

Η Ελλάδα φιλοξενεί το 9ο “Our Ocean Conference” (OOC-9),...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο