«Άνοιξαν» τέσσερα προγράμματα για επιχορήγηση 14.800 ευρώ σε νέους επαγγελματίες

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Από το μεσημέρι της Δευτέρας 27 Μαρτίου 2023 άνοιξε η πλατφόρμα της ΔΥΠΑγια την υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων χρηματοδότησης για το πρόγραμμα επιχορήγησης νέων ελεύθερων επαγγελματιών, που ανήκουν σε περιθωριοποιημένες κοινωνικές ομάδες.

Πρόκειται για το «πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών απασχόλησης νέων ελεύθερων επαγγελματιών ηλικίας 20 έως 44 ετών, που ανήκουν σε περιθωριοποιημένες κοινωνικές ομάδες όπως οι Ρομά», στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Νότιο Αιγαίο», της Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020. Ενώ, σε εξέλιξη βρίσκεται και η υποβολή αιτήσεων για το αντίστοιχο πρόγραμμα στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ήπειρος» (κλικ εδώ), «Στερεά Ελλάδα» και «Πελοπόννησος».

Ο στόχος της δράσης, διάρκειας 12 μηνών, είναι η προώθηση στην αυτοαπασχόληση 20 ανέργων Ρομά ηλικίας 20 έως 44 ετών, μέσω της δημιουργίας βιώσιμων επιχειρήσεων στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ενώ ως προθεσμία λήξης της υποβολής αιτήσεων ορίζεται η 4η Μαΐου 2023 και ώρα 15:00.

Σημειώνεται πως η επιχορήγηση ανέρχεται σε 14.800 ευρώ και καταβάλλεται σε τρεις δόσεις ως εξής:

1η δόση 4.000 ευρώ, μετά την έναρξη δραστηριότητας στη ΔΟΥ
2η δόση 5.400 ευρώ, μετά τη λήξη του α’ εξαμήνου από την έναρξη
3η δόση 5.400 ευρώ, μετά τη λήξη του β’ εξαμήνου από την έναρξη
Δικαιούχοι της δράσης είναι εγγεγραμμένοι/ες άνεργοι/ες Ρομά στο μητρώο της ΔΥΠΑ, ηλικίας 20-44 ετών, που υποβάλλουν αίτηση χρηματοδότησης και πρόταση επιχειρηματικού σχεδίου μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Δείτε εδώ αναλυτικά τη Δημόσια Πρόσκληση του προγράμματος στην οποία περιγράφονται αναλυτικά η διαδικασία, η μεθοδολογία και τα κριτήρια αξιολόγησης των αιτήσεων:

Δημόσια πρόσκληση – Νότιο Αιγαίο
Όπως επίσης και το σχετικό ΦΕΚ:

ΦΕΚ για Νότιο Αιγαίο
Το πρόγραμμα, συνολικού προϋπολογισμού 300.000 ευρώ, συγχρηματοδοτείται από το Ελληνικό Δημόσιο και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο – Πρωτοβουλία για την Απασχόληση των Νέων στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια βίου Μάθηση 2014 -2020».

  • ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • ΔΥΠΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρίπολη: 18χρονη έκλεψε σούπερ μάρκετ και συνελήφθη

Συνελήφθη, χθες (18.5.2023) το μεσημέρι, στην Τρίπολη, από αστυνομικούς...

Συγκίνησαν οι Εύζωνες στο Σύνταγμα – Αλλαγή φρουράς με ποντιακές στολές

Στο πλαίσιο των συγκινητικών εκδηλώσεων με αφορμή την ημέρα...

Η Μάχη των Δολιανών

Οι Έλληνες επαναστάτες υπό τον Νικηταρά νικούν τους Οθωμανούς...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Κυριακή 19 Μαΐου

Σήμερα Κυριακή 19 Μαΐου 2024 είναι των Μυροφόρων, του Αγίου...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο