Διυπηρεσιακή άσκηση με αντικείμενο σεισμό και πυρκαγιά, σε πραγματικές συνθήκες πραγματοποιήθηκε στο 11ο Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης

Μαρτίου 31, 2023
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η διυπηρεσιακή άσκηση πλήρους κλίμακας με αντικείμενο σεισμό και πυρκαγιά, σε πραγματικές συνθήκες με την ονομασία «ΣΕΙΣΙΧΘΩΝ 2023 ΤΡΙΠΟΛΗ» στις εγκαταστάσεις του 11ου Δημοτικού Σχολείου Τρίπολης, στην Τρίπολη.

Η άσκηση είχε σχεδιαστεί να αντιμετωπιστεί ως πραγματικό συμβάν σε εγκαταστάσεις κτιρίων εκπαίδευσης και ακολούθησε όλα τα επιχειρησιακά στάδια αντιμετώπισης των συνεπειών φαινομένου σεισμού και αστικής πυρκαγιάς που διαχειρίζεται το Πυροσβεστικό Σώμα. Αναπτύσσεται πλήρως ο επιχειρησιακός σχεδιασμός και το εγκεκριμένο σχέδιο επέμβασης σε περίπτωση εκδήλωσης σεισμικού φαινομένου καθώς και η συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων σε περίπτωση εκδήλωσης πραγματικού συμβάντος.

Η άσκηση αυτή έχει σκοπό: ● Την διαπίστωση της επιχειρησιακής ετοιμότητας των εμπλεκόμενων φορέων και την ανταπόκριση της σχολικής μονάδας σε περίπτωση εκδήλωσης συμβάντος στις εγκαταστάσεις της. ● Την εύρεση των βασικών παραγόντων που κινδυνεύουν από την εκδήλωση τέτοιων συμβάντων, εν προκειμένω ανθρώπινες ζωές, υποδομές, περιβάλλον. ● Την αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας και την μείωση του χρόνου ανταπόκρισης των εμπλεκόμενων φορέων στην διαχείριση συνεπειών ένεκα σεισμικών φαινομένων, αλλά και την βελτιστοποίηση της συνεργασίας και του συντονισμού αυτών. ● Την ενίσχυση του αισθήματος ασφαλείας του πληθυσμού που βρίσκεται στον χώρο της σχολικής μονάδας, που κατοικεί/εργάζεται πλησίον και/ή χρησιμοποιεί τους χώρους της εγκατάστασης.


IMG 6638

IMG 6640

IMG 6656

IMG 6661

IMG 6632

Τελευταία τροποποίηση στις 31 Μαρτίου 2023 %14:%Μαρ

Προσθήκη σχολίου

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia