Ενημερωτική δράση «Μετακινούμαι βιώσιμα» στην Τρίπολη (pics-vid)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ενημερωτική δράση, με τίτλο «Μετακινούμαι βιώσιμα», πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης στην Τρίπολη

[iframe width=”853″ height=”480″ src=”https://www.youtube.com/embed/__iQiTG6jk4″ title=”Ενημερωτική δράση «Μετακινούμαι βιώσιμα» στην Τρίπολη” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share” allowfullscreen ]

Η δράση αυτή που διοργανώθηκε από το Europe Direct Peloponnese, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Πελοποννήσου «ΠΟΜΑμεΑΠΕΛ», στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας κινητικότητας και είχε σκοπό να ευαισθητοποιήσει τους νέους κυρίως πολίτες, για την προτεραιότητα της ΕΕ που στοχεύει στην προαγωγή βιώσιμων, προτύπων κινητικότητας.

Αρχικά, τον λόγο έλαβε ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου κ. Νίκος Καραλής, ο οποίος μίλησε για το σκοπό της δράσης, που έχει σκοπό την ομαλή ένταξη των ατόμων με αναπηρία στην κοινωνία, ευχαριστώντας παράλληλα όλους όσοι συνέβαλλαν, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η δράση αυτή.

DSC amea

Στη συνέχεια, ο Αναπληρωτής Διοικητής της Τροχαίας Τρίπολης κ. Γωγωνής, μίλησε για τις συχνές παραβάσεις που κάνουμε οι περισσότεροι, δίνοντας χρήσιμες οδηγίες προκειμένου να κινούμαστε με ασφάλεια στο δρόμο.

Κατόπιν, η εκπρόσωπος του EUROPE DIRECT Πελοπόννησος, που  είναι μέλος του δικτύου Europe Direct στην Ελλάδα, αναφέρθηκε στον σκοπό της δράσης κινητικότητας, καθώς και στις ενέργειες του Συλλόγου ΑΜΕΑ Αρκαδίας, για την ένταξη των ατόμων αυτών, στην κοινωνία.

DSC 0570amea

Με την ολοκλήρωση των ομιλιών, έγινε σεμινάριο περιπάτου, με χρήση αμαξιδίου και λευκού μπαστουνιού, ώστε με αυτό τον τρόπο οι μαθητές να δουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία στην καθημερινότητά τους. 

DSC 0555amea

DSC 05744

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αργολίδα: Σύγκρουση οχημάτων στη παραλιακή Νέας Κίου – Μύλων

Τροχαίο με σύγκρουση τριών αυτοκινήτων σημειώθηκε το απόγευμα του...

Μουσική Βραδιά στο Ξηροπήγαδο

Τη Τρίτη 16 Ιουλίου 2024 και ώρα 21:30 στο...

Σοκαριστικό βίντεο από την απόπειρα δολοφονίας κατά του Ντόναλντ Τραμπ

Επίθεση με πυροβολισμούς κατά του πρώην προέδρου των ΗΠΑ...

Συλλήψεις στην Μεσσηνία για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ Συνελήφθη ένα (1) άτομο για παράβαση της...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο